buna ziua...multumesc pt. raspunsuri........am mers in instanta......cerandune dreptul dupa tata...terenul in natura ca se poate si sulta din apartament pt. fiecare in parte..inclusiv pt. fratele care sta cu ei in casa.........sora care a facut contractul de intretinere...cu uzufruct viager...a cerut in instanta ca noi ceilalti frati sa primim terenul extravilan...sa ii platim cota la imbunatatire in valoare de 500 mil,,,bani vechi si ei sa nu ne mai dea nici o diferenta.....am facut expertize si contra expertize din care sa dedus ca imbunatatiriile era de max 200 mil bani vechii......iar terenul noi lam cerut in natura.....tin sa precizez ca la apartament mama a dat ficei si sotului ei partea ei din apartament iar la teren figureaza doar mama si fica in acte precum si noi ceilalti 4 frati....instanta a hotarat...prin minuta data....ca noi fratii 4 la numar sa luam terenul extravilan....sa le platim cota la imbunatatire ...si ei sa ne dea o mica suma de bani,,,,prin asta urmand ca fratele care locuieste cu ei sa fie dat afara din casa........nu mi se pare corec ca instanta sa ma oblige sa iau un teren care poate fii dat in natura......doresc sa stiu daca pot face recurs......daca am vreo sansa. tin sa mai precizez ca toate imbunatatirile au fost facute pe cand traia tatal meu....iar cand sa facut mostenirea niciunul nu au avut pretentii.....dupa ce sa descoperit actul de intretinere si sa mers in instanta...sa cerut aceste imbunatatirii...va multumesc.
gheorghe sta cu maria in concubinaj din 1992.el miner, ea casnica si cu doi copii minori din care unul apare in cartea de munca a lui gheorghe ca fiind in intretinere. copii nu sunt nici unul a lui gheorghe. in 1994 in urma disponibilizarilor gheorghe ramine somer si cu ceva bani frumosi primiti de la mina.maria cumpara casa in care stau ,singura fara stirea lui gheorghe dar pe banii lui.acum gheorghe e bolnav si maria l-a dat in instanta pt evacuare neconditionata pe motiv ca o bate desi nu are nici un certificat medico legal nu are si nu a avut urme de bataie...adica vrea sa scape de el.cit a muncit si a avut bani a fost bun acuma gata...afara.din decembrie 2008 nu a mai avut nici acces in casa nici macar sa-si ia hainele personale sau lucrurile personale schimind yala de la intrare. in aprox.3 luni instanta a dat curs cererii mariei si anume gheorghe paraseste casa prin evacuare neconditionata.intrebare- E POSIBIL CA DUPA ATITIA ANI CHIAR DACA AI STAT IN CONCUBINAJ SI CASA E DOAR PE NUMELE EI SA TE EVACUEZE NECONDITIONAT SI FARA SA IMPARTI ANUMITE BUNURI? gheorghe a deschis proces pt bunuri si a facut recurs la prima sentinta de evacuare.are ceva sanse sa imparta casa sau bunuri comune de cind stau adica din 1992?sau o despagubire in bani in urma evaluarii casei? precizez ca maria nu a lucrat nici unde in aceasta perioada dar a cumparat casa in 1994 din banii lui gheorghe...iar de casatorit nu a vrut sa se casatoreasca cu gheorghe desi acesta a cerut-o de mai multe ori....se intelege acum de ce nu a vrut. ce sanse ar avea gheorghe sa obtina ceva in urma acestei relatii. ce ar trebui sa mai faca? ce ar mai putea face? MULTUMESC.
avem un apartament si un teren arabil extravilan. avem cotele stabilite prin mostenire dupa tata. doi dintre frati stau cu mama dar numai cu unul a facut un contract de intretinere pe ascuns. acum celalalt frate din apartam. si cu noi restul de frati vrem sulta care ni se cuvine din apartament si terenul in natura. sora si cumnatul din apartam.vor sa ne compensam cu terenul si sa ne dea mai putini bani. e posibil ca in instanta sa ne compenseze sulta din apartament cu terenul si sa primim mai putini bani si tot terenul? sau corect e ca noi sa primim sulta din ap. si terenul in natura conform cotelor? multumesc anticipat.
