avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate lioara44

Activitate lioara44

Răspuns la discuția Contract de munca neinregistrat
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, contractul nu figureaza la ANAF, urmeaza sesizare ITM
Răspuns la discuția Contract de munca neinregistrat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din 04.01.2021. Ma gandesc sa merg la Administratia Financiara sa vad daca este inregistrat contractul.Mai mult patronul refuza sa-mi plateasca salariul aferent lunii decembrie.Nu exista nici un numar de inregistrare pe exemplarul meu de contract sau pe contractul de la angajator. Daca revisalul a fost transmis trebuia sa figurez la ITM, nu?
Buna seara .La finele anului trecut am solicitat ITM-ului un extras din revisal fiind angajata unui cabinet medical cu 4 ore.Contractul de munca cu respectivul cabinet nu se regaseste in revisal.Contabila firmei mi-a trimis o copie dupa revisal in whatsapp in care apar cu contract de munca activ.Este posibila o greseala din partea ITM-ului?Sau angajatorul a transmis revisalul apoi l-a declarat"eroare" si l-a sters
Multumesc, cererea a fost formulata si in fata instantei de fond .
Buna ziua,s-a finalizat procesul de divort ,instanta a decis sa revin la numele de fata dinaintea casatoriei,ce sanse am sa pastrez numele sotului daca fac apel in acest scop? Mentionez ca sunt medic, exista o pacientura, nu ma cunoaste nimeni dupa numele de fata.Daca sotul se opune se poate sa-mi pastrez numele lui?Multumesc
Răspuns la discuția Divort si partaj
Am fost singura persoana care a creditat firma, sotul nu a avut contributie, suma ramasa absolut legal dupa vanzarea activelor si plata impozitelor la stat. Sotul meu la ora respectiva nu mai locuia cu mine.Ce alta solutie sa-mi protejez banii am?In definitiv el nu are nici o contributie la acesti bani.
Buna ziua, eu si sotul meu suntem separati de 4 ani.Acum 2 ani am vandut activele firmei la care am fost unic actionar si am depus banii intr-un cont in care tatal meu este titular principal si eu imputernicit. Vreau sa stiu daca banii mei sunt in siguranta in eventualitatea unui proces cu partaj.Multumesc!
Buna ziua,
am poprire din salariu intr-un dosar executional.Dispun de o suma de bani asa ca am solicitat executorului sa-mi comunice suma restanta de plata si am luat legatura cu avocatul creditorului sa cadem la intelegere privind achitarea a unui procent din suma datorata.Acesta mi-a spus sa -i trimit oferta de plata in scris sa o supuna aprobarii conducerii.Intrebare : este ceva ilegal in demersul meu?
Multumesc

Da
In decembrie 2015 am emis o factura ce depaseste 65.000 de euro si astfel am trecut ca srl de la micro la macro.Am platit impozitul aferent de 3% ca micro si acum aflu ca urmeaza sa platesc 16% la intreaga suma ,de fapt la venituri-cheltuieli 2015 in loc sa platesc cum ar fi logic 16% doar la suma ce depaseste 65.000 euro.Practic statul ma impoziteaza de doua ori pana in cuantumul de 65.000 euro ,echivalentul in lei desigur, ca si cum am functionat ca macro tot anul 2015.Gresesc cumva eu sau contabilul meu?Multumesc.: