Buna dimineata! Da, renovarea apartamentului vecinilor a implicat si eliminarea tencuieli de pe peretii comuni fara a face izolatie fonica. Dupa terimnarea acestei operatiuni (am auzit ca renoveaza dar nu am stiut ce fac, din ianuarie pana in august au tot batut) auzind absolut toate discutiile pe care le au doar ca nu-i vedeam eu am facut modificair (am mutat patul langa geam si am pus dulapul pe un perete iar pe celalalt televizorul. Mai am ghinionul sa fie si multe persoane acolo. Intr-un apartament de doua camere nedecomandat locuiste o familie care are doi copii acum majori care sunt vizitati frecvent de prieteni, stau la discutii toata noaptea, au un varsnic care nu iese din casa niciodata se aude cum tuseste toata noaptea iar cand e liniste si nu merge televizorul ii aud sforaitul. Mai au o familie de tineri cu 3 copii mici care uneori locuiesc acolu cateva zile-saptamani (se aud tipetele copiilor pana noaptea la 12 noaptea). M-am gandit si la varianta de a izola eu desi asta inseamna deranj, cheltuieli (eu in urma cu cativa ani am renovat complet apartamentul). Sincer mi se pare nedrept ca eu sa fac aceasta operatine fara a fi vinovata de nimic. Dar se pare ca asta e situatia! Am vrut totusi sa ma informez daca exista ceva legislatie care sa le impuna lor acest lucru, adica sa repare ce-au stricat! Multumesc mult!
Am o problema legata de vecinii de apartament care s-au mutat de cativa ani. Au renovat apartamentul, au desfintat debaralele, usa de la bucatarie cu holul etc. dar mai grav e faptul c-au dat toata tencuiala jos de pe peretii comuni. Se aud absolut toate miscarile, discutiile.Eu am facut modificari in camera, am pus un dulap pe un perete, pe altul tv. dar tot se aude foarte tare. Chiar nu stiu ce sa fac,nu vreau nici sa ma cert nu ma caracterizeaza asta. La un an dupa ce s-au mutat le-am zis dar au motivat ca au copii care sunt rai sa-i scuz. Acum copiii au crescut sunt tineri in toata regula vin acolo cu alti prieteni consuma alcool ,asculta muzica le aud toate convorbirile ziua-noaptea! Oare imi da cineva o solutie cum as putea remedia problema? E normal sa faci astfel de modificari in apartament. Inainte de a se muta ei acolo apartamentul a fost inchiriat unor tineri dar nu se auzea absolut nimic.
Buna ziua!
Am angajat someri peste 45 de ani pentru care am aplicat subventionarea locurilor de munca conform art. 80/85 Legea 76/2002. In cazul in care li se desface cim cu art 81 e posibil sa fim nevoiti sa restituim suma primita? Multumesc mult!
Daca am CIM la doua firme (unul norma intreaga, altul partial) si primesc praviz de concediere de la societatea comerciala cu norma intreaga pentu a benefecia de somaj trebuie incetez contractul la cealalta firma? Daca am preaviz de concediere si de la soceitatea cu timp partial trebuie sa inceteze la aceeasi data pt a primi indemnizat ia de somaj?
Buna ziua!
Concediul ingrijire copil se considera stagiul de cotizare la somaj?
Daca pana in iunie 2020 am fost in concediu ingrijire copil, pe urma m-am angajat iar in decembrie 2020 imi expira preavizul cu concediere art. 65. Pot beneficia de somaj?
Buna ziua! Vreau sa modifica salariul uiu angajat incepand cu data de 01.11.2020. Astazi este 09.11.2020. In revisal stiu ca se transmite in 20 zile. Ce data se poate pune la actul aditional 01.11.2020 sau orice data pana la 20.11.2020. Multumesc!
Nu cred ca e bine. Eu am gresit cand am precizat perioada determinata, e nedeterminata cu perioada de proba. In cazul asta se poate incheiea cu art. 31.3. Intrebarea este daca pot beneficia de somaj in cazul respectiv sau corect ar fi preaviz si la respectivul contract?
Am gresit cand am scris perioada determinata. Este nedeterminata cu perioada de proba. De ex. in 1 nov. expira perioada de proba, contractul merge in continuare iar din 2 oct. am primit preaviz urmand ca in 2 noi sa mi se desfaca CIM cu art. 65.1. Dar cred ca m-ati lamurit in urmatorul raspuns. Controctul poate inceta de drept la 1 nov. cu art. 56.i. LA celelalte firme cu 65.1 si pot beneficia de somaj. Am inteles bine? Multumesc.