avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate mirunaalexe

Activitate mirunaalexe

Răspuns la discuția nume societate.
pai am citit si eu articolele respective dar nu scrie nicaieri cum ca exista vreo conditie la alegerea numelui. unde scrie despre cuvintul obligatoriu in limba romana ?
Răspuns la discuția nume societate.
nu stiu daca mai e valabil. pentru ca pina acum am infiintat 3 firme si nici una nu avea vreun cuvint in romana si nimeni nu mi-a zis nimic, mi s-au acceptat pur si simplu.
Răspuns la discuția nume societate.
ooof. tot nu gasesc un raspuns.
poate gasesti raspunsul aici: www.avocatnet.ro/content/for... >
Codul Fiscal (Legea 571/2003)
Art.133 alin 1
(1)Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate. (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi:
g)locul unde clientul caruia îi sunt prestate serviciile este stabilit sau are un sediu fix, cu conditia ca respectivul client sa fie stabilit sau sa aiba un sediu fix în afara Comunitatii ori sa fie o persoana impozabila actionând ca atare, stabilita sau care are un sediu fix în Comunitate, dar nu în acelasi stat cu prestatorul, în cazul urmatoarelor servicii:
12.serviciile furnizate pe cale electronica.

Art. 126: Operatiuni impozabile
(1)Din punct de vedere al taxei sunt operatiuni impozabile în România cele care îndeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a)operatiunile care, în sensul art. 128-130, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, în sfera taxei, efectuate cu plata;
b)locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi în România, în conformitate cu prevederile art. 132 si 133;
c)livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor este realizata de o persoana impozabila, astfel cum este definita la art. 127 alin. (1), actionând ca atare;
d)livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor sa rezulte din una dintre activitatile economice prevazute la art. 127 alin. (2);

in concluzie: cum clientul tau este in Comunitate si nu in acelasi stat cu tine, si tu furnizezi servicii pe cale electronica, inseamna ca nu te incadrezi la operatiuni impozabile pentru ca nu prestezi un serviciu in Romania, deci daca decizi sa te inregistrezi ca platitor de TVA, nu vei face facturile cu TVA.
parerea mea este ca mai bine te inregistrezi ca platitor de TVA daca ai mai multi clienti in Comunitate pentru ca astfel contabiliceste vorbind vei avea doar de recuperat TVA, nu si de dat.

miruna
Discuție nume societate.
buna ziua.
exista vreun ghig al modalitatii de alegere a numelui unei companii ? de exemplu: special4you ar putea fi acceptat ? ar exista vreo problema daca exista o cifra intre 2 cuvinte ? sau daca as specifica: special 4 you ar fi bine ?
as vrea sa ma duc sa rezerv o denumire de societate dar nu as dori sa dau cererea si sa platesc si dupa o ora sa-mi spuna ca raspuns ca nu se poate.

va multumesc,
miruna.
Răspuns la discuția firma de constructii
aveti idee daca pentru a angaja muncitori la o firma pentru renoivarea unei care, am nevoie ca domeniu principal sa fie constructii ? sau se poate sa am si domeniul secundar constructii ?
sau vorbesc prostii ?
Răspuns la discuția Cumparare societate comerciala
nu ma risc. e mult mai simplu sa imi fac una noua. :D
Răspuns la discuția firma de constructii
va multumesc mult...
buna ziua.

as dori sa infiintez o firma de constructii. unicul asociat va fi o persoana juridica al carui unic asociat este in italia. trebuie neaparat ca unicul asociat sa vina in tara sau se poate rezolva doar cu administratorul persoanei juridica care infiinteaza firma ?

la noua firma de constructii as dori sa angajez 5 muncitori pe care sa-i trimit in italia sa lucreze pentur un proiect. de ce acte am nevoie pentru ei ca totul sa fie in regula ?

firma de constructii nou infiintata trebuie sa aiba anumite autorizatii pentru a functiona ?

am cautat pe net informatii dar nu m-am descurcat. se poate sa ma ajutati ?

multumesc,
miruna.