avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate danielasabo

Activitate danielasabo

Discuție Apel ?
Buna ziua ,pot face apel pentru a contesta cheltuielile de judecata ale reclamantului ( la cererea de granituire introdusa de el dar fara uzufructuarii care ne sunt parinti ).Multumesc.
Răspuns la discuția Granituire
Multumesc de raspunsuri ,am inteles : -ca o eventuala cerere de granituire trebuie facuta impreuna cu parintii (ei avand uzufruct-ul atat pe lotul meu cat si al fratelui )
-avand carte funciara nu ar mai fi nevoie de aceasta cerere de granituire dar acordul fratelui
- pentru a face gard am nevoie de autorizatie de construire (chear daca este de plasa zincata ?)
Discuție Granituire
Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând unul fratelui . Pot introduce acțiune de grănițuire pentru stabilirea granitei dintre loturi tinând cont că părinții au clauză pe ambele loturi și există carte funciară (se cunosc granițele dar nu există gard).Va multumesc.
Discuție drepturi legale
Buna ziua,are dreptul primaria sa imi refuze solicitarea de a mi elibera copii dupa contractele de vanzare ala unei proprietati detinuta de parinti si vanduta catre sora , iar catre parinti apoi iar catre sora pentru a dovedi ca am fost inselat de acestia si a dovedi ca sora nu este proprietara din primul contract (anul2014) ci din al doilea (anul 2016).Cum pot sa intru in posesia acestora.
asa am fost anuntat astazi cand am fost sa imi ridic contractul de energie electrica ca mi a fost trimisa o instiintare (care nu a mai ajuns la mine ) mi sa mai spus ca trebuia sa impartim cheltuielile pentru noul bransament pe care si la facut fostul titular al bransamentului meu.
www.avocatnet.ro/content/for...
in ce masura fostul titular de bransament electric are dreptul sa tot ceara debransarea noului titular (in urma actului de vanzare cumparare locuinta) tinand cont ca el singur a ales sa faca un nou bransament si sa evite clarificarea juridica ?
multumesc pt. raspuns .situatia este putin mai complicata ,eu locuiesc in imobil,bransamentul de 380 kw este din 1999 pe banii mei bagat doar ca pe numele parintilor ptc .erau proprietari .tot in acest imobil care este impartit la 3(parintii mei si frarele tatei in urma mostenirii ,eu fiecare cu intrare separat) exista pentru cei doi mostenitori bransament 220kw.Ptc. parintii mei nu au acordul mutarii contuarului si debransarea unchiului sau gandit (mai exact sora ) sa mil ia pe al meu de aceea as vrea sa stiu ce presupune "Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul .si daca in lipsa mea furnizorul are dreptul de a muta bransamentul?multumesc .
Buna ziua ,imi cer iertare pentru greseala cu scrisul.
nuda proprietate sunt eu iar uzufructuarii au uzufruct pe tot imobilul (casa si teren).
Clarificare juridica cu privire la persoana care va folosi bransamentul de curent
Mentionez ca am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager (uzufructuarii sunt parintii care stau cu sora si care au alt bransament) si ca in contract nu se face referire la dreptul de folosinta a bransamentului pentru care acestia vor sa ma debranseze.
Acest bransament este pe proprietate si as mai vrea sa stiu daca in lipsa mea de la domiciliu furnizorul are dreptul de a muta contuarul /bransamentul?
Multumesc anticipat .

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( am rugamintea sa lecturati Regulamentul forumului si sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule)