avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate stefi76

Activitate stefi76

Buna ziua

Va rog frumos am si eu o intrebare referitor la weekenduri-le (sambata si duminica) lucrate in Call