avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Activitate FileMooN

Activitate FileMooN

daca nu ati inteles ce treaba are avizierul cu banca va zic eu sa nu existe descriminare pentru cei ce nu au sau nu stiu sper ca ati inteles la ce ma refer...din aplicatie o scot permanent as vrea sa platesc la ghiseu bani sa scoata ei pe termen nedeterminat acea limita.
precum stim institutile publice precum primaria sunt obligate prin lege sa afiseze la avizier salarile bonurile de masa declaraia de avere desi o au pe situl primariei pentru simplu fapt ca nu toti au internet sau nu se descurca ....bun acuma trecem la subjectul principal am cont la BCR unde am limita de retragere de 3000 ron zi ok daca vreau sa imi scot limita de retragere zilnica pe termen nelimitat pot face asta gratuit din aplicatia george adica online dar la sucursala giseu nu poate sa imi scoata aceasta limita de retragere nedeterminata ci doar pentru acea zi in care o solicit si ma costa 5 lei de fiecare data cand doresc sa scot mai mult de 3000 ron intrebarea e simpla pentru cei care nu au internet sau pentru cei care nu pot face acesta treaba din anumite motive dece sunt restrictionati la acest servici ....caci din punctul meu de vedere daca online e posibil ar trebui sa fie posibil si offline adica telefonic sau la giseu sucursala ?
am o sentinta irevocabila care oblga primaria deam elibera titlurile de proprietate de 5 ani o am dar pinan ziua de azi nam nici macar un titlu un model de plingere penala pentru acest caz poate cineva sa ataseze multumesc
Sunt sigur că mulţi dintre voi nu ştiau că noul Cod civil vă permite fotografierea sau înregistrarea oricărei persoane şi a oricărui bun privat (clădire, maşină, câţel, telefon) ce se află pe domeniul public. Codul civil prevede clar ce fapte sunt considerate atigneri aduse vieţii private prin articolul 74 din Sectiunea a III-a a Capitolului 2. Mă voi referi strict la fotografiere şi înregistrare video.

Ce nu avem voie:

c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite.

Aşadar şi prin urmare, nimeni nu are dreptul să vă interzică fotografierea atâta vreme cât vă aflaţi pe un domeniu public iar subiectul vostru nu se află pe proprietate privată. Spor la fotografiat şi la filmat!

bun acuma intrebarea mea nr 1 sala de judecata e un loc public
si 2 cum poate pe ce criteri se bazeaza restrictionarea de a filma daca legea spune clar ca se poate filma in locuri puplice sa inteleg ca si pe strada daca doresc sa filmez ar trebui sa fac o cerere precum doresc sa filmez caci si colo e loc pubplic ??
am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ?
buna ziua tuturor pe scurt cazul meu
1 am depus 3 cereri cu numar de inregistrare pentru eliberarea titlurilor de proprietate
2 am dat in judecata primaria dupa 2 ani am cistigat sentinta irevocabila cum ca trebuiasca sami elibereze titlurile + 50 de lei daune pe zi intirziere
3 dupa 1 an jumatate am angajat un executor judecatoresc casa ma rezolve adica sami elibereze titlurile de proprietate
4 acuma au trecut aproape 4 ani dela sentinta executoru sa pensionat de aproximativ 2 luni
si din cele 16 titluri ce trebuia sa la primesc nici macar 1 nu sa eliberat de 4 x sau trimis procese verbale de punere in posesie din partea primariei desigur de fiecare data cu cva greseli
5 ce are trebui sa fac plingere penale caci cas cu nervi la pamint .....