avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian1681

Activitate ciprian1681

Legislația a fost încălcata deja de service. De când a face publice dovezile e o încălcare a legii??


florinm. a scris:



ciprian1681 a scris:


De ce nu postați online dovezile?

Cum adică, să posteze online dovezile?
Cum puteți să-l îndemnați să încalce atât de grosolan legislația, tocmai pe acest forum, unde primează respectul pentru lege?

Plangere la politie pt înșelăciune și frauda.
De ce nu postați online dovezile?
Si DACA singura solutie de a dovedi santajul este inregistrarea fara acordul santajistului cum se procedeaza???
Ciudat e faptul ca in Romania zilelor noastre infractorul poate inregistra pe cineva /autoritate/politie/etc fara acordul lui in prealabil si o poate folosi LEGAL la div procese...sau le poate posta pe internet/ posturi tv...fara nicio consecinta legala!!! Iar victima nu poate inregistra si folosi inregistrarea in instanta pt ca comite o infractiune si astfel Devine infractor!!!

De ce sa aleg sa fiu victima cand pot sa fac tot ce vreau si legal ca infractor???

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Initial incercati discutie amiabila"...
Daca vecinele isi bat joc..tot eu trebuie sa vb amiabil??? Tot victima trebuie sa ceara /milogeasca fata de abuzator sa nu-l mai abuzeze??
Sa fim seriosi! Cu astfel de vecini nu exista solutie/discutie amiabila!!
Treceti la fapte!!


editat : citare raspuns anterior
Simplu...nu mai vin daca nu vor sa fie filmati! Se pun afise la intrarea in casa scarii prin care se atentioneaza ca se filmeaza 24/7 si...gata. Clientii supermarketurilor doresc sa fie filmati?? Nu cred...dar daca vrei sa mananci...te duci!
Oricum legile in tara noastra sunt facute ca sa fie inculcate iar multe dintre ele sunt.."neclare"..chiar DACA sunt..clare! Depinde de cine si cum vrea sa interpreteze..de bani...


latka a scris:

Pentru investiția în sine e nevoie de doar 2/3 dintre proprietari, pentru prelucrarea de imagini este necesar consimțământul
tuturor celor ce vor fi în imagine. Cam greu de crezut ca numai locuitorii din acea scara vor fi în imagini. Restul care vin pe acolo cum își dau consimțământul ?



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatiile de proprietari isi dau cam multe drepturi si cam nicio obligatie!!!
Ele vor sa faca legea...ca niste clanuri de mafioti!!
Nu va trebuie acordul proprietarilor pt a va bransa la rds. Casa scarii e loc comun, deci aveti si d-voastra drepturi. S-a varuit...si ce daca?? Nu mai atingeti peretii?? S-a spalat casa scarii...inseamna ca nu mai intrati ca sa nu se murdareasca?? Politia locala...ce treaba are ea in toate astea??
In ziua de azi ori esti tare in clanta, pumni si picioare pt dreptul tau..ori devii victima sigura a unui sistem plin de abuzuri!!



w_v_w_v a scris:

Da e necesara aprobarea si da vecinii au voie inocenta ca ei fac regulile in adunarea generala
Vecini au avut dreptate si au fost in ajutorul dumneavoastra.
Daca erati la mine in bloc si va gaseam cablul tras pe perete cand toti ceilalti au altfel va taiam cablul si chemam o firma sa repare tot ce ati stricat si trimiteam si la RDS notificare ca nu mai are voie sa instaleze fara aprobare.
Plateam Zugraveala etc si va bagam suma la intretinere.

Da nu vi se pare ciudat cand toti au intr -un fel dumnevaostra sa fiti mai ....

Uite aici articol 30 legea 196/2018
(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricăreipărți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu,respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.

La mine in bloc cine vrea cablul zice ce firma RDS sau UPS si eu anunt un reprezentant care suna locatarul face contract si trece numarul meu de telefon in contract.
Suna instalatori si le spun ce au de facut si unde se gaseste in subsol cutia centrala apoi la nivel de etaj fiecare are un cablu de tv si unul de internet lasat.

Daca ar fi dupa angajatii lor...ar ti dezastru.
Ganditi va ca serviciile sunt externalizate catre diversi colaboratori si la inceput au venit unii care au cautat si nu gaseau nimic.
Au venit unii si inainte sa fie vreo fima de cablu in cladire si desi spuneam locatarului ca nu are cum el cauta ca idiotul cablu cu instalatotii rds.

Art39 legea 196/2018
ART. 39 Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau peterasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea sefac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației învigoare.


Buna seara,

Va rog sa ma contactați in privat. Am o rezolvare pt problema pe care o veti si va fi in favoarea dumneavoastră. Definitiva!
Multumesc.

DoarOFata a scris:

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit , nu fug de responsabilitatea de a creste propriul copil . Am facut mereu si o sa fac intotdeauna cum este mai bine pt ea !
Am spus si mai sus , nici un gest de agresiune nu a fost facut in fata copilului , nici macar verbale. Se poarta asa cu mine doar cand sunt singura ! Stie foarte bn cand copilul e la scoala sau la parinti. Daca se enerveaza si copilul este in casa , pleaca .....revine cand sunt singura si mi primesc '' rasplata ''. Dar nici nu vreau sa intre copilul meu prea mult cu el , ma gandesc ca aceasta abtinere a lui e pentru moment .
Nu locuim impreuna definitiv , vine cand are chef pleaca cand are chef . Asta inseamna si la ora 2 00 si la ora 14 00.
Eu imi doresc doar sa ma lase in pace , eventual sa si faca alta relatie si sa ma lase pe mine in pace sa traiesc linistita!


