Am o problema legata de vecinii de apartament care s-au mutat de cativa ani. Au renovat apartamentul, au desfintat debaralele, usa de la bucatarie cu holul etc. dar mai grav e faptul c-au dat toata tencuiala jos de pe peretii comuni. Se aud absolut toate miscarile, discutiile.Eu am facut modificari in camera, am pus un dulap pe un perete, pe altul tv. dar tot se aude foarte tare. Chiar nu stiu ce sa fac,nu vreau nici sa ma cert nu ma caracterizeaza asta. La un an dupa ce s-au mutat le-am zis dar au motivat ca au copii care sunt rai sa-i scuz. Acum copiii au crescut sunt tineri in toata regula vin acolo cu alti prieteni consuma alcool ,asculta muzica le aud toate convorbirile ziua-noaptea! Oare imi da cineva o solutie cum as putea remedia problema? E normal sa faci astfel de modificari in apartament. Inainte de a se muta ei acolo apartamentul a fost inchiriat unor tineri dar nu se auzea absolut nimic.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Concret renovarea apartamentului a implicat interventii si la partea comuna de imobil?
Problema cu neajunsuri generate de lipsa izolatiei fonice sunt prezente la multe imobile de locuit in comun
Tehnic prin mutarea dulapului pe peretele comun nu genereaza automat izolatie fonica
Unica varianta este sa realizati dv izolatia fonica a spatiului dv
Buna dimineata! Da, renovarea apartamentului vecinilor a implicat si eliminarea tencuieli de pe peretii comuni fara a face izolatie fonica. Dupa terimnarea acestei operatiuni (am auzit ca renoveaza dar nu am stiut ce fac, din ianuarie pana in august au tot batut) auzind absolut toate discutiile pe care le au doar ca nu-i vedeam eu am facut modificair (am mutat patul langa geam si am pus dulapul pe un perete iar pe celalalt televizorul. Mai am ghinionul sa fie si multe persoane acolo. Intr-un apartament de doua camere nedecomandat locuiste o familie care are doi copii acum majori care sunt vizitati frecvent de prieteni, stau la discutii toata noaptea, au un varsnic care nu iese din casa niciodata se aude cum tuseste toata noaptea iar cand e liniste si nu merge televizorul ii aud sforaitul. Mai au o familie de tineri cu 3 copii mici care uneori locuiesc acolu cateva zile-saptamani (se aud tipetele copiilor pana noaptea la 12 noaptea). M-am gandit si la varianta de a izola eu desi asta inseamna deranj, cheltuieli (eu in urma cu cativa ani am renovat complet apartamentul). Sincer mi se pare nedrept ca eu sa fac aceasta operatine fara a fi vinovata de nimic. Dar se pare ca asta e situatia! Am vrut totusi sa ma informez daca exista ceva legislatie care sa le impuna lor acest lucru, adica sa repare ce-au stricat! Multumesc mult!