avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic in preaviz?

Buna ziua,
Angajatorul a decis sa desfiinteze postul meu prin schimbarea structurii organizatorice si sa imi trimita un preaviz de 45 de zile lucratoare (functie de conducere), dar fara alta decizie care sa afecteze contractul de munca (respectiv fara concediere). Intrucat centrele comerciale s-au inchis si nu imi mai pot desfasura activitatea, iar angajatorul inca nu mi-a trimis nicio decizie referitoare la ce ar trebui sa fac, ce optiuni am? Din ce am citit, ar trebui suspendarea contractului si intrarea in somaj tehnic, cu continuarea preavizului la terminarea somajului. dar nu sunt sigur de asta.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Alex_2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 25 Martie 2020
Suspendarea c.i.m. pentru somaj tehnic nu este o obligatie pentru angajator.
Am specificat: in contextul in care nu mai este posibila desfasurarea activitatii (locul de munca s-a inchis din cauza restrictiilor), munca de acasa e imposibila din cauza naturii activitatii iar in alt departament nu mai este loc.
Puteti mentiona orice, angajatorul nu are obligatia de a va trimite in somaj tehnic ... va poate si concedia.
Permiteti-mi sa nu va cred. Nu poate face ce doreste, intrucat avem legislatia muncii in vigoare. De fapt poate, dar face abuz ce se demonstreaza in instanta. Am citit si eu legislatia cat de cat si nu e chiar asa.atcum spuneti.

Cornel Vasile a scris:

Puteti mentiona orice, angajatorul nu are obligatia de a va trimite in somaj tehnic ... va poate si concedia.

Postati textul de lege care il obliga pe angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de munca Manastas23 Manastas23 Buna ziua, Aveam contract semnat in urma cu 2 săptămâni, iar astăzi am fost contactata pentru a mi spune ca acel contract va fi anulat, din cauza ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in timpul somajului tehnic vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi explicati in ce conditii poate fi incetat un contract de munca al unui angajat care se afla acum in somaj tehnic. Este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Demisie in somaj tehnic Svarovsky Svarovsky Buna seara. Se poate depune demisia in timpul somajului tehnic? Daca da, apoi cine are indatorirea sa duca inapoi la sediul firmei echipamentul de lucru cu ... (vezi toată discuția)