avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate Battista

Activitate Battista

Buna seara.

Familia Ionescu este alcatuita, prin uniune consensuala, din doi parteneri din care au rezultat un copil.
Primesc alocatia de 200 lei pentru nou-nascut pana la varsta de 2 anisori a acestuia.
Sotul lucreaza cu contract de munca avand salariul minim pe economie de 1450 lei brut.
Acestia locuiesc impreuna, copilul este sugar si este alaptat la san.

Au fost informati dintr-o sursa "nesigura", din auzite, ca s-ar incadra la alocatia complementara pentru 1 copil in valoare de 50 lei.
Unde se pot adresa aceasta familie pentru un ajutor acordat de stat familiilor cu un singur venit?

Se pot incadra si la deducerea personala?
La ce alt ajutor se pot incadra si unde se pot adresa?

Astept raspunsuri, va rog.
Multumesc
Nu conteaza cati frati are. Cetateana X are jmatate din teren pe numele dansei. Cealalta jmatate se va imparti conform legii, dar problema e ca fratele cetatenei X ameninta ca ii dizolva drepturile.
Omul susţine ferm că, prin anularea actelor, îi dizolvă dreptul de proprietate a cetăţenei X. Cică deja a făcut asta. Ori merge la intimidare prin rea voinţă..

Mă repet: dacă pe un act sunt doi proprietari, unul decedat, celălat în viaţă, se poate ca o terţă persoană să declare vrute şi nevrute ca să lezeze un drept, astfel scoţând duplicate de pe actele originale, în defavoarea proprietarului în viaţă, iar acesta din urmă să nu primească niciun fel de înştiinţare de la autoritatea emitentă?????
Cetăţean X moşteneşte prin testament o suprafaţă de pământ, în mod egal, împreună cu mama dânsei. Mama dânsei decedează şi jumătatea acesteia revine soţului supravieţuitor, în speţă tatăl cetăţenei X.
Nu se deschide succesiune, dar se întocmeşte titlu de proprietate după decesul mamei, în care este trecută cetăţeana X şi mama decedată.
După câteva decenii, fratele cetăţenei X, cu rea intenţie, susţine cu tărie că declară în monitorul oficial că actele s-au pierdut. Cică au ars în sobă, le-a furat Zâna Măseluţă, a fugit Neghiniţă cu ele. Susţine că i s-au eliberat duplicate.

Întrebări:

1. Ce riscă d.p.d.v legal/ penal fratele cetăţenei X? Precizez că este recidivist.
2. Dacă s-au eliberat duplicate, nu trebuia cetăţeana X înştiinţată de justiţie cu privire la eliberare duplicatelor?
3. Dacă fratele recidivist, cu rea intenţie, lezează dreptul cetăţenei X ameninţând că îi "fură" dreptul de proprietate, la cine şi unde trebuie să ceară ajutor d.p.d.v legal?


Mulţumesc, aştept răspunsuri că-i de şagă şi timpul trece.
Răspuns la discuția Parcare cu bucluc
Din nefericire am fost amenintat de catre proprietar ca imi zgarie masina. Ce pot face in cazul acesta? Sa ma duc la politie?
Răspuns la discuția Parcare cu bucluc
În cele din urmă, în urma fricii de a nu îmi găsi maşina "avariată", am mutat-o undeva la 3 minute distanţă de locuinţa mea.

Culmea, patronul şi-a parcat Jeep-ul pe diagonala celor două locuri de parcăre, ca să demonstreze că el e zeu şi a plătit pentru acele locuri de parcare, iar noi suntem muritori de planeta aceasta.

Voi face fotografii.

Unde mă pot adresa şi cui??
Recent am descoperit că mi s-a comis o lezare în dreptul de moştenire.


În anul 2007 tatăl meu a decedat. În 2010, fratele lui a deschis un proces în instanţă pentru anularea titlului de proprietate a unor terenuri moştenire de la bunic, la care tatăl meu avea dreptul. Eu, de asemenea, fiind moştenitor direct, aveam dreptul după tatăl meu. Am opus "rezistenţă", am făcut recurs pentru a-mi solicita dreptul cuvenit, însă m-am lovit de ziduri, instanţa de judecată pledând în favoarea unchiului meu care a depus o dovadă, după 2 amânări, în care tatăl meu renunţă la succesiune şi donează partea ce i se cuvine. La data respectivă nu am văzut această dovadă, fiind bulversat de decizia judecătorului.

Recent, am cerut dosarul de la arhivă, pentru examinare. Culmea, nu recunosc semnătura tatălui meu!!!!!

CE E DE FĂCUT???

Vă mulţumesc
Răspuns la discuția Parcare cu bucluc
Înainte, acum vreo 16-20 ani, acolo a fost un magazin de rechizite (librărie). Aprovizionarea se făcea prin spatele magazinului, există intrare separată prin spate, îngrădită acum, dar se poate realiza aprovizionarea pe acolo. Pentru aprovizionare face patronul atâta tam-tam.
Vizavi de blocul meu este o parcare cu 5 locuri de cand ma stiu. In fata parcarii este un magazin de metalo-chimice. Am parcat masina pe un loc unde parcheaza toat lumea, inclusiv proprietarul. Acesta din urma mi-a spus sa iau masina de acolo ca el plateste impozit pe locurile de parcare. Cica ar avea doua. Precizez ca nu este niciun marcaj facut de el, nicio mentiune sau sa scrie undeva ca e parcarea magazinului.

Ce e de facut?
Un cetatean X doreste sa cumpere un autoturism de la cetateanul Y. Autoturismul este inmatriculat pe Italia, cu numere noi, iar cetateanul Y sustine ca numerele au termen nelimitat si se poate circula in RO oricat doreste cetateanul X pana o inmatriculeaza. Autoturismului i s-a facut ITP si asigurare in RO.

Intrebari:
1. Este posibil ca un autoturism inmatriculat in alta tara sa circule pe teritoriul Romaniei in acest mod?
2. Este de ajuns un contract de vanzare-cumparare intre cei doi cetateni fara a se duce la notar?