avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate EcogreenMetal

Activitate EcogreenMetal

Buna ziua,
Care este procedura, in cazul persoanelor juridice, pentru a refuza o mașina cumpărată de noua, acum doi ani, pe care de 6 luni o tot retrimit in service, fără a se remedia problemele?
Mașina are 30 de mii km, prezintă probleme grave de ordin mecanic, vibrații și zgomote la rulare, care se resimt in tot habitaclul; vibrează bordul, portierele, uneori și parbrizul.
Plus alte probleme de Soft/electronica (clima defecta, aburire geamuri, AC-ul setat la 18 grade bagă aer fierbinte, se blochează ecranele, camerele și harta in bord)
Am retrimis mașina in service pentru a 5-a oară in ultimele 6 luni.
Se trage de timp, sunt chemat la probe, deoarece service-ul spune ca cele reclamate nu s-au confirmat, deși le-am transmis imagini video, in care se aude cum vibrează/zornăie parbrizul!!
Mașina mai are garanție încă un an, in limita a 100 mii km.
Care este procedura de refuz? Exista o procedura interna a dealerilor de răscumpărare a mașinilor cu defecte din fabricație?
Menționez ca vorbim de un automobil premium de aproximativ 100k €, la care a fost necesară înlocuirea rulmenților la doar 30 de mii km (50% rulată in afara țării).
La protectia consumatorului probabil ca nu pot apela, deoarece mașina am cumpărat-o pe societate; deși, ca persoana fizica, am mers cu stres 4 mii de km, cu vibrații și zgomote dinspre puntea față, și am șters șiroaiele de apa de pe parbriz cu prosopul :/

Poate sa solicit o expertiza tehnica, din partea unui expert autorizat, care sa spună dacă mașina merge sau nu in parametri, și dacă prezintă siguranța. O recomandare?

(Brandul are originea intr-o țară recent ieșită din UE )
Buna seara,
Așa cum anunța avizul fiscal, se verifica impozitul pe veniturile din alte surse începând cu perioada 01.01.2016 - 2019.
Mai exact, se verifica reținerea la sursa a impozitelor pe venit aplicate prin borderourile de achiziție de la persoanele fizice.
Având in vedere ca ultimul control de fond s-a efectuat in luna mai 2018, este legală sau abuziva aceasta reverificare pentru perioada anterioară ultimului control de fond?

Răspuns la discuția Cum pot obține cartea tehnica?
Cum se schimba situația dacă se constata ca Recepția finala nu a fost semnată ?
Buna seara,
Apartament in bloc nou, terminat acum 8 luni.
In urma anumitor nereguli, am solicitat constructorului cartea tehnica a imobilului. Acesta spune ca nu are așa ceva. Cum pot proceda pentru a o obține, dacă acesta refuza sa ne-o pună la dispoziție ?
Am constatat ca doi pereți exteriori plus o parte din tavan (etaj5 din 6) sunt din rigips. Din acest motiv avem infiltrații și ploua in casa.
De aceea voiam sa vedem dacă s-a respectat proiectul.
In plus, parcările sunt proiectate câte doua, dar încape o singura mașina.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile Dvs !
Răspuns la discuția Refuz provizoriu OSIM
In urma primirii avizului de refuz, am solicitat explicații sau sugestii pe email; am primit răspunsul de mai sus, in care mi se transmite exact ce menționează și avizul. Nu înțeleg ce ar trebui sa fac pentru aprobare

Aceasta este marca transmisă:

[ link extern ]
Am primit următorul răspuns:



Referitor la adresa dumneavoastră OSIM nr. 210647/31.07.2018, vă comunicăm următoarele:



În urma examinării cereri de înregistrare marcă M 2018 01549 – ECOGREEN (combinată) s-a emis un Aviz de refuz provizoriu total în baza art. 5 lit. b) şi d) din Legea nr. 84/1998, republicată:



Elementele verbale care apar în marca solicitată constau din "ECO GREEN" cuvinte alăturate "ECO" şi "GREEN". Structura acestei expresii nu se îndepărtează de la regulile gramaticale folosite în limba română, ci le respectă. Prin urmare, consumatorul nu va percepe denumirea ca pe o expresie neobişnuită, ci, mai degrabă ca o expresie ce are următoarea semnificaţie: prestatorul oferă servicii de colectare şi procesare a deşeurile şi resturilor. Dat fiind că marca induce o evidentă semnificaţie descriptivă în legătură cu serviciile solicitate, impactul mărcii asupra publicului relevant va fi în primul rând de natură descriptivă, eclipsând astfel orice impresie că marca ar putea indica originea comercială. Deşi marca solicitată conţine într-adevăr anumite elemente figurative care îi conferă un anumit grad de stilizare, aceste elemente sunt considerate a fi atât de minimaliste încât nu-i conferă mărcii solicitate, luată ca întreg, un caracter distinctiv. Aceste elemente nu posedă nici o caracteristică, în ceea ce priveşte modul în care sunt combinate, care să îi permită mărcii să îndeplinească funcţia sa de bază pentru serviciile menţionate în cererea de marcă. În plus, semnele care sunt folosite în mod obişnuit în legătură cu comercializarea serviciilor respective sunt lipsite de caracter distinctiv. În scopul aprecierii caracterului descriptiv, trebuie stabilit dacă publicul relevant va face o asociere suficient de directă şi precisă între marcă şi serviciile pentru care a fost cerută înregistrarea. Expresia ECO GREEN pe care o conţine marca, luată ca atare, informează consumatorii imediat şi fără o reflectare ulterioară că serviciile solicitate sunt în legătura directă.

Având în vedere că toate elementele (verbale, figurative şi culorile) care compun marca sunt lipsite de distinctivitate şi descriptive în raport cu serviciile cerute la protecţie.