Buna ziua.....am si eu o problema..rog raspuns cat mai urgent.
in anul 2006 a decedat tatal meu....la scurt timp sa facut mostenirea...pe sotia si 5 copii...la mostenire nimeni nu a avut pretentii. in anul 2007 ...unul din copii a descoperit ca mama a dat partea ei de mostenire la alt copil.si la sotul ei ..fara sa anunte pe nimeni...in cauza se afla un apartament cu 4 camere si un teren extravilan..in acel apartament locuiesc mama,,,si sora cu sotul care au primit partea mamei si un frate care nu are decat partea tatalui....ceilalti copii cand au aflat..au mers in instanta sa isi ceara dreptul dupa tata. dupa un lung proces instanta a hotarat ca noi copii (4 la numar) sa luam terenul si ei (sora si sotul ei ,,mama)apartamentul...desii nu mi se pare corect atata timp cat la mostenire nu au fost pretentii...dupa inceperea procesului au aparut pretentiile.....nu mi se pare corect sa ni se atribuie un teren ce poate fii dat in natura,,,nu mi se pare corect sa platesc bani pt. imbunatatiri..din moment ce nu au fost pretentii la mostenire......acum sa dat minuta..prin care noi copii ramanem cu terenul,,le platim o parte din imbunatatirii ,,iar ei trebuie sa ne dea o diferenta in bani........asteptam sentinta..sa o facem definitiva......starea in apartament este tensionata intre fratele care locuieste acolo si sora cu sotul si mama---deoarece sora cu sotul au inceput sa puna incuietori pe diverse usi ---ingradindu-i astfel fratelui dreptul de a folosii proprietatea..pana la finalizarea..sentintei....am cerut instantei sa urgenteze iesirea sentintei.----------ce as putea sa fac....???este o situatie foarte incinsa.....sa fac recurs?????as avea freo sansa???tin sa precizez ca sora sta de 10 ani acolo ..pe cand fratele sta de 30 de ani acolo.
In anul 1961 bunicul meu primeste o suprafata de 1700mp. constind in casa curte si gradina conform incheierii data de Tribunalul Raionului ilia -hunedoara.in 1967 se face mostenire dupa casa si curte in sup. de 800 mp.conf. legilor in vigoare.in 1968 se vinde cota de 800/1700mp. cu contract V-C la notariatul de Stat intelegindu-se cu noii propr. sa se lucreze gradina pt. ca nici unul dintre mostenitori nu stateau in zona.Dupa revolutie tatal meu face nenumarate cereri la Lg. 18/1991 la primarie fara sa primeasca raspuns. Se adreseaza Prefecturii in 1997 si primeste un raspuns in care i se spune ca deoarece in 1968 cind s-a vindut ca sa si curte nu se putea vinde si gradina conf. Lg.se intelege ca la data respectiva sar fi vindut si gradina verbal intre parti, ceea nu este adevarat. prin simplu fapt ca nu au incheiat nici macar o hirtie de mina si tatal meu stie ca nu s-a vindut gradina. intre timp aflam ca proprietarii de pe casa si curte primesc Titlu de proprietate in care este inclusa si gradina.Ne adresam Prefecturii din nou si primim un raspuns in care ne recunoaste suprafata de 900mp adica gradina .dar sa ne adresam instantei pt. anularea partiala a titlului Ne adresam instantei.si suntem pe cale sa pierdem gradina cu toate ca avem acte care stau in picioare si care spun ca gradina este inca pe bunicu dar pt simplu motiv ca nu s-a lucrat gradina de noi le-au dat-o LOR CU O SIMPLA CERERE la Primarie facuta in 1991 la Lg 18.. acum tatal meu a decedat chiar in timpul procesului si noi ca mostenitori am intrat in proces si nu stim ce sa facem .Mentionez ca PRIMARIA ne recunoaste gradina dar ca nu mai poate sa o dea pe vechiul amplasament. Proprietarii sustin ca au cumparat gradina noi zicem ca nu ,primaria o recunoaste prin raspunsul scris .Cum am vindut-o daca ne-o recunoaste si de ce nu se poate da pe vechiul amplasament. ASTEPT RASPUNS……VA MULTUMESC.
am cumparat un teren ..pt. constructie casa,,drumul din fata parcelei este de 6,4m ...terenul este situat intre alte case construite deja....in certificatul de urbanism mi se cere proiect intocmit de ing. drumar autorizat.....ma obliga sa cedez din teren...pt. a face drumul de 9m.....dar ce este cel mai interesant ...este ca am vorbit cu ceilalti proprietari...iar din cei aproximativ 100 care sunt pe acea strada...doar unul singur a cedat 1,5m. strada figureaza la primarie ca fiind asfaltata cu toate utilitatile necesare.....binenteles ca nu este asa. am mers la primarie si am discutat problema......mi sa spus ca doar pe mine ma poate forta pt. ca doar eu am nevoie de autorizatia de constructie.... am intrebat de despagubiri...pt teren daca ma decid sa il cedez....toata lumea a ridicat din umeri spunand ca ei nu stiu de un astfel de fond.....CE AR TREBUII SA FAC????pt. obtinerea autorizatiei.....exista o lege prin care primaria este obligata sa ma despagubeasca........