Permiteti-mi sa nu va cred. Nu poate face ce doreste, intrucat avem legislatia muncii in vigoare. De fapt poate, dar face abuz ce se demonstreaza in instanta. Am citit si eu legislatia cat de cat si nu e chiar asa.atcum spuneti.
Cornel Vasile a scris:
Puteti mentiona orice, angajatorul nu are obligatia de a va trimite in somaj tehnic ... va poate si concedia.
Am specificat: in contextul in care nu mai este posibila desfasurarea activitatii (locul de munca s-a inchis din cauza restrictiilor), munca de acasa e imposibila din cauza naturii activitatii iar in alt departament nu mai este loc.
Buna ziua,
Angajatorul a decis sa desfiinteze postul meu prin schimbarea structurii organizatorice si sa imi trimita un preaviz de 45 de zile lucratoare (functie de conducere), dar fara alta decizie care sa afecteze contractul de munca (respectiv fara concediere). Intrucat centrele comerciale s-au inchis si nu imi mai pot desfasura activitatea, iar angajatorul inca nu mi-a trimis nicio decizie referitoare la ce ar trebui sa fac, ce optiuni am? Din ce am citit, ar trebui suspendarea contractului si intrarea in somaj tehnic, cu continuarea preavizului la terminarea somajului. dar nu sunt sigur de asta.
Multumesc.
Am scris sa nu am semnat 'nimic in acest sens' (lipsuri) in CIM, nu ca nu am semnat deloc.
Multumesc pentru raspuns. Presupun ca atata timp cat nu am semnat nimic in acest sens (contract colectiv sau individual de munca), este un abuz daca mi se opresc banii pe produsele lipsa?
Buna ziua,
La locul de munca in care lucrez, respectiv o bijuterie, suntem obligati sa platim lipsurile constatate la inventar, desi nu este vina noastra. La locul de munca anterior, tot in retail, nu le plateam. Cum este corect din punct de vedere legal? Daca are vreo relevanta, la locul de munca actual nu avem firma de paza in magazin, doar buton de panica la care vine un agent in cazul in care il declansam noi, pe cand la celalalt aveam agenti de paza prezenti in magazin.
Multumesc.
Clar ca lumina zilei. Multumesc foarte mult.
Am fost angajat de curand cu un contract de munca pe o perioada de 3 luni, apoi, la expirarea celor 3 luni, angajatorul a optat pentru un act aditional la primul contract care stipuleaza prelungirea duratei contractului cu inca un an. Tinand cont ca, dupa 3 contracte de munca pe perioada determinata (daca nu ma insel), angajatorul este obligat sa incheie contractul pe perioada nedeterminata, este aceasta o varianta eleganta de ocolire a legii, putandu-se face acte aditionale nenumarate, pastrand acelasi contract?
Multumesc.
Scuze, dar pentru mine tot lasa loc la interpretari: "În cazul unor evenimente familiale deosebite". Si cununia civila si cea religioasa sunt evenimente deosebite si nu se specifica in mod clar la care se ia concediu sau daca doar pentru una din ele ori de cate ori se poate lua.
"Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern." Presupun ca, daca nu sunt stabilite in contractul colectiv de munca sau regulamentul intern, raman cele stabilite de lege, nu?
Citisem legislatia si inainte de a posta aceasta intrebare aici si eram dezorientat.
Multumesc pentru rabdare.
Buna ziua,
O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase?
Situatie: am facut cununia civila in timp ce eram angajat la o firma, dupa care am planificat cununia religioasa, iar intre timp am schimbat locul de munca. As putea beneficia si aici de acest concediu?
Multumesc.