avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate gambette

Activitate gambette

Care ar fi in aceasta speta interesul si dreptul subiectiv amenintat a carui incalcare poate fi invocata in formularea cererii de chemare in judecata de catre reclamant (oakleyokey)? Actiunea in civil s-ar circumscrie in speta "obligatia de a face"?

Ce se intampla in eventualitatea unui dezacord al asociatiei de proprietari legat de instalare apometre la un singur apartament? Unde se poate adresa mai departe oakleyokey ?
Răspuns la discuția Demisie Comitet Executiv
Asa cum ne arata Inocentta: "conform disp L nr 196/2018 chiar daca renuntati la exercitarea responsabilitatii de membru in comitetul executiv detineti obligatia legala sa continuati activitatea pana la alegearea de catre adunarea generala a inlocuitorului dv". Intelegem ca e vorba de o obligatie legala pe care daca nu o respectati adica va derobati de responsabilitatile functiei de membru al comitetului executiv ati putea fi pasibila de sanctiune cu amenda contraventionala potrivit art.102 cap.IX din Lg.196/2018 referitor la contraventii si sanctiuni.
Legea 325din 14/06/2006 modificata in 2022 prevede la art. 33 referitor la conditiile cumulative pentru debransare totala :"acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenției de realizare de către consumator a unui sistem individual de încălzire" Este acceptat de CMTEB acest acord printro hotarare care a fost luata intro adunare generala convocata online?
Poate hotara adunarea generala sau are atributii de a emite hotarari de genul "mandatarea com. executiv recte al presedintelui sa negocieze si sa semneze contracte de pana la 5000 de lei fara acordul adunarii generale"?O asemenea hotarare poate intra in incidenta art.52 din legea 196/2018?Luarea acestei hotarari a fost inclusa in ordinea de zi a Adunarii Generale convocate de catre comitetul executiv.Un alt punct al ordinii de zi al acestei adunari a fost alegerea comitetului executiv si al presedintelui!
F0rmula asta propusa de dv.dl.Latka nu se poate aplica atunci cand majoritatea apartamentelor din bloc nu au montate apometre individuale si in prin urmare nu se poate face calculul repartizarii consum apa pe apartament, nu poti imparti mere cu pere( pe nr.de persoane si index apometre)! Exista in realitate asemenea situatie anormala (in ce ma priveste). cand intr-un bloc se gasesc 3-4 apartamente cu apometre individuale iar restul de zeci de apartamente nu au montate aceste aparate.Dar intrebarea imediata este in ce conditii au fost instalate acele apometre avand in vedere ca e necesar acordul asociatiei de proprietari si numai cu o firma autorizata se pot instala.Mai mult aceste firme din cate stiu monteaza apometre numai daca acopera cel putin 80% din nr. total de apartamente, presupun pentru ca numai astfel poate fi facuta o repartizare judicioasa a consumului pe apartament . Pe de alta parte reiese ca asociatia a fost de acord tacit cu montarea apometrelor atat timp cat au fost luate in considerare consumurile inregistrate de acestea in calcul cu ani buni inainte fara contestatii , deci nu ar mai fi necesara A.G. pentru a se instala in toate apartamentele. Cu toate acestea conducerea asociatiei se opune montarii apometrelor la restul apartamentelor desi luarea masurilor in acest sens intra in atributiile comitetului executiv ! Carei autoritati ar trebui sa se adreseze un proprietar din acest condominiu care se considera lezat de acest drept, de ai fi individualizat consumul de apa la nivelul proprietatii sale?




Va rog sa precizati dispozitiile legii 196/2018 din care reiese obligatia instalarii aparatelor individuale contorizat consum apa si in incidenta carei sanctiuni contraventionale(cap.IX art..102) din lege se incadreaza nerespectarea acestor dispozitii !
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna?
Ce documente trebuie depuse de solicitant la asociatie cu ocazia efectuarii acestei lucrari de deconectare de la reteaua comuna de gaz?
Cum se repartizeaza cheltuielile cauzate de anuntarea prin posta cu scrisoare recomandata a convocarii adunarii generale ?