avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Activitate OrasulLiber

Activitate OrasulLiber

Am avut o actiune cu obiectul "obligatia de a nu face".
Instanta de Apel a pronuntat o hotarare definitiva.

Nu ar fi trebuit sa-mi dea posibilitate de a face recurs?
De ce trebuie ca o exceptie de neconstitutionalitate sa fie comunicata partilor? Concret, in baza carui articol din ce lege instanta decide ca o exceptie de neconstitutionalitate sa fie comunicata parti adverse?
Sunt sanse mari ca cercetarea in dosarul penal al violentelor Jandarmeriei din 10 August sa dureze prea mult (vezi cazul Mineriadei, Revolutiei).

S-ar putea demara o actiune in civil prin care sa solicitam Jandarmeriei daune?
Am dat in judecată un medic. Am primit acasă o comunicare prin care instanţa îmi pune în vedere (sub sancţiunea suspendării cauzei) să indic domiciliul actual al pârâtului. (!?). De unde să-l stiu??? În cererea de chemare în judecată am indicat clinica unde s-a produs incidentul. Nu e suficient? Ce altceva ar trebui să fac?
Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public?

Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public:
În sensul prezentei legi:
a) prin autoritate sau instituţie publică se înţelege orice autoritate ori instituţie publică ce utilizează sau administrează resurse financiare publice,

Art. 41 din Statutul BOR (Hotărârea nr. 53/2008 privind recunoaşterea Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române):
(1) Patriarhia, mitropolia, arhiepiscopia, episcopia, vicariatul, protopopiatul (protoieria), mânăstirea şi parohia sunt persoane juridice de drept privat şi utilitate publică, cu drepturile şi obligaţiile prevăzute de prezentul statut.

Din aceste doua texte (sau din altele) se poate trage concluzia ca BOR trebuie sa respecte Legea 544/2001?

Concret, sa presupunem ca as vrea sa aflu cat a costat pana acum Catedrala Mantuirii Neamului. Pot face o cerere in temeiul Legii 544/2001 pentru a afla aceasta suma?
Buna ziua,
Comisia pentru malpraxis poate avea calitate procesuala pasiva chiar daca nu are personalitate juridica?
Potrivit art. 56 alin. 2 C.proc.civ. pot sta in judecata si entitati fara personalitatea juridica daca sunt constituite potrivit legii.
Comisia este constituita la nivelul Directiei de Sanatate Publica care are personalitate juridica.
Daca sunt nemultumit de un act administrativ al Comisiei pentru malpraxis cine ar trebui sa fie Paratul, Comisia sau DSP?
Multumesc anticipat.
Va rog sa-mi spuneti ce cai de atac exista impotriva unei hotarari a CSM. De exemplu daca am cerut CSM sa sesizeze inspectia judiciara cu privire la activatea unui procuror dar CSM refuza acest lucru se poate contesta aceasta decizie?
Se pare ca exista totusi o prevedere, mai precis Alin.(4) din Art. 27
"Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi (...) în scopul (...) de a influenţa deciziile autorităţilor publice."
Citeam azi ca ministrul muncii a declarat ca

"Ei bine, exista legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa-si expuna copiii la mitinguri."

Nu am gasit nici o referire in legea respectiva la asa ceva. Daca o fi, la ce articol se refera?

Intrebare: Oare nu exista nici o lege prin care sa poata fi trasi la raspundere daca spun niste lucruri neadevarate?
În monitorul oficial 519/11.VII.2016 a fost publicată o lege cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul... 2014 !!!
Este o greşeală? (suntem în 2016)
Ce s-ar fi întîmplat dacă preşedintele nu ar fi promulgat această lege? Ar fi trebuit refăcut bugetul pe anul 2014?