Cu tot respectul cuvenit domnule avocat...dar doamna a spus clar ca usa seifului cat si a camerei unde se afla seiful si banii sunt mereu deschise. (lucru care nu ar trebui sa se intample niciodata) Cu alte cuvinte firma a acceptat aceste masuri inproprii de protectie a propriilor valori.
Banii lasati pe birou...sau in seif cu usa deschisa , respectiv usa de la camera deschisa nu atrageau dupa sine aceasi fata comisa de hot ? Cine ar fi fost responsabil atunci avand in vedere toate cele spuse de doamna?
Multumesc.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă ați lăsat banii pe birou aveti vina.
Sa faca firma plângere penală.
Asa aveti sanse sa scăpați sa dati banii.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal si legal trebuie sa existe un regulament intern cu privire la modul in care sunt administrati si tinuti banii . La fel si cine are access la ei si in ce conditii cat si despre siguranta seifului si a banilor din el si implicit cine se face responsabil de lipsa unei sume de bani datorate furtului sau neglijentei. Manipularea banilor ar fi trebuit sa se faca in regim de "maxima siguranta" atat pt angajat cat si pt firma pt a evita eventualele neplaceri ca cel intamplat .
Nu sunt expert dar am lucrat 20 de ani in pozitii care implicau incasarea ,depozitarea si administratea banilor societatii. Fiecare companie la care am lucrat avea un astfel de regulament intern , de la strict la foarte strict cu privire la modul de manipulare a banilor si la culpa fiecarui angajat.
Ultimii 6 ani m-i i-am petrecut manipuland sume de bani foarte mari zilnic (de ordinul mldrlor) DAR regulamentul intern referitor la modul de manipulare a banilor, cine are sau nu access in trezorerie, pe ce motive doreste sa intre, aprobarile necesare pt insusi d-nul director ca sa intre in trezorerie, cat si despre felul , modul si locul in care erau tinuti banii si seifurile erau foarte stricte. ( reg intern despre manipularea banilor,access etc avea 45 de pagini- erau cuprinsi toti pasii si trebuiau respectati cu sfintenie!! Era biblia noastra in trezorerie si putem da peste "nas" cu ea oricarui sef care nu se supunea directivelor ). NIMIC nu era lasat la voia intamplarii , la vederea clientului sau a celorlalti angajati .
Din tot ce a spus doamna mai sus, DACA nu exista un regulament intern in acest sens nu vad de ce ar fi numai dansa vinovata de neglijenta in serviciu?? Consider ca mare parte din vina o are compania , repet ...DACA nu exista un astfel de regulament intern semnat de catre dansa.
Prin faptul ca citez " usa camerei e mereu deschisa", " toti angajatii au acces acolo "nestingherit, " seiful e la vedere pt clienti" , " clientul se poate strecura neobservat de angajat " in zilele mai aglomerate...nu-mi spune decat ca e neglijenta si nepasare din partea firmei cat si faptul ca angajatii sunt pusi in pericol in fiecare zi prin faptul ca dau motive hotilor sa jefuiasca societatea( seiful la vedere,usa deschisa mereu, ) ceea ce se poate incheia cu o tragedie si pt angajat in eventualitatea unui jaf.
Cererea demisiei angajatului "vinovat nevinovat" fara instiintarea politiei despre furt m-i se pare foarte suspecta!! Politia trebuia chemata imediat ce furtul a fost descoperit nu la cateva zile. Consider ca si firma stie ca e vinovata iar daca va-ti fi dat demisia imediat pareati foarte vinovata.
Pe viitor va recomand sa fiti mai atenta cand umblati cu bani si niciodata sa nu aveti incredere in nimeni, asigurati-va ca v-ati luat toate masurile de precautie pt siguranta banilor si a d-voastra. ( usa inchisa nu deschisa...etc) ...un minim de siguranta macar..
Consider ca inregistrarile video de zi cu zi le puteti folosi ca proba in vafoarea d-voastra ca sa demonstrati ca si ceilalti angajati fac ceea ce ati facut si d-voastra, ca nu exista ordine si disciplina in manipularea si depozitarea banilor si implicit faptul ca firma a acceptat zi de zi aceste nereguli deci si riscul ca intr-o zi un eveniment ca acesta se poate intampla.
Ar trebui sa consultati si un avocat pt o mai buna siguranta.

nistorsc a scris:

Desi naivitatea dvs este socanta, daca nu ati semnat nicio procedura referitoare la bani si la circuitul lor in firma, nu aveti absolut nicio vina. Sefii dvs stiu acest lucru, de aceea va cer demisia si nu va dau ei afara.

Dar firma de prestari servicii nu ştiau .ca trebuie sa incheie un contract?? Sa trimita facturi?? Daca cei de la respectiva firma procedau corect, legal si moral...acum nu Mai exista aceasta discutie...problema.


cris0811 a scris:

dar dvs de ce nu v-ati sesizat cand ati vazut ca beneficiati de un serviciu pentru care nu ati incheiat un contract? opinia mea e ca indiferent ca ati semnat sau nu, sunteti buni de plata. Faptul ca ati solicitat instalarea serviciilor este probabil inregistrat ( in general aceste companii inregistreaza toate convorbirile telefonice). Asta si copia de pe buletin pe care le-ati transmis-o tot dovezi sunt. De asemenea, sunt sigura ca v-au comunicat inclusiv pretul serviciilor, si l-ati acceptat! Legal si moral este sa platiti