avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua, eu si sotul meu suntem separati de 4 ani.Acum 2 ani am vandut activele firmei la care am fost unic actionar si am depus banii intr-un cont in care tatal meu este titular principal si eu imputernicit. Vreau sa stiu daca banii mei sunt in siguranta in eventualitatea unui proces cu partaj.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:38, 6 Aprilie 2018
Depinde de muuuuuulte aspecte, cum ati scos banii, de unde capitalul firmei, cand s-a constituit, cine ce-a lucrat in ea etc. Punerea pe numele tatalui n-a fost o miscare buna, oricum.
Am fost singura persoana care a creditat firma, sotul nu a avut contributie, suma ramasa absolut legal dupa vanzarea activelor si plata impozitelor la stat. Sotul meu la ora respectiva nu mai locuia cu mine.Ce alta solutie sa-mi protejez banii am?In definitiv el nu are nici o contributie la acesti bani.
Puteti face un partaj acum, puteti face dovezi pentru un partaj viitor, asta se vede cu actele in fata, cu situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, ma interesează sa știu dacă în cazul unui divorț ... Flavius46 Flavius46 Bună ziua, ma interesează sa știu dacă în cazul unui divorț de soție, casa în care locuim intra la partaj, avand in vedere ca s a construit pe firma? ... (vezi toată discuția)
Partaj firma la divort MarietaTM MarietaTM Divort fara copii. Sotul asociat unic la firma proprie infiintata in timpul casatoriei. Care sunt drepturile de care beneficiaza sotia din firma sotului si pe ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)