In mod normal si legal trebuie sa existe un regulament intern cu privire la modul in care sunt administrati si tinuti banii . La fel si cine are access la ei si in ce conditii cat si despre siguranta seifului si a banilor din el si implicit cine se face responsabil de lipsa unei sume de bani datorate furtului sau neglijentei. Manipularea banilor ar fi trebuit sa se faca in regim de "maxima siguranta" atat pt angajat cat si pt firma pt a evita eventualele neplaceri ca cel intamplat .
Nu sunt expert dar am lucrat 20 de ani in pozitii care implicau incasarea ,depozitarea si administratea banilor societatii. Fiecare companie la care am lucrat avea un astfel de regulament intern , de la strict la foarte strict cu privire la modul de manipulare a banilor si la culpa fiecarui angajat.
Ultimii 6 ani m-i i-am petrecut manipuland sume de bani foarte mari zilnic (de ordinul mldrlor) DAR regulamentul intern referitor la modul de manipulare a banilor, cine are sau nu access in trezorerie, pe ce motive doreste sa intre, aprobarile necesare pt insusi d-nul director ca sa intre in trezorerie, cat si despre felul , modul si locul in care erau tinuti banii si seifurile erau foarte stricte. ( reg intern despre manipularea banilor,access etc avea 45 de pagini- erau cuprinsi toti pasii si trebuiau respectati cu sfintenie!! Era biblia noastra in trezorerie si putem da peste "nas" cu ea oricarui sef care nu se supunea directivelor ). NIMIC nu era lasat la voia intamplarii , la vederea clientului sau a celorlalti angajati .
Din tot ce a spus doamna mai sus, DACA nu exista un regulament intern in acest sens nu vad de ce ar fi numai dansa vinovata de neglijenta in serviciu?? Consider ca mare parte din vina o are compania , repet ...DACA nu exista un astfel de regulament intern semnat de catre dansa.
Prin faptul ca citez " usa camerei e mereu deschisa", " toti angajatii au acces acolo "nestingherit, " seiful e la vedere pt clienti" , " clientul se poate strecura neobservat de angajat " in zilele mai aglomerate...nu-mi spune decat ca e neglijenta si nepasare din partea firmei cat si faptul ca angajatii sunt pusi in pericol in fiecare zi prin faptul ca dau motive hotilor sa jefuiasca societatea( seiful la vedere,usa deschisa mereu, ) ceea ce se poate incheia cu o tragedie si pt angajat in eventualitatea unui jaf.
Cererea demisiei angajatului "vinovat nevinovat" fara instiintarea politiei despre furt m-i se pare foarte suspecta!! Politia trebuia chemata imediat ce furtul a fost descoperit nu la cateva zile. Consider ca si firma stie ca e vinovata iar daca va-ti fi dat demisia imediat pareati foarte vinovata.
Pe viitor va recomand sa fiti mai atenta cand umblati cu bani si niciodata sa nu aveti incredere in nimeni, asigurati-va ca v-ati luat toate masurile de precautie pt siguranta banilor si a d-voastra. ( usa inchisa nu deschisa...etc) ...un minim de siguranta macar..
Consider ca inregistrarile video de zi cu zi le puteti folosi ca proba in vafoarea d-voastra ca sa demonstrati ca si ceilalti angajati fac ceea ce ati facut si d-voastra, ca nu exista ordine si disciplina in manipularea si depozitarea banilor si implicit faptul ca firma a acceptat zi de zi aceste nereguli deci si riscul ca intr-o zi un eveniment ca acesta se poate intampla.
Ar trebui sa consultati si un avocat pt o mai buna siguranta.
nistorsc a scris:
Desi naivitatea dvs este socanta, daca nu ati semnat nicio procedura referitoare la bani si la circuitul lor in firma, nu aveti absolut nicio vina. Sefii dvs stiu acest lucru, de aceea va cer demisia si nu va dau ei afara.