avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate mraisit

Activitate mraisit

Care sunt articolele dedicate profesionistilor, in noul cod civil? Daca legea societatilor comerciale a fost abrogata, unde mai regasim de exemplu, (daca mai exista) articole privind cine si cum poate convoca AGA? Are Art. 195 din L 31/1990 echivalent in noul cod civil ?

Daca cel ce solicita adunarea AGA, este imputernicit cu drepturi depline al unuia dintre actionari, care are 25% si care nu este administrator si nu ocupa nicio functie in SRL, scrisorile de trimise celorlalti actionari in vederea convocarii, trebuie sa contina stampila firmei?
Răspuns la discuția Convocare AGA SRL
Aproape ca am redactat convocarea, dar am o intrebare la dumneavoastră:

La ce se referă următoarele formulări:

”Formularele de procura pentru participare la adunarea generala extraordinară sunt disponibile la adresa din ........

Procurile se vor depune în original la adresa din ......., pana la data de .....
Materialele de interes pentru acţinari se pot consulta la adresa din ..... începând cu data de .....”

va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Convocare AGA SRL
La antet ce trebuie trecut?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Convocare AGA SRL
Multumesc frumos pentru detalii.

Deci o fac eu, ca mandatar, dar in numele asociatului, fara interventia acestuia din urma.

Banuiesc ca trebuie sa o fac in atatea exemplare cati asociati exista.

Vreau sa convoc AGA a unui SRL si as vrea sa va intreb daca are cineva vreun model de scrisoare.
Daca nu, in numele cui fac scrisorea, avand in vedere ca eu sunt imputernicit cu drepturi depline a unui asociat? In numele meu, ca persoana imputrernicita, sau trebuie facuta in numele detinatorului actiunilor, prin reprezentat imputernicit, adica eu?

Nu incerc sa aflu care ar fi metodele pentru a le pune in practica, nici macar nu detin sau lucrez in cardul unui SRL, dar observ ca unele persoane pentru a evita plata unor datorii sau despagubiri, mai ales in cazul in care sunt chemati in judecata, aleg tot felul de metode pentru a evita plata unor astfel de datorii.

Un caz este intrarea in insolventa, practica destul de des intalnita din cate imi dau seama. Firma respectiva are poate cateva scaune si un pc in patrimoniu, poate nici atat + capitalul social minim necesar pentru functionarea firmei si datorii de cateva mii de euro sau chiar mai mult.

Chiar atat de eficace sa fie aceasta practica? Administratorul firmei scapa asa de usor de orice datorii actionand in felul asta? In ce cazuri se paote atrage raspunderea administratorului?

Ce alte practici mai cunoasteti pe care le folosesc cei care pretind a fi oameni de afaceri, ei de fapt avand ca metoda de castig pacalirea altor firme apeland in mod constant la practici care nu au nici o legatura cu antreprenoriatul?

Salut,

Sunt proaspat imputernicit sa reprezint si sa inchei orice act i-ar fi revenit unui actionar intr-un SRL in care acesta nu are timp si dispozitie sa se mai implice.
In acest SRL sunt 4 actionari, fiecare cu cate 25% parti sociale, eu avand la randul meu 25%.
Persoana care m-a imputernicit nu s-a mai implicat de ceva timp si nici nu a mai profitat material de pe urma actiunilor ei.
Stiu ca cel mai bine ar fi sa consult direct un avocat si sa incep sa ma informez din legislatia in vigoare, dar pentru inceput vreau sa stiu informativ ce drepturi am si cum pot sa beneficiez de pe urma celor 25% procente ce imi revin.
Cum era de asteptat, cei trei actionari nu sunt prea incantati de faptul ca a aparut un reprezentant al celui de al patrulea actionar. Cu un singur actionar am intrat deocamdata in legatura iar acesta spune ca momentan nu ma poate angaja in cadrul SRL-ului pentru ca nu sunt posturi disponibile.
Care ar fi abordarea legala pe care ar trebui sa o adopt, ca si imputernicit cu drepturi depline a persoanei care detine 25% din SRL, ca sa pot beneficia si eu ca si ceilalti trei actionari de avantajele materiale/profitul care provine din desfasurarea activitatii firmei respective.
Nu am fost invitat la nicio adunare generala pana acum, nu stiu in ce masura acestea se tin.
Am inteles ca administratori ai firmei sunt doua persoane: persoana cu care am luat legatura, fiind remunerata si inca unul din actionari, acesta din urma fiind administrator benevol, fara sa fie remunerat pentru aceasta activitate.
Cum profita ei material de pe urma firmei nu am cunostinta, dar vreau sa stiu care sunt modalitatile legale care imi confera dreptul sa beneficiez si eu de partea mea de profit.
Am dreptul sa ma angajez in respectiva societate? Trebuie neaparat sa fie cel putin unul din actionari de acord ca sa ma pot angaja?

Va multumesc!