avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen235

Activitate Carmen235

Bună ziua,
Sunt însărcinată in ultima lună. Am contract cu casa de asigurari pt concedii si indemnizații din 1 iunie 2019. Veniturile obținute sunt din PFA (norma de venit activități fotografice) activa din noiembrie 2018.
Ceea ce mă interesează: am intrat in concediu medical in data de 7 ianuarie 2020 si mi-am suspendat PFA-ul in data de 8 ian 2020. Afecteaza cumva acest lucru? Ar fi trebuit sa tin PFA-ul activ mai mult? Totodată, cum se calculează suma pe care o voi primi pt concediul medical?
Legat de indemnizație creștere copil, mă afectează cumva faptul ca am suspendat activitatea acum? Trebuia mai.tarziu?
Eu am dorit sa inchei tot pt a evita drumurile după naștere dar am auzit din diverse surse ca ar fi trebuit sa las PFA-ul activ pt mai mult timp si incep sa ma ingrijore. Va multumesc.
Răspuns la discuția Decizie impunere ANAF pt CASS
Da,intenționez sa contest. Eram doar curioasă ,pana ajung la ANAF, sa înțeleg pe ce baza au considerat ca ar trebui sa plătesc, având în vedere faptul ca nu am obtinut venituri în 2015/2016/2017 în tara. Mai ales ca eu în 2015 când am fost la medic am plătit când eram în tara deoarece nu eram asigurată.

POPA GHEORGHE a scris:

Pe decizia de impunere gasiti mentionata procedura de contestare.

Bună ziua! Am primit o decizi de impunere pentru plata contribuției CASS pt 2015. Având în vedere ca eu în 2015 nu am fost în tara și nu am obtinut nici un venit,pe ce ar fi putut sa calculeze? Se poate contesta aceasta decizi?
Bună ziua! Am înțeles că aș putea trece pe declarația unica o sumă mai mică pentru contribuția CAS sau CASS având în vedere faptul că venitul este de doar 22800 pe an,sub plafonul minim. Se poate plati doar jumătate? Dacă da,la care?
Buna ziua,

Detin o casa nefinalizata (la rosu), construita in anul 2006, fara autorizatie de constructie. Imi puteti spune va rog care este demersul legal sau pentru ce variante pot opta pentru a intra in legalitate ( obtinerea autorizatiei de constructie si intabularea imobilului ) ? Stiti si ce costuri implica aceasta procedura ?

Va multumesc ,
Buna ziua,

Momentan sunt angajata cu forme legale in UK de mai mult de 1 an. Puteti sa imi spuneti,va rog, de ce indemnizatii voi beneficia in cazul in care nasc aici dar ma voi muta in tara (Romania) imediat dupa nastere.

Va multumesc anticipat!