avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum inscriu o masina care apare ca furata din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum inscriu o masina care apare ca furata din strainatate?

Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. In dec 2015 am cumparat un autoturism de la o pers fizica din Romania cu contract de vanzare cumparare. Masina era adusa din Belgia si avea scoase un rand de nr. Rosii. In ianuarie am fost sa scot alt rand de nr rosii pt ca celelalte expirau si mi s a spus de la politie ca masina este data in urmarire prin interpol ca furata din Belgia. La pol mi au facut pv de dare in custodie fara sa mai pot circula cu ea. Intrebarea mea e ce pot sa fac atata timp cat cei de la politie spun ca ei au facut demersuri la autoritatile belgiene si nu au primit niciun rasp de 3 luni. Eu ce pot sa fac acum? Ziceau ca pot in instanta sa obtin o hotarare ca sa o inscriu atata timp cat nu a revendicat o nimeni. Se poate? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:39, 1 Aprilie 2016
Puteti desfasura demersuri pentru inmatriculare numai dupa ce se solutioneaza dosarul avand drept obiect statutul vehiculului
Este situatie delicata deoarece baza de date masini furate se sterge la interval de 10 ani
stiu ca nu o pot inmatricula pana nu vine raspunsul....dar as dori sa stiu urmatoarele :
1. as putea obtine o hotarare judecatoreasca de inmatriculare atata timp cat nimeni nu a revendicat o atata timp? ( politia a zis ca da dar nu as vrea sa fac o actiune fara a sti sigur.) si daca da poate ma ajutati cu vreun model de actiune...sau macar un temei legal
2. as putea cere tot in instanta desfiintarea contractului de vanzare cump al masinii, masina sa revina fostului proprietar din Romania si acesta sa mi inapoieze banii.
multumesc
pot in instanta sa obtin o hotarare ca sa o inscriu atata timp cat nu a revendicat o nimeni
.
Pentru a putea adresa instantei astfel de cerere ,va revine obligatia sa depuneti proba materiala ca vehiculul nu a fost revendicat
Concluziile asupra statutului vehiculului sunt emise de catre autoritatile unde a fost decalarat vehiculul furat si ulterior comunicate autoritatilor unde a fost depistat vehiculul
Cercetarile pot dura ani de zile
Daca dv solicitati instantei dispunerea de hotarare prin care sa vi se permita utilizarea bunului mobil-fara insa a depune document care sa probeze statutul acestuia,instanta de judecata va solicita relatii la SPR care va comunica ca in evidente acesta apare drept furat
Pana cand autoritatea responsabila nationala si internationala nu finalizeaza cercetarile asupra vehiculului asupra caruia exista inregistrat cazul de furt,vehiculul detine datele de identificare blocate la RAR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acțiune în instanță înmatriculare auto Deny113 Deny113 Buna ziua. Mă poate ajuta cineva cu un model de acțiune în instanță pt înmatricularea unei mașini? Menționez că acum un an jumatate am cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care dupa aproape doi ani am aflat ca am cumparat o masina furata? gotti_1 gotti_1 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: am cumparat in luna septembrie 2010 din AUTOVIT o masina adusa din Germania in valoare de 20000euro (pretul pietei - ... (vezi toată discuția)