avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi gravide

Buna ziua. Inainte de a intra in voncediu prenatal(126 de zile,pe 3 mai,sunt in concediu de odihna,de pe 13.04 pana pe 29.04.
Voiam sa va intreb daca angajatorul vireaza o parte din salariu..inainte de data ee 5 mai,data din contract,dar s a virat anticipat o parte,dat fiind faptul a Pastele este pe 1 mai,dar mie si colege mele nu ni s au virat, si ni se vor vira pe 5 mai..daca este normal si legal asa ceva?
A doua chestiune,s au dat premi de 50 de euro ee pers, ca si de Craciun, neimpozabile bineînțeles, si din nou..noua nu ni s a dat nimic. Fiind angajatele acestei firme. Suntem discriminate pt ca suntem gravide si avem dreptul la concediu????!!! Este si pentrunnoi Pastele,asteptam o naştere!
Se poate asa ceva? Putem face ceva in privinta acestui comportament inuman?
Va rog din suflet sa mi spune ti ce! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 26 Aprilie 2016
Ca si gravide, printe alte drepturi il aveti si pe cel de a fi discriminate. Nu prea cunosc multi angajatori care sa se bucure cand o salariata ramane insarcinata. Inteleg ca este greu sa platesti pe cineva care nu munceste, dar care beneficiaza de acest drept prin lege. Veti mai auzi ca program de gravide, drepturi ale gravidelor, se dau numai la stat, nu si in mediul privat. Referitor la prime, acordarea acestora trebuie sa fie reglementata in CCM aplicabil, sau in Regulamentul Intern, sau eventual in CIM al salariatului. Daca exista asemenea prevederi si ele au fost inculcate puteti sesiza ITM si/sau instant de judecata teritoriala.
alexandrastefana a scris:

....
Se poate asa ceva? Putem face ceva in privinta acestui comportament inuman?
Va rog din suflet sa mi spune ti ce! Va multumesc


Puteti sesiza si CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire de salariu Oana2426 Oana2426 Buna ziua, Momentan sunt in concediu de odihna fiind insarcinata in 18 saptamani. Astazi au avut loc mariri de salariu in cadrul firmei in care lucrez de ... (vezi toată discuția)
Refuz angajare mirelam_d mirelam_d Buna ziua, Am o mare problema si, poate, o mare suparare !!! In anul 2011, in urma unui divort urat de fostul meu sot am ramas fara slujba(am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Discriminare? Andrein33 Andrein33 Buna ziua, am intampinat o problema la un interviu pentru angajare. Cand am spus ca am diabet persoana de la hr s-a strambat, a dat cateva telefoane si a zis ... (vezi toată discuția)