Salutare! As dori sa stiu daca imi revin obligatii fiscale atunci cand realizez venituri din titluri de stat (TEZAUR). Desi scrie sclar ca aceasta dobanda nu este impozabila, nu imi este clar daca se refera doar la impozit sau si la CAS, CASS, etc.
Mentionez ca deja achit o data aceste contributii fiind angajat cu CIM.
Multumesc!
Am cumparat un apartament iar astazi mi s-a inmanat incheierea de intabulare.
Am observat ca pe aceasta, dupa numele meu, este inscris domiciliul.
In urma cu cateva luni mi-am schimbat buletinul, dar inainte de a demara orice procedura privind achizitia. Toate actele figureaza cu noul domiciliu.
Dar pe incheirea de intabulare apare domiciliul de pe buletinul vechi.
Stiti cumva cum ar fi putut avea loc aceasta eroare si ce se poate face?
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Pentru a solicita rectificarea ar trebui sa prezint un document care sa justifice acest lucru (nu cred ca e suficient sa spun ca ceilalti vecini au scara A in acte). Nu stiu de unde as putea obtine un astfel de document.
Doresc sa achizitionez un apartament vechi in Bucuresti, Sectorul 6. Acesta se afla in scara A a unui bloc cu 3 scari (A, B, C), existand pentru fiecare cate o asociatie de proprietari.
Cand s-a intocmit draftul de antecontract am observat ca au trecut la datele imobilului "Scara 1".
In cartea funciara apartamentul e trecut la scara 1. Pe releveu apare scara A.
In contractul de vanzare-cumparare din 2003 al actualului proprietar scrie scara 1.
Cum se poate rectifica aceasta situatie? Exista vreun risc in a cumpara acest imobil? Se poate apela la vreo institutie care sa emita un document in care sa se specifice care e numarul corect de scara? :(
Date suplimentare:
Primul proprietar avea adresa imobilului in buletin trecuta la scara A. Dar in contractul de vanzare-cumparare din 2003 facut cu actualul proprietar au trecut imobilul ca fiind la scara 1 (desi, cateva randuri mai sus, la datele privind partile implicate, acelasi apartament aparea la scara A). Primul proprietar facuse cadastrul in 2002, in urma caruia a rezultat schita actuala a apartamentului pe care scrie scara A.
Fostul angajator oferea abonament de sanatate la o retea privata de clinici, inclus in oferta salariala. Desi nu mai lucrez pentru respectivul angajator, abonamentul este inca activ in cadrul lantului de clinici private.
Consider ca este vina angajatorului ca nu a inchis abonamentul de sanatate si nu ar trebui sa fiu eu tras la raspundere pentru cheltuielile fostului angajator. Voi ce parere aveti?