avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament cu scara gresita in actele de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament cu scara gresita in actele de proprietate

Doresc sa achizitionez un apartament vechi in Bucuresti, Sectorul 6. Acesta se afla in scara A a unui bloc cu 3 scari (A, B, C), existand pentru fiecare cate o asociatie de proprietari.
Cand s-a intocmit draftul de antecontract am observat ca au trecut la datele imobilului "Scara 1".
In cartea funciara apartamentul e trecut la scara 1. Pe releveu apare scara A.
In contractul de vanzare-cumparare din 2003 al actualului proprietar scrie scara 1.
Cum se poate rectifica aceasta situatie? Exista vreun risc in a cumpara acest imobil? Se poate apela la vreo institutie care sa emita un document in care sa se specifice care e numarul corect de scara? :(

Date suplimentare:
Primul proprietar avea adresa imobilului in buletin trecuta la scara A. Dar in contractul de vanzare-cumparare din 2003 facut cu actualul proprietar au trecut imobilul ca fiind la scara 1 (desi, cateva randuri mai sus, la datele privind partile implicate, acelasi apartament aparea la scara A). Primul proprietar facuse cadastrul in 2002, in urma caruia a rezultat schita actuala a apartamentului pe care scrie scara A.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:55, 16 Mai 2017
Intrebati vecinii la ei in contract cum figureaza scara. Dupa ce detineti raspunsul, hotarati in consecinta si solicitati, daca este cazul, o rectificare la notarul sau institutia care a eliberat actul de vanzare-cumparare.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Pentru a solicita rectificarea ar trebui sa prezint un document care sa justifice acest lucru (nu cred ca e suficient sa spun ca ceilalti vecini au scara A in acte). Nu stiu de unde as putea obtine un astfel de document.
Se pot incheia formalitatile fr tranzactionare bun imobil prin notar care va consemna in contract ambele adrese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare eroare adresa in cvc irina_karina irina_karina Buna seara ! As dori sa va intreb daca e foarte important si necesita rectificare. Detin un apartament intr-un imobil cu doua scari. Am remarcat ca in actul ... (vezi toată discuția)
Corectare adresa din contract v_c irina_karina irina_karina Buna ziua! As dori sa va intreb daca e foarte important si necesita rectificare. Detin un apartament intr-un imobil cu doua scari. Am remarcat ca in actul meu ... (vezi toată discuția)
In urma cu 2 luni am dorit sa cumpar un apartament cu doua camere! ... gabriel_gabyyy24@yahoo.com gabriel_gabyyy24@yahoo.com In urma cu 2 luni am dorit sa cumpar un apartament cu doua camere! Acesta in releveu ( copie pusa la dispozitie de proprietar) apare scris ,, garsoniera ... (vezi toată discuția)