Buna ziua.....am si eu o problema..rog raspuns cat mai urgent.
in anul 2006 a decedat tatal meu....la scurt timp sa facut mostenirea...pe sotia si 5 copii...la mostenire nimeni nu a avut pretentii. in anul 2007 ...unul din copii a descoperit ca mama a dat partea ei de mostenire la alt copil.si la sotul ei ..fara sa anunte pe nimeni...in cauza se afla un apartament cu 4 camere si un teren extravilan..in acel apartament locuiesc mama,,,si sora cu sotul care au primit partea mamei si un frate care nu are decat partea tatalui....ceilalti copii cand au aflat..au mers in instanta sa isi ceara dreptul dupa tata. dupa un lung proces instanta a hotarat ca noi copii (4 la numar) sa luam terenul si ei (sora si sotul ei ,,mama)apartamentul...desii nu mi se pare corect atata timp cat la mostenire nu au fost pretentii...dupa inceperea procesului au aparut pretentiile.....nu mi se pare corect sa ni se atribuie un teren ce poate fii dat in natura,,,nu mi se pare corect sa platesc bani pt. imbunatatiri..din moment ce nu au fost pretentii la mostenire......acum sa dat minuta..prin care noi copii ramanem cu terenul,,le platim o parte din imbunatatirii ,,iar ei trebuie sa ne dea o diferenta in bani........asteptam sentinta..sa o facem definitiva......starea in apartament este tensionata intre fratele care locuieste acolo si sora cu sotul si mama---deoarece sora cu sotul au inceput sa puna incuietori pe diverse usi ---ingradindu-i astfel fratelui dreptul de a folosii proprietatea..pana la finalizarea..sentintei....am cerut instantei sa urgenteze iesirea sentintei.----------ce as putea sa fac....???este o situatie foarte incinsa.....sa fac recurs?????as avea freo sansa???tin sa precizez ca sora sta de 10 ani acolo ..pe cand fratele sta de 30 de ani acolo.
Partaj judiciar
peker9
avem un apartament si un teren arabil extravilan. avem cotele stabilite prin mostenire dupa tata. doi dintre frati stau cu mama dar numai cu unul a facut un ... (vezi toată discuția)