avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrastefana

Activitate alexandrastefana

Răspuns la discuția dezaterea mostenirii
Va multumsc frumos.
Răspuns la discuția dezaterea mostenirii
Succesiunea se face la notariat? Stiti cumva ce acte sunt necesare? Va multumesc
Buna ziua.
Tatal meu a decedat in 2006.
Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi cedeaza apartamentul mie. Care este cea mai rapida modalitate? Se poate face direct act de vanzare cumparare intre mine si mama,si fratele meu sa semneze ca este de acord? Care i cea mai simpla varianta? Va multumesc
Discuție drept somaj
Buna ziua. Am lucrat 7 luni la o firma. brutul cca 2600,netul 1800. Dupa aceste 7 luni,126 de zile pre/post natal. Cand ma voi intoarce voi fi concediata,cu preaviz etc.
Postul nu mai este liber,nici o problema. Va rog sa mi spuneti daca am dreptul la somaj,pt cate luni,si cat va fi somajul(ma refer ca bani).
De ce am nevoie pt a l lua,sau este suficient ca am fost concediata? Va multumesc.
Răspuns la discuția somaj dupa prenatal
Am vechime peste 15 luni in ultimii 2 ani. Doar ca nasc inainte de 1iulie,de asta dupa noua lege nu m as incadra pt indemnizatie. Deci daca voi fi data afara e ok pt somaj. Ma poate da fara preaviz? Adica intr o zi sa rezolve tot? Eu doar sa semnez desfacerea contractului de munca?
Daca angajatorul nu vrea,ce pot face? Pot continua sa merg la munca? Este legal? Multumesc.
Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile).
Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi spuneti pt a beneficia de somaj,ce trebuie sa fac. Cum sa procedez. Sa mi dau demisia nu cred. Sa astept sa fiu data afara? Sau cum sa fac? Nu am un angajator foarte intelegator. Va multumesc.
Discuție ccc
Buna ziua. Nu reusesc deloc sa ma lamuresc. Numai raspunsuri standard etc.
E trb sa nasc in iunie. Nu am 12 luni consecutive. Voi fi in prenatal pana la sfarsitul lunii august. Dupa noua lege am peste 12 luni(neconsecutive) lucrate. Am vreo sansa sa iau indemnizatie daca nasc inainte de 1 iulie,in caz ca se aplica legea? Va rog sa mi dati un raspuns..pentru ca sincer,nu stiu cui sa ma adresez. Va multumesc.
Buna ziua. Inainte de a intra in voncediu prenatal(126 de zile,pe 3 mai,sunt in concediu de odihna,de pe 13.04 pana pe 29.04.
Voiam sa va intreb daca angajatorul vireaza o parte din salariu..inainte de data ee 5 mai,data din contract,dar s a virat anticipat o parte,dat fiind faptul a Pastele este pe 1 mai,dar mie si colege mele nu ni s au virat, si ni se vor vira pe 5 mai..daca este normal si legal asa ceva?
A doua chestiune,s au dat premi de 50 de euro ee pers, ca si de Craciun, neimpozabile bineînțeles, si din nou..noua nu ni s a dat nimic. Fiind angajatele acestei firme. Suntem discriminate pt ca suntem gravide si avem dreptul la concediu????!!! Este si pentrunnoi Pastele,asteptam o naştere!
Se poate asa ceva? Putem face ceva in privinta acestui comportament inuman?
Va rog din suflet sa mi spune ti ce! Va multumesc