avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Activitate deleanumar

Activitate deleanumar

Sa explic mai pe larg...Am un vecin care si-a construit locuinta langa casa mea, apoi si-a adus si toate antenele parabolice pentru ca are o firma de cablu tv si internet.Nu a cerut acordul vecinilor; banuiesc ca ar fi trebuit pt a obtine autorizatia. De aceea as dori sa stiu daca este reglementata undeva distanta de la astfel de antene la locuintele invecinate. ori are aviz ”neavizat” de mediu, ori functioneaza ilegal cu amplasarea acestor statii......Daca stie cineva......sa ma lamureasca.
Buna ziua.
Stie cineva care este cadrul legislativ care reglementeaza distantele minime de la o statie de retransmisie Tv pana la cea mai apropiata locuinta?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția calcul salar mediu
Exista undeva prevazuta aceasta modalitate de calcul? Ma intereseaza si pe mine.
Va rog frumos sa imi spuneti, cei care sunteti in cunostina de cauza, cum se calculeaza acest salariu? Se iau in considerare veniturile din luna nasterii, din luna cererii sau din luna cand are chef conducerea sa iti dea, in sfarsit, dreptul tau?
Ma lupt cu angajatorul de luni bune, de aceea exista posibilitatea ca acesta sa calculeze eronat acest ajutor.Puteti sa ma ajutati in acest sens?
Pot cere eventual la ITM sa faca o verificare daca s-a calculat corect acesta?
Nu, nu e vorba de indemnizatie, ci de o suma acordata la nastere conform contractului colectiv de munca ,valabil inclusiv pana in 2010.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Comunicarea am primit-o vineri,8 aprilie. Cele 10 zile sunt calendaristice sau lucratoare?
Ce sanse sunt, ca in cazul recursului, sa pierd, desi initial am avut castig de cauza?
Buna ziua.
Am avut proces cu scoala unde sunt angajata, pentru obtinerea ajutorului la nastere. Sentinta este definitivă şi executorie. Cu recurs în 10 zile de la comunicare.
As vrea sa stiu ce e de facut in continuare?
Daca va face recurs, probabil ca voi primi o noua citatie. Daca nu face recurs,
exista vreun termen in care trebuie sa execute aceasta sentinta?Am nevoie de executor judecatoresc?Cum se face? Cat am de asteptat?
Multumesc.
Răspuns la discuția termen de comunicare a sentintei
multumesc
Răspuns la discuția termen de comunicare a sentintei
De acolo am vazut , insa nu stiu cum se procedeaza mai departe...Tribunalul va emite catre parata o hotarare? Voi primi eu aceasta decizie, cu care sa ma duc apoi la parata ?Eu as dori cat mai repede sa pot beneficia de obtinerea acestei soluitii...
Iata solutia:
Solutie: Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta ......împotriva pârâtei ............şi în consecinţă: Obligă pârâta să-i plătească reclamantei un salariu mediu pe unitate cu titlu de ajutor pentru naştere copil. Respinge ca nefondată cererea de acordare a daunelor morale şi ca nedovedită cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. Definitivă şi executorie. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24 februarie 2011.
Buna ziua.Poate cineva sa imi spuna in cat timp de la pronuntarea unei sentinte se va primi comunicarea ?