avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate fannatura

Activitate fannatura

Multumesc pentru raspuns! Ce regim au aceste dividente prescrise? Adica, ele devin venit pentru societate si trebuie din nou platit impozit pe venit? Creantele, care cred ca si ele s-au prescris, devin pierdere?
Detin 50% dintr- o societate comerciala, care din 2009 nu mai are deloc activitate..
In anul 2008 societatea a inregistrat profit, a fost platit impozitul pe dividente, conform legislatiei.
In 2009 societatea a fost pe pierdere, nu au existat banii ca sa fie ridicate dividentele, desi impozitul pe dividente fusese platit.
De asemenea au fost aporturi asociat pana in anul 2009.
Incepand cu anul 2010 societatea nu a mai avut activitate, i s-au depus toate bilanturile, dar rulajul a fost 0. A fost suspendata o data sau de 2 ori.
Intrebarea este daca dividentele si aportul asociat s-au prescris, daca vreodata se mai pot ridica, in situatia cand firma ar incepe sa aiba rulaj si ce regim contabil au aceste dividente si aporturi asociat in 2024?
De asemenea, societatea are din 2008 sau 2009 creante, care nu au fost niciodata recuperate. Ce se intampla cu aceste creante?
La o aceeasi adresa din centrul Craiovei sunt 2 loturi obtinute prin partaj, Fiecare lor e compus din: o suprafata de teren, o parte dintr-un imobil, o suprafata in indiviziune cu cealalta parte. In 2002 s-a facut renumerotarea caselor, atunci noi (una din parti) am solicitat un certificat de nomenclatura stradala, care s-a emis pe numele nostru. De atunci acest certificat a fost folosit de ambele parti. Acum dorim sa facem cadastrul, ni s-au solicitat copii legalizate dupa multe acte, printre care si certificatul de nomenclatura stradala. Deoarece nu gaseam originalul vechiului certificat am mers la primarie si am depus cerere pentru altul. Dupa cateva zile am fost sunati si ni s-a spus ca certificatul va fi emis doar pe numele nostru, deci si cealalta parte trebuie sa faca cerere pentru propriul certificat. Au facut si ceilalti cerere. Acum ni s-a spus ca ne vor emite 3 numere pentru aceeasi curte, adica: A pentru noi pentru partea de teren care nu e in indiviziune si partea din imobil, B pentru ceilalti pentru teren si partea din imobil, si C pentru partea care a ramas in indiviziune. Este normal sa existe intr-o singura curte A, B, si C, cand este un singur imobil, o singura curte, o singura intrare in curte? Intre timp am gasit vechiul certificat in original. Il mai putem folosi pentru cadastru? Nu dorim sa ni se schimbe numerotarea, deoarece actualul numar este in toate documentele, pasapoartele, imputernicirile etc.
Detin un teren in jud. Gorj, pe un deal.
Mergand week-end-ul trecut pe-acolo (eu locuind in alt judet), am constatat cu stupoare ca a aparut un drum pe terenul meu... deja excavat, urmeaza pietrisul si asfaltul... Am aflat ca acolo va fi un drum agricol facut cu fonduri europene... Fiind vineri, la primarie sufla vantul printre cei 2-3 functionari care ma trimiteau la d-na Primar, care cine stie pe unde bantuia... am facut o cerere de incetare a lucrarilor pe proprietatea mea, si cam atat am putut face atunci. Am fost si la politie, dar nu am facut plangere, m-am gandit sa merg intai la un avocat. Mai pe seara m-a sunat primarita, lapte si miere. N-am putut in week-end sa merg la un avocat. Eu vreau despagubire in bani pentru tot terenul, chiar nu mai am ce sa fac cu el, e distrus 60%, dar pot sa cer orice suma? si cum sa fac sa smulg capul primaritei? Ceea ce a facut este ilegal, nu vreau s-o iert.
Se pare ca oficial DGASPC insista pe consiliere, psihologi, rabdare...etc... asa cum au facut si inainte de a se incuviinta adoptia, dar si ei recunosc neoficial ca este un caz deosebit, nu se asteptau sa fie asa probleme.
Dar ce este de facut in cazul in care toate aceste metode de educatie, sa le spunem, au dat gres? Credeti-ma, prietenii despre care vorbesc sunt oameni educati, care s-au informat inainte, au citit, au discutat cu psihologi, pediatri etc. Copilul se pare ca ii uraste. Sinura persoana cu care pare ca poate comunica este fosta maternala, care ar fi dispusa sa-l ia in plasament. Se poate face ceva? aceasta este intrebarea.
Ce sa zic... problemele au inceput cand parintii au incercat sa impuna o disciplina, un program de somn, de masa, jocuri si altfel decat chitaieli si prosteli... cand nu l-au lasat sa se joace cu mingea in casa, sau cand au incercat sa-i arate cum sa salute, si multe altele... copilul e suparacios, ambitios, tipa... prietena mea a incercat toate metodele de a se intelege cu el... sotul ei se ocupa de copil mai mult la joaca, normal ca pe el il place mai mult, dar nici pe el nu-l asculta deloc... am asistat si eu la scene de groaza in casa lor... prietena mea a adoptat copilul si sub presiunea sotului, si a celor de la Directia Copilului, si de mila copilului sa nu-i provoace traume... acum regreta si sotul ei ca a adoptat... iar copilul pare sa-i urasca uneori (de cele mai multe ori)...
Monitorizarea a durat 90 de zile, cat copilul a fost dat in incredintare in vederea adoptiei, inainte de asta a fost o perioada de cateva saptamani in care familia si copilul s-au vazut destul de des, au petrecut timp impreuna. Copilul ii vedea ca pe niste colegi de joaca. In cele 90 de zile nu s-au inteles bine, dar au fost convinsi ca totul se va rezolva cu rabdare, ca e copilul mic, dar lucrurile stau din ce in ce mai rau. Prietena mea spune ca a fost presata sa ia copilul prea devreme acasa. In aceasta perioada de monitorizare post adoptie se poate face recomandarea sa se desfaca adoptia? E spre binele ambelor parti.
Buna ziua!
Am o prietena care a adoptat un baietel de 4 ani si acum este in perioada de monitorizare post-adoptie. Adoptia a fost incuviintata in instanta judecatoreasca in urma cu cateva luni. Problema este ca desi initial a parut ca familia si copilul formeaza o familie, acum este foarte dificil sa continue relationarea. Copilul nu este deloc compatibil cu familia, mai ales cu prietena mea, de aceea s-a ajuns in situatia in care ei doresc sa anuleze adoptia, daca ar putea. Rapoartele celor care ii monitorizeaza arata ca copilul nu se adapteaza, si ca nici familia nu se adapteaza cu copilul. Se poate cere desfacerea adoptiei in aceste conditii?

Cat dureaza trimiterea unei instiintari prin executor judecatoresc in alt oras? Am trimis o chemare la conciliere prin executor pe data de 09.06 unui debitor din alt ora, nu am primit nici pana acum confirmarea ca acel debitor a primit-o, si sunt sub presiunea timpului, data concilierii a fost fixata la 15 zile (29 iunie).

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...