avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate BoboLordOfDark

Activitate BoboLordOfDark

Detin un spatiu in oras si doresc sa directionez clientii din acea locatie catre o platforma de asigurari rca online, iar eu la fiecare recomandare primesc un comision prin platforma Profitshare, care are impozitul retinut la sursa, persoana fizica.
Pot face aceasta activitate in legalitate, tinand cont ca fac recomandarile respective ca afiliat al site-ului de asigurari, implicit cu acordul lor. Vreau sa fac aceasta activitate ca persoana fizica si nu vrau entitate juridica, fiindca practic am adaos comercial zero, iar platile se fac strict la pretul afisat pe site, neavand niciun leu adoas sau alte incasari, iar eu folosesc platforma de afiliere Profitshare pentru a incasa comisioanele.
Va multumesc pentru raspuns,
Vreau sa va mai intreb,
Pot folosi un program de gestiune online cum ar fi Cash Control sau Facturis?
Va multumesc si va respect pentru ajutorul acordat,
Vreau sa va mai intreb, daca se poate,
1. Ca patrimoniu pot folosi si un laptop daca am factura la el, de exemplu in locul dovezii de la banca pot atasa factura produsului ca dovada a patrimoniului in natura?
2. La contractul de inchiriere sau comodat trebuie sa il inchei pe numele meu sau pe numele asociatiei, tin sa precizez ca o sa inchei un contract de comodat sau de inchiriere cu primaria pentru o camera int-un camin culural, respectivul contract il fac pe numele meu?
3. Asociatia mea o sa aiba si regulament intern de functionare, acela trebuie legalizat la avocat impreuna cu statutul si actul constitutiv?
4. Acel regulament trebuie sa il am la dosarul de la judecatorie?
5. Trebuie sa prezint si actele aditionale (daca exista) la judecatorie?
Va multumesc si ma scuzati pentru ca va intreb mereu, dar sunt la inceput de drum si vreau sa fiu informat.
Cu stima,
Bogdan
Buna ziua,
Am si eu o intrebare, dupa ce am dobandit personalitatea juridica pentru o asociatie non-profit ce pasi trebuie sa urmez dupa aceasta etapa?
Mai exact ma refer la contabilitate, pot sa imi tin singur contabilitatea sau trebuie sa am neaparat un contabil?
In cazul in care tin eu contabilitatea pot folosi un program gratuit de contabilitate de pe net si puteti sa imi recomandati unul?
Va multumesc!
Buna ziua,
Vreau sa infintez o asociatie non profit si de cateva zile m-am blocat la cateva informatii, de aceea va cer ajutorul.
1. In consiliul director cine va fi, in cazul in care asociatia va avea 3 membrii?
2. Adunarea generala este formata tot din acesti 3 membrii?
3. Trebuie neaparat sa am un cenzor?
4. Trebuie sa am birou executiv?

Va multumesc si va rog sa ma ajutati, o seara frumoasa!
Buna ziua, as dori sa deschid o asociatie si ma intereseaza care sunt costurile la fiecare pas din procesul de infintare a asociatiei. Tin sa precizez ca nu am gasit informatii actualizate pe niciun site.
Pentru spatiul inchiriat, poate sa fie contractul pe numele unuia din membrii fondatori, sau trebuie incheiat contractul prin asociatie?
Pentru patrimoniu pot folosi un laptop achizitionat din Altex, am factura si valoarea acestuia depaseste suma de 1300 Ron. In acest caz mai este nevoie si de bani in cont? Laptopul vreau sa il donez asociatiei.
Asociatia trebuie neaparat sa functioneze la sediul specificat, sau pot sa imi desfasor activitatea si in alta locatie?
Ma poate ajuta un avocat pentru costuri mai mici la autentificarea documentelor (statut si act constitutiv) fiindca nu avem fonduri si imi doresc foarte mult sa infintez o asociatie pentru promovarea turismului Romanesc. Ma puteti contacta pe adresa de email: voltartsmagazin@hotmail.com . Va multumesc si va doresc o zi perfecta!
Buna ziua, vreau sa imi deschid o asociatie si as dori sa folosesc ca patrimoniu initial bunuri pe care le donez asociatiei, cum dovedesc valoarea bunurilor cand merg sa infintez asociatia, fiindca daca depun banii la banca am chitanta pe care o depun la dosar, dar in cazul cu plata in natura cum trebuie sa procedez?
Multumesc!