Buna ziua.
Va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari privind vechimea de munca si vechimea in invatamant.
Avem cazul unui profesor preuniversitar care nu are definitivatul si este trecut pe fluturas profesor debutant. Vechimea in invatamant este de 6 ani. Vechimea in munca este de peste 20 de ani.
Din legislatie eu am inteles in felul urmator: pentru profesor debutant nu se ia in considerare vechimea in invatamant, pana cand nu sustine definitivatul, este corect?
Dar vechimea in munca nu ar trebui sa se acorde ca spor? Se regaseste separat pe fluturas sau este integrat in salariul de baza?
Va multumesc.
Buna ziua
Autovehicul inmatriculat in luna decembrie 2016 la care a fost achitata taxa auto (cum se numea la vremea respectiva).
In data de 5 septembrie 2017 a fost inregistrata o cerere pentru restituirea taxei, la care nu s-a primit nici un raspuns nici pana acum. Nici da, nici nu, nici un raspuns. Cererea figureaza inregistrata in baza de date de la ANAF.
Cum sa procedam? Inregistram o alta cerere? Mie mi se pare ca au ratacit cererea aia si nu se mai intoarce nimeni. Sa facem o alta sesizare care sa trimita la cererea respectiva?
Va multumesc.
Buna ziua
In situatia in care se ajunge la divort in instanta pentru un cuplu cu copil minor (2 ani jumatate), care sunt sansele ca mama sa castige custodia avand in vedere ca nu lucreaza? Ce conditii se au in vedere cand se stabileste custodia? Tatal lucreaza dar locuiesc in apartamentul soacrei mici( mama sotiei, care este decedata dar nu s-a realizat succesiunea, la cei 3 frati). Deci sotia ar avea locuinta dar nu are servici. Ce poate folosi pentru a castiga?
Multumesc. Posibil sa fi spus adunarea generala si comitetul executiv si eu sa fi inteles aiurea. oricum, odata ce exista aceasta hartie, modificarea listei de plata nu cred ca se va realiza. O sa incerc macar sa ridic problema astfel incat sa fie modificata acea hotarare pe viitor.
Din cate am inteles de la administrator se trece un consum pausal, care nu se mai regularizeaza, hotarare adoptata in cadrul unui consiliu de administratie. Ori mie mi se pare o hotarare foarte proasta, poate ma imbolnavesc si merg in spital, la intoarcere ma usuca cu plata apei? In conditiile in care pana acum am fost la zi (deci se exclude rau-platnic sau rau-voitor).
Cum as putea ataca aceasta hotarare? ce se poate face in acest sens?
Buna ziua. Lunar citirea apometrelor se transmite individual. de catre proprietar, catre administratorul asociatiei de proprietari. In luna februarie nu am fost in localitate si am uitat sa o dau mai devreme. Prin urmare am observat (online) ca sunt trecuti 14 metricubi de apa rece, la Diferente. Mentionez ca din 2014, de la vechiul proprietar si pana acum nu am inregistrat niciodata diferentele acestea. Uitandu-ma pe listele vechi, am observat ca, daca proprietarul nu transmitea indexul i se alocau metri cubi la Diferente, iar cand luna urmatoare transmitea indexul, platea si metrii cubi care i-a consumat! Este normal asa ceva? Inteleg sa se inregistreze pausal niste metri cubi, care apoi sa fie corectati cu indexul transmis, sau sa se inregistreze in cazul oamenilor rau-voitori si rau-platnici, dar pentru o singura luna? Pe ce baza se poate face un astfel de abuz? Exista vreo lege in acest sens?