avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate boianjicov

Activitate boianjicov

Bună ziua, am și eu o întrebare, te poate da cineva în judecata doar pentru ca ai spus ca nu ai fost mulțumit de serviciile prestate, în mediul online?
Bună ziua, am cerut un plan topografic și după măsurători, ne lipsesc 70 mp din gradina. Suntem vecini cu Primăria și în spatele grădinii e o gradina tot de stat. La început topografa a spus ca cei 70 mp lipsa sunt în spatele grădinii și sa vorbim cu vecinii sa le spunem ca o sa meargă sa măsoare și sa pună țăruși apoi sa ne mutam gardul. Acum spune ca cei 70 mp ar fi din cauza ca primăria a făcut gardul lor și ar fi mers strâmb cu el. Bani ne-a cerut la început 800 lei +taxe, acum spune ca ar mai trebui sa plătim 1000 lei pentru 2 repozitionari. E corect sa plătim banii ăștia sau primăria vrea sa își refacă și ei CF - ul pe banii noștri? Lămuriți-mă va rog care e treaba cu repozitionarile astea sa nu aruncam banii de pomana. Multumesc
Bună ziua!
Am solicitat la începutul lunii decembrie un plan topografic, cerut de arhitect pentru a ne putea face un proiect de casa, vrem sa construim la părinți în curte. S-au făcut măsurători și nu coincide dimensiunea măsurată în teren cu cea din CF, ne-ar lipsi câțiva metri care ar fi la Primărie și în spatele grădinii care e de stat. Din decembrie tot așteptăm, mai puțin și e luna martie... La început doamna topograf a spus ca minusul e din spatele grădinii și ca ar trebui mutat gardul, acum spune ca minusul e din cauza gardului făcut de primărie și ca după îndreptarea gardului nu vom mai avea minusul. Problema e ca pe lângă banii plătiți acum ne mai cere bani pentru 2 repozitionari, 500 lei pentru fiecare. Ce e de făcut mai departe, cum sa abordam problema sa nu ne ia banii respectivi aiurea?
Bună ziua, îmi puteți spune va rog cum se calculează câti bani trebuie sa primesc de la angajator în fiecare luna pentru concediul prenatal, am întrat în concediu din 29 martie, pe luna aprilie mi s-a părut ca am primit cam putini bani, am salariul brut 2778 lei și am primit 1678 lei.
Răspuns la discuția Salariu in prenatal
Ar fi util sa ma uit pe fluturasul de salariu, numai ca la noi nu se da fluturasul de salariu,se primesc banii in plic ca pe vremuri.... si la statul de plata am acces pentru ca ma ocup si de partea de contabilitate primara. Si in contract scrie ca salariul se da intr-o singura transa, deci nu apare avansul. Si da stiu ca banutii care se dau sunt "la negru" si nu ma ajuta nici la indemnizatie si nici la pensie, dar asta e sistemul la noi, de ce sa plateasca patronii taxe asa mari pentru angajati cand pot sa plateasca bani si la negru si sa le fie lor bine....
Pe statul de plata apare la rest de plata 912 lei. La interviu mi s-a spus ca salariul este de 1200 lei net, cand am vazut contractul imi aparea 1200 lei brut,cand am intrebat cum e posibil mi s-a spus ca chiar daca scrie ca e brutul 1200 si in mana tot atata voi primi, la noi totul e posibil... La primirea avansului mi s-a calculat 85% din cei 600 lei ce ii primeam de obicei la avans. Eu mi-am calculat:

1200 lei : 168 ore/luna=7,14 lei/ora

120 ore lucrate/februarie x 7,14=856,80 lei

48 ore prenatal x 7,14=342,72 lei ore platite normal

342,72 x 85 %=291,31

Total 856,80+291,31=1148,11 lei

Deci pe langa cei 510 lei ar mai trebui sa primesc 638,11 lei.
Da, cei 510 lei reprezinta avansul, dar sefii mei mi-au calculat 85% din salariul brut ca si cum as fi fost toata luna in prenatal, adica la rest de plata as mai primi inca 510 lei si eu consider ca pentru zilele in care am lucrat sa imi primesc salariul aferent orelor lucrate plus banii care mi se cuvin pe cele 6 zile de prenatal calculate cu 85 %.Tichete de masa nu primesc, ore suplimentare nu am facut, alte bonificatii nu am primit si banii au fost impartiti in parti egale in fiecare luna. Am primit si statul de plata CM suportat CCI pentru 6 zile e trecut 286 lei,am lucrate 15 zile,8 ore pe zi, 120 ore , venit brut realizat 1143lei, venituri salariale 857;Salariu aveam 1200 brut 1200 net.
Buna ziua,lucrez la o firma ca secretara, din 21februarie am intrat in prenatal, banii ii primim in doua ture, 1200 lei am salariul brut, am primit avansul si mi-a calculat 85% banii astia, am primit 510 lei, da eu consider ca nu e ok atata timp cat nu am fost toata luna in prenatal, cati banuti ar trebui sa primesc?