avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Dana653

Activitate Dana653

Am analizat cu atenție si va mulțumesc pentru răspuns. Întrebarea este: exista o lege (act normativ) sau hotărâre locală, nu proiect al vreunei firme abonate la bani publici, prin care proprietarii apartamentelor din blocurile aflate in reabilitare sa fie obligați sa își schimbe tâmplăria indiferent de caracteristicile tehnice ale acesteia? Având in vedere dreptul la proprietate. Mai mult de atât, are asociația vreun drept sa îmi ceara acest lucru? Mulțumesc anticipat pentru un răspuns la aceasta întrebare.

ynocentta a scris:

Daca citeati cu atentie raspunsul meu ati fi constatat ca am precizat
Trebuie analizat atent contractul de executie modernizare
Exista posibilitatea in care pentru asigurarea aspectului uniform si a culorii intregii parti exterioare condominiu, proiectul sa prevada un anume model tamplarie ,anumita culoare..

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai întrebarea mea era oarecum clară: de ce ar trebui sa schimb o tâmplărie superioară cu una inferioară? Si cum s-ar genera pierderi prin existența unei Tâmplarii superioare?

ynocentta a scris:

Pentru eficienta energetica este obligatoriu ca intreaga parte modernizata sa prezinte aceleasi elemente
Tamplaria termopan se executa finctie de generatie cu diferite caracteristici,eficienta anti efractie clasa de rezistenta,sistem de ventilatie integrat,stabilizator termic,stabilizator UV ,etc
Este diferenta semnificativa intre tamplarie termopan cu 3 straturi si acea cu 7 straturi
In situatia in care se executa modernizare efiecintizare energetica prin proiect se prevede o anumita clasa de eficienta energetica care se poate obtine numai daca intrega suprafata exterioara prezinta componente identice ca si caractristici tehnice energetice
In cazul in care ar exista tamplarie termopan diferite generatii cu diferite caracteristici tehnice,normal ca nu se poate obtine clasa de eficienta energetica proiectata
@alex-element
1-[ link extern ]
2-Intrebare capcana
Trebuie analizat atent contractul de executie modernizare
Exista posibilitatea in care pentru asigurarea aspectului uniform si a culorii intregii parti exterioare condominiu, proiectul sa prevada un anume model tamplarie ,anumita culoare....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu reușesc sa înțeleg legătura: dacă tâmplăria mea este mai buna, de ce ar exista pierderi? La cumpărarea imobilului am avut eliberat certificat energetic, de ce este acum dependent de înlocuirea cu termopanele unei anumite firme?
Puteți sa îmi dați numărul legii, va rog? Totodata, care est opinia dvs: nu încalcă dreptul la proprietate? Ce se întâmpla dacă refuz?
Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
La reabilitarea blocului poți fi obligat sa îți schimbi termopanele? Exista vreo reglementare recenta in acest sens? Am avut o ședința in care administratorul a insistat ca este o noua lege (nu știa numărul, bineînțeles) care ne obliga pe toti, indiferent de vechimea sau calitatea tâmplăriei termopan sa o schimbam cu cea folosită la reabilitare, motivul fiind uniformizarea.
Exista așa ceva sau este zvonistica?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Angajat in propriul SRL
Mulțumesc frumos!
Buna ziua! Intr-un SRL cu 1 sau 2 asociați (nu este încă înființat, vrem sa vedem care sunt optiunile), unul din asociați va lucra efectiv in punctul de lucru (vânzător). Trebuie contract de munca?
Totodata, trebuie respectata norma de munca de 40h/sapt, chiar dacă asociatul dorește sa lucreze mai mult? Norma totala este transparenta, fiind cel puțin programul afișat al magazinului, mult mai mult de 40h.
Mulțumesc frumos!
Fratele meu a primit 2 amenzi pentru aceeași infracțiune (Legea 61/1991 art 3 alin 1 lit B) in decurs de 2 ore. A semnat primul proces verbal si a plătit amenda. Peste 2 ore conflictul a continuat, poliția a venit din nou si i-a spus ca nu îl poate amenda pentru aceeași infracțiune din nou, așa ca “sa se potolească”.
Totuși, 2 saptamani mai târziu a primit prin posta a 2-a amenda.
Știu ca este vinovat, dar: a 2-a amenda trebuie plătită? Dacă “nu”, trebuie contestata? Cum?
Mulțumesc frumos!
Ok, si înțeleg ca acolo e vizibila perioada suspendării CIM. Dacă nu o cer, ulterior, in Revisal pot vedea ceva?
Mulțumesc frumos!
Sunt in ultima perioada a CIC. Nu ma voi întoarce la vechiul angajator. Am ajuns in faza de ofertare cu o firma, nu am menționat CIC in cv sau la interviuri, eu sunt încă angajata la vechea firma, dar cu contractul suspendat. Ce acte pot cere la întocmirea contractul de munca din care pot vedea CIC? Încerc sa îmi dau seama si sa discut cu ei asta acum, nu după ce vad actele respective.
Răspuns la discuția Venituri din chirii in CIC
Multumesc!