avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate vasilema

Activitate vasilema

Buna ziua, va rog mult sa-mi raspundeti daca trebuia sa mi se comunice si mie ordonanta de incepere de urmarire penala in rem daca am calitatea de suspect in dosarul penal fiind invinuit pentru fals si daca se putea emite aceasta ordonanta inainte de a fi audiat. Totodata as dori sa aflu daca agentul de politie poate emite o ordonanata de predare inscrisuri in original si daca persoana vatamata isi poate pune ca martori rudele. Va rog mult daca e posibil sa-mi spuneti si care ar fi sanctiunea daca as refuza sa predau incrisurile, cu agentul de politie sint in dusmanie.
Buna ziua, va rog daca e posibil sa-mi dat-ti un sfat. Intr-un dosar de revizuire am renuntat la judecarea cauzei. Instanta a admis cererea de renuntare dar a dispus sa platesc cheltuieli de judecata unor intervenienti in interes propriu carora prin sentinta care am solicitat sa fie revizuita s-a respins cererea de interventie in interes propriu ca fiind persoane fara calitate procesuala activa (exceptia lipsei calitatii procesuale am invocat-o). M-ar interesa sa aflu cum sa procedez sa formulez recurs s-au apel, deoarece ma simt nedreptatita intrucit consider ca daca am renuntat la judecarea cauzei a ramas valabila sentinta a carei revizuire am cerut-o si prin care s-a respins cererea de interventie. Cu respect va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns dar prin Decizia ICCJ nr. 9 din 4 aprilie 2016, dată de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, Magistraţii au hotărât, că o persoană juridică nu poate face o cerere de chemare în judecată pentru o altă persoană juridică şi nici nu poate să o reprezinte pe aceasta în faţa instanţei. Totodată, regula este valabilă şi în situaţia în care consilierul juridic sau avocatul unei firme ar vrea să reprezinte în instanţă o altă firmă.
M-ar interesa sa aflu daca un cetatean din Siria cu studii superioare ar putea primi dreptul de sedere permanenta in Romania. Ce conditii trebuie sa indeplineasca? Cit timp dureaza?Ma interesez pentru un prieten. Daca cineva dintre dumneavoastra ar putea sa-mi dea niste informatii sau sa ma ajute in acest sens va rog sa-mi comunicati cit ma costa. Ma puteti contacta intii pe email: ergabi@t-online.de. Va multumesc
Răspuns la discuția Depunere inscrisuri in original
Va multumesc mult domnule avocat.
Răspuns la discuția Depunere inscrisuri in original
Va multumesc mult domnule avocat pentru raspunsul dumneavoastra, inscrisurile contestate in original nu sint la mine ci intr-un dosar civil la judecatorie in vederea unei expertize grafice admise. Imi faceam griji deoarece eu nu le-am putut depune la politie dupa cum mi-au cerut.
A formulat cineva o plingere impotriva mea pentru fals si uz de fals. Am primit o scrisoare de la politie prin care mi se cere sa le depun in original inscrisurile contestate. As vrea sa aflu daca am obligatia sa depun aceste scrisuri in original si daca exista un text de lege in acest sens, intrucit in cei de la politie nu am incredere. Va multumesc
Va rog sa-mi raspundeti daca consilierii juridici pot infiinta firme de consultanta juridica si incheia contracte de colaborare cu primariile prin firma si sa reprezinte in instanta. Exista o lege in acest sens? Multumesc
M-am judecat in trei dosare pentru o mostenire dar nu cu mostenitorii(acestia nu au interes) ci cu niste intervenienti in interes propriu care nu sint mostenitori dar au obtinut parte din mostenire cu un act sub semnatura privata semnat in fals). In procesul de partaj judiciar si in procesul de sucesiune s-a stabilit ca acestia nu au calitate procesuala, dar in procesul in care am solicitat repunerea in termenul de obtiune succesorala, Instanta a stabilit ca acestia au calitate procesuala. Cum se poate ca in doua dosare s-a stabilit ca acesti intervenienti nu au calitate procesuala (sentintele fiind mentinute si de instantele de recurs), iar in dosarul cu repunerea in termenul de obtiune, s-a stabilit (si in instanta de fond si cea din apel) ca acesti intervenienti au calitate procesuala. Fiind vorba de aceiasi mostenire respectiv de acelasi obiect, parti si cauza, consider hotararile se contrazic intre ele. Unde pot sa sesizez aceste aspecte?
Referitor la intrebarea mea din 23.08.2016 cu privire la executarea silita, abia dupa ce am pierdut procesul de contestatie la executare am obsevat ca procura generala a mandatarului creditorului care facut cererea de executare silita era expirata. Mai pot sa fac ceva?