Am accesat fonduri europene, legal pentru un proiect. Datorită faptului ca prețurile au crescut enorm( când a început pandemia apoi când a început războiul) constructorul a fost nevoit să se ocupe și de alte proiecte ca să poată face bani să acopere și o parte din creșterile de preț de la proiectul meu. Ca să ducem la bun sfârșit proiectul, m-am implicat și eu în desfășurarea lui. Astfel ca pentru unele lucrări, am contactat alți meseriași, s-au întocmit contracte de prestări servicii cu constructorul și au lucrat. Eu m-am ocupat de acestea. Pentru asta, acum sunt în proces cu DNA pentru fals în acte, pentru ca eu m-am implicat în proiect și pentru ca nu am declarat la început ca lucrăm cu subcontractori. Proiectul s-a făcut în totalitate, bani s-au investit mai mulți decât au dat cei de la UE, proiectul este folosit în scopul pentru care s-au accesat fondurile. Ce pot să fac să scap de această acuzație? Am înțeles ca s-a scos din legislație expresia “ cu rea intenție” sau “ cu bună intenție”. Mulțumesc!
Daca cineva semneaza in locul altcuiva (cu acceptul persoanei care trebuia sa semneze) un document depus la o institutie a statului, fara sa modifice in nici un fel domumentul respectiv, ce repercursiuni poate avea?
Am fost anuntata ca-mi va fi executata scrisoarea de garantie bancara. Sunt de acord cu suma si as vrea s-o platesc, pt a nu-mi fi executata scrisoarea (pt a nu avea incident de plata). Cum as putea sa evit executarea scrisorii?
Am finalizat o pensiune de curand. Nu am inceput activitatea din cauza ca acum lucram la dosarele ptr autorizare isu. As putea sa incep activitatea fara aceasta autorizatie, fara sa primesc amenda de la ei? Am avut control o data si din cauza ca plansele nu corespundeau in totalitate cu realitatea, am primit refuz. Acum am facut acel releveu, dar mai dureaza pana voi avea raspunsul lor.