avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Incetarea contractului de munca in timpul somajului ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Incetarea contractului de munca in timpul somajului tehnic

Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati in ce conditii poate fi incetat un contract de munca al unui angajat care se afla acum in somaj tehnic.
Este nevoie de preaviz? Cum se procedeaza daca are contractul suspendat? La reluarea activitatii nu mai este nevoie de acelasi numar de angajati si nici nu imi pot permite sa-i platesc in perioada de preaviz.
Ce solutii am?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:35, 13 Mai 2020
După încetarea suspendării contractului de muncă, puteți să-i dați angajatului preaviz, ca urmare a desființării locului de muncă și apoi îl concediați. Trebuie să vă permiteți să-i plătiți preavizul, altfel măsura va putea fi contestată în instanță, iar decizia de concediere anulată pentru nerespectarea obligațiilor contractuale. Dacă nu aveți posibilitatea, atunci cereți deschiderea procedurii de insolvență și astfel vă veți proteja afacerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reluare a activitatii venind din cic cand firma a intrat in insolventa? danielatr danielatr Am ceva nelamuriri. Este nevoie sa fac aceasta cerere de reluare a activitatii venind din concediu ingrijire copil daca firma se afla in insolventa? II dau ... (vezi toată discuția)
Articol din codul muncii pentru incetare cim in cazul inchiderii activitatii unei firme de catre anaf. pintiliciuc maria pintiliciuc maria FIRMA A FOST INCHISA 3 LUNI DE CATRE ANAF, deci nu mai poate sa-si continue activitatea. Cu ce articol incetam contractele angajatilor- presupunem ca este o ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)