În conformitate cu prevederile Art.26 (2) din Legea nr. 84/1998 republicată, puteţi prezenta în termen de 3 luni de la data comunicării prezentei, punctul dvs. de vedere sau puteţi retrage cererea
Are rost sa luam in calcul și o posibila eroare de interpretare a evaluatorului?
Evit sa-i dau numele, dar este unul renumit, activând in 200 de tari, și membru SAP Gold ...
Menționez ca acesta mi-a transmis punctul de vedere, spunând ca dacă nu se aduc clarificări, va evalua terenul ca fiind agricol, la 3000€/ha


Alberto Kurtyan a scris:

este vorba despre un titlu de proprietate "defect".
Nu doar ca iti vei recupera banii inapoi, ci chiar si dobanda si cheltuieli de judecata.
In plus pana la terminarea litigiului, vei nota in Cartea funciara litigiul asupra terenului si nu il va putea vinde (vei greva terenul cu o sarcina-lucru grav)
Cred ca persoana parata are tot interesul sa rezolve amiabil problema (pe care ea a cauzat-o) decat sa ii pui tinichea la cartea funciara pe teren.



Dar dacă, proprietarul, știind ca urmează sa formulez plângere penală împotriva sa, solicitată un raport de evaluare care, pe baza ultimelor documente emise de cadastru/primărie, ii va fi favorabil?
Mai exact, ma aștept ca între timp, acesta sa facă tot posibilul pentru ca primăria comunei sa corecteze toate erorile care m-au împiedicat pe mine sa obțin finanțarea.
Dar este posibil ca persoana de la primărie, care a emis certificatul de urbanism, sa fi făcut un abuz încadrându-l in totalitate in intravilan, deși PUZ-ul prevede altceva?!
Proprietarul fiind o persoana cunoscuta in zona...
Buna seara,
Am semnat un ante-contract pentru un teren intravilan. Înainte de a semna am cerut documente pentru a ma asigura ca este intravilan. Am primit un extras CF in care era trecut ca extravilan agricol și o adeverința emisă de primărie, care menționa ca acesta a fost trecut in intravilan.
Am întrebat pe proprietar si la primărie dacă se poate construi pe toată suprafața; mi s-a răspuns afirmativ, deoarece este intravilan.
Am semnat, am plătit avans.
Am întrebat dacă exista certificat de urbanism emis, mi s-a spus ca nu.
Mi s-a impus o clauza pe care am acceptat-o, aceea de a pierde 50% din avansul plătit dacă banca refuza finanțarea sau dacă ma răzgândesc din orice alte motive.
După aproape doua luni, am primit certificatul de urbanism, care are nr de înregistrare exact din data in care am semnat ante-contractul! Nu știu de ce nu mi l-au dat atunci, și au spus ca nu exista. Am primit și un nou extras CF in care s-a înscris faptul ca terenul a fost trecut in intravilan, prin hotărârea consiliului.
In urma analizei, evaluatorul băncii a constatat neconcordante între Certificatul de urbanis și PUZ; in sensul ca, primăria l-a trecut ca 100% intravilan in certificat, deși in PUZ, acesta era propus parțial pentru a rămâne in extravilan.
Am cerut proprietarului sa clarifice situația privind regimul terenului. Fix in ziua in care trebuia sa perfectez contractul in forma autentica, proprietarul s-a prezentat la notar cu un alt extras CF, care spunea același lucru ca și precedentul extras, ca este intravilan. A mai prezentat încă un plan cu hasurari și delimitări ale zonelor de intravilan / extravilan; plan general in care nu era evidențiat terenul respectiv.
Datorită faptului ca eu nu am capacitatea de a interpreta documentele prezentate și nu pot concluziona dacă terenul este in totalitate intravilan, i-am cerut proprietarului sa prelungim prin act adițional, pentru a transmite și noile documente evaluatorului, urmând ca acesta sa-mi confirme mie, ca și cumpărător, regimul terenului.
Am mai cerut sa adăugăm in adițional o condiție prin care, in cazul in care se constata in continuare ca terenul nu este in totalitate intravilan, așa cum mi s-a prezentat înainte de a semna ante-contractul, sa mi se ramburseze integral suma plătită ca avans!
Acesta a fost de acord cu prelungirea, dar a refuzat adăugarea acestei condiții, deși el susținea cu încredere ca terenul este intravilan 100%.
Pentru ca nu mi-am putut asuma acest risc, și pentru ca am considerat ca am fost înșelat, am solicitat notarului sa facă certificare de fapte, in care mi-am exprimat punctul de vedere, și ca intenționez sa finalizez tranzacția; am arătat extrasul bancar, in care se vedea ca aveam pregătită suma pentru a plăti chiar și din surse proprii, dar datorită inadvertențelor semnalate de către evaluatorul băncii, solicit rezoluționarea ante-contractului.
Ma întreb ce șanse am in instanța sa recuperez avansul plătit?
Am primit la un momentdat un răspuns din partea proprietarului, pe email, prin care admite ca, după ce a discut la primărie, funcționarii acesteia au produs o eroare, pe care si-o asuma si o vor corecta. Dar, in final, am primit exact același lucru: un nou extras CF cu mențiunea intravilan, fără alte documente care sa clarifice neconcordanțele constatate de evaluator.
Valoarea terenului este de ordinul sutelor de mii de euro, iar avansul pe măsura. De aceea nu/mi rămâne decât sa caut un avocat care sa-mi reprezinte societatea in instanța, cu speranța ca se va face dreptate.
Nu-mi doresc daune morale sau alte despăgubiri, deși ideea ca proprietarul se bucura acum ca ar putea rămâne cu niște bani multi, nemunciți, îmi lasă un gust amar!