avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Două vecine stau cu ușile deschise iar câinii lor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Două vecine stau cu ușile deschise iar câinii lor latră toată ziua pe palier. Nu ne putem odihni deloc din cauza lor, ce măsuri se pot lua?

Buna ziua,am doua vecine care fiecare din ele au cate un caine,stau cu usile deschise de la apartamente(stau una langa alta),si cainii aia latra toata ziua pe palier,nu ne putem odihni deloc din cauza lor.Ce masuri se pot lua impotriva lor sa nu mai deranjeze? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 21:35, 22 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati incercat o discutie cu acestea?
Poate nu isi dau seama ca deranjeaza .
Daca nu functioneaza, vb pe rand cu administratorul, cu presedintele, daca nisi asa nu functioneaza, puteti sa faceti plangere la politie pt deranjarea linistii publice.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial incercati discutie amiabila
Daca proprietarii animalelor de companie nu inteleg sa respecte normele de convietuire in comun,nu respecta programul de liniste,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=
presedintele de asociatie are autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare pentru respectarea dispozitiilor in vigoare
In ultima instanta se poate apela inclusiv la politia teritoriala
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Initial incercati discutie amiabila"...
Daca vecinele isi bat joc..tot eu trebuie sa vb amiabil??? Tot victima trebuie sa ceara /milogeasca fata de abuzator sa nu-l mai abuzeze??
Sa fim seriosi! Cu astfel de vecini nu exista solutie/discutie amiabila!!
Treceti la fapte!!


editat : citare raspuns anterior
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic


ciprian1681 a scris:

"Initial incercati discutie amiabila"...
Daca vecinele isi bat joc..tot eu trebuie sa vb amiabil??? Tot victima trebuie sa ceara /milogeasca fata de abuzator sa nu-l mai abuzeze??
Sa fim seriosi! Cu astfel de vecini nu exista solutie/discutie amiabila!!
Treceti la fapte!!


editat : citare raspuns anterior


Discuția pe cale amiabilă rămâne la latitudinea dumneavoastră. Nu există un procedeu standard pentru acest caz.
Dacă spuneți că nu există posibilitatea purtării unei discuții amiabile cu doamnele respective, vă recomand să inițiați un apel la 112, când se mai întâmplă și să solicitați un echipaj al Poliției Locale. Explicați-le la telefon ce problemă aveți și ei vor știi de acolo de ce anume aveți nevoie.
Poliția nu știu dacă le va da o amendă, pe baza reclamației dumneavoastră, însă un avertisment tot le va da, iar în cazul în care se va mai întâmpla, vor lua și amendă pentru deranjarea liniștii publice.

Sfatul meu este să încercați varianta cu Poliția. Datele personale oricum nu se vor furniza (dacă vor întreba femeile respective CINE A SUNAT?. Poliția nu are dreptul să furnizeze răspunsul la această întrebare, fără acordul dumneavoastră.)

Sper că v-am ajutat.

O zi bună!
Sesizati, in scris , conducerea asociatiei de proprietari, in doua exemplare (unul pentru dumneavoastra, cu numar de inregistrare si data inregistrarii).

In cazul in care in 30 zile nu se intampla nimic si situatia se repeta in intervalul "orelor de liniste" anuntati politia locala la dispeceratul acesteia. Numarul de telefon este public. Aveti suficient timp sa-l obtineti.
Nu este necesar sa anuntati incidentul la 112. Nu este o situatie de urgenta.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Vecinii si cainele octavian41 octavian41 Buna seara! Am un vecin care sta deasupra mea si care si-a luat un caine de curand. Ziua nu m-ar deranja ca latra, desi se aude destul de tare, mai deranjant ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii publice simona_iuliana simona_iuliana buna ziua. am un caine lup,care din cand in cand mai latra,urla cand sunt plecata la munca. astazi ma sunat vecinul meu sa-mi spuna ca a venit politia pt ca am ... (vezi toată discuția)
Crestere caini la curte csmky csmky mi-am construit o casa undeva la tara, dorindu-mi sa am parte de linistea si tihna la care am visat din totdeauna inpreuna cu familia. acum, cand in mai putin ... (vezi toată discuția)