avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate Deny113

Activitate Deny113

Buna ziua. Am fost abonat Akta până în decembrie 2013 când am solicitat în scris rezilierea. N am primit nimic scris decât o verbal că e totul ok. Am achitat atunci tot la zi. (Greșeală mea e că nu am păstrat chitanțele) Zilele trecute am primit de la o firma Debit Collection Agenty srl București că am o restanță de 16 lei. Cum as putea avea datorii după atâta timp fara sa fi primit până acum nimic de la ei și nu s ar fi adăugat dobânzi, penalizări, nimic? Nu e o suma mare dar nici nu vreau sa o plătesc în aceste condiții. Intrebarea mea e ce mi pot face? Nu s a prescris in atâta timp? E legal ce fac ei? Ce pot sa fac eu?
Buna ziua. Mă poate ajuta cineva cu un model de acțiune în instanță pt înmatricularea unei mașini? Menționez că acum un an jumatate am cumpărat un autoturism neînmatriculat, cu nr roșii, iar la poliție când sa scot al doilea nr mi au zis că figurează furata din Belgia. De atunci până acum de tot așteaptă răspunsul autorităților belgiene, dar nimic. De la pol mi au zis că pot cere în instanță înmatricularea.
Buna ziua. În anul 2008 mama mea a fost cooptată intre o firma că administrator unde a girat cu apartamentul pt un credit. Ulterior firma a fost înghițită sa zic așa de alta firmA care acum este in insolventa. Datoria nefiind plătită a ajuns dosarul la un executor. Acum am fost informați că a a declanșat procedura scoaterii apartamentului la vânzare. Totodată am aflat de la terțe persoane că datoria a fost preluată de o firma de recuperări. Sunând la firma respectiva nu s a confirmat că a au preluat creanta de la banca de aprox 6luni. Nici debitoarea nici executorul nu au fost informati de acest lucru. Întrebarea este, este legală scoaterea la vânzare a imobilului în aceste condiții? Ce se poate face pentru a evita aceasta. În cât timp se prescrie aceasta datorie și cum. Mulțumesc.
stiu ca nu o pot inmatricula pana nu vine raspunsul....dar as dori sa stiu urmatoarele :
1. as putea obtine o hotarare judecatoreasca de inmatriculare atata timp cat nimeni nu a revendicat o atata timp? ( politia a zis ca da dar nu as vrea sa fac o actiune fara a sti sigur.) si daca da poate ma ajutati cu vreun model de actiune...sau macar un temei legal
2. as putea cere tot in instanta desfiintarea contractului de vanzare cump al masinii, masina sa revina fostului proprietar din Romania si acesta sa mi inapoieze banii.
multumesc
Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. In dec 2015 am cumparat un autoturism de la o pers fizica din Romania cu contract de vanzare cumparare. Masina era adusa din Belgia si avea scoase un rand de nr. Rosii. In ianuarie am fost sa scot alt rand de nr rosii pt ca celelalte expirau si mi s a spus de la politie ca masina este data in urmarire prin interpol ca furata din Belgia. La pol mi au facut pv de dare in custodie fara sa mai pot circula cu ea. Intrebarea mea e ce pot sa fac atata timp cat cei de la politie spun ca ei au facut demersuri la autoritatile belgiene si nu au primit niciun rasp de 3 luni. Eu ce pot sa fac acum? Ziceau ca pot in instanta sa obtin o hotarare ca sa o inscriu atata timp cat nu a revendicat o nimeni. Se poate? Multumesc .