avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate hanah

Activitate hanah

Răspuns la discuția Concediu de odihna
Nu a incetat.
Buna ziua
Am o intrebare in legatura cu concediu de odihna neefectuat in 2022..Am 7 luni de zile lucrate in 2022.Mai pot cere acum plata pentru concediu neefectuat?E vorba despre un asistent personal pentru o persoana cu dizabilitati,care oricum nu isi face efectiv concediul.Nu poti pleca lasand o persoana care e dependenta de tine..
Buna ziua

Fratele meu a primit hotararea de divort in care se spune ca obliga pe fosta sotie la plata pensiei de intretinere pentru cei doi minori,care au ramas la el,in suma de 270 ron pentru fiecare copil de la data introducerii cererii.Se refera la cererea lui reconventionala sau la data introducerii cererii principale,ca ea a cerut divortul.Actiunea nu a fost doar de divort ci si stabilirea autoritatii parintesti,domiciliul si pensie de intretinere copii.

Va multumesc
Răspuns la discuția Pensie intretinere copii
Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie intretinere copii
Au ales copiii sa ramana cu tata,iar la proces s a cerut si pensia pt copii.Intrebarea era de cand va fi obligata mama sa plateasca.
Buna seara

Avand in vedere ca dupa divort copiii au ramas cu tata,ei locuind tot timpul cu el,mama a fost cea care a plecat cu un alt barbat,de cand va trebui sa plateasca mama pensie de intretinere pentru copii ,de la data pronuntarii divortului sau de la data la care a fost introdusa actiunea de divort?Nu a contribuit de cat cu cate ceva mancare adusa la copii cate un banut de buzunar dincand in cand.Nu a interesat o prea mult deoarece stia ca tatal o sa aiba grija de ei.
Buna ziua.
Fratele meu a divortat in 19 oct.2022 si inca nu a primit hotararea de divort.Ar vrea sa o obtina mai repede ca sa isi faca si el ordine in viata,avand in vedere ca fosta a plecat de acasa de 2 ani .Cum ar putea obtine hotararea de divort.Ce ar trebui sa faca?
Multumesc
Buna ziua

Fac o intrebare pentru o vecina.
Fiul ei a divortat acu 1 an de zile la notar.Deoarece el a locuit in casa socrilor cu familia,el neavand o alta locuinta copii au ramas la ea.El a fost nevoit sa plece afara sa munceasca sa isi stranga bani sa isi cumpere macar o garsoniera.A platit mereu si chiar in plus pentru intretinerea copiilor.A veni dupa vreo8 luni acasa reusea cu greu sa isi ia copii ca mereu erau motive.Ba cel mic doarme ,ba nu ii e bine etc.Fata are 11 ani iar baietelul 4 ani,si mereu era problema ca baiatul nu merge fara sora lui.Le a cumparat haine telefon,bicicleta,ia dus la mall la jocuri la filme unde au vrut.De cand a plecat din nou fata sub influienta mamei si a bunicilor nu ii mai raspunde de telefon deci nici cu baiatul nu a putut vorbi.
Vecina a incercat sa isi ia nepotul la ea in vizita ca sa se joace cu ceilalti nepoti si sa il vada si tatal prin telefon.O singura data la lasat.La o saptamana cand s a dus din nou sa il ia desi vorbise cu mama,aia a iesit strigand din casa ca ce cauta la usa ei ca in actele de divort nu scrie ca sa ia bunica ci tatal.
Cum poate proceda vecina sau fiul ei cand vine acasa ca in lipsa lui sa poata lua periodic mama lui baiatul,asa poate si el sa il mai vada.Baietelul a ramas plangand ultima data caci a iesit si el cand sa dus vecina sa il ea.Un sfat va rog.Eu cunosc foarte bine familia asta.S au despartit din cauza ei ca avea amant.Dar el totusi ia dat divortul amiabil cu conditia sa isi vada copiii.Si drept rasplata uite ce primeste.
Muktumesc,si astept un raspuns.
Buna ziua
Am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator pentru mama ea fiind in varsta cu probleme de sanatate si ncadrata in grad de handicap grav cu asistent personal certificatul fiin nerevizuibil.In curatela scrie asa,citez:,,se numeste curator dna X in vederea reprezentarii intereselor dnei Y in fata oricarei institutii a statului , sa obtina avizarea dosarului de indemnizatie de handicap atunci cand se solicita de autoritati , sa ridice sumele de bani cu titlu de pensie sau orice alt ajutor banesc cuvenit acesteia ".Am avut nevoie de un act si atunci avand curatela si documente ce atesta gradul de rudenie ,fiind vorba de un duplicat la certif. de deces al bunicului matern.Doar ca la primaria respectiva juristul a spus ca aceasta curatela este doar pentru avizarea dosarului de handicap si ca trebuie sa vin cu mama personal.Acuma eu intreb si eu persoane avizate este valabila in fata oricarei institutii a statului sa fac demersuri in numele mamei sau nu?Pot depune un dosar la o institutie sau o cerere sau mereu trebuie sa o iau cu mine avand in vedere ca are 89 de ani si imi trebuie masina sa o duc,urca greu scarile etc.Am vrut sa ii inchid un cont si la banca ABC a zis ca in curatela trebuie scris ca pentru banca ABC e curatela.Acuma eu va rog sa imi raspundeti ca sa stiu pe viitor cum sa procedez.
Va multumesc.
Da,respect.A plecat cu amantul care la randul lui are familie cu 2 copii minori,si el a parasit casa lasand sotia fara un ban,ba chiar a luat alocatia copiilor de pe card.
Eu inteleg ce spuneti.Aici e vorba de doi ,,oameni,, care au plecat sa isi traiasca viata impreuna fara sa le pese de ce ramane in urma.Fratele meu a fost in strainatate a trimis mii de euro acasa iar ea a fituit o parte din ei cu amantul.Cand a ramas in tara fratele meu lucra cu baiatul cel mare in jud iasi si veneau acasa la cateva zile.In una din seri cand au venit acasa fata care nu implinise 12 ani nu avea in frigider decat un ou si o vanata si se chinuia sa isi faca o vanata pane.Iar doamna mama plecase de dimineata la servici acolo in localitate unde lucra ca vanzatoare si ar fi trebuit la ora 14 sa fie acasa.Era 7 seara cand a ajuns fratele meu cu baiatul iar ea nu era acasa si nici nu a lasat mancare la copii.Respect oentru asa o mama?
Daca ii erau dragi copiii nu ii lasa de izbeliste asa cum o facea demult cand nici fratele meu nu stia ce se intampla acasa.

DlGoe a scris:

sunt prostituate care isi ingrijesc copiii si mame bisericoase care-i neglijeaza Superb, d-le avocat! Respect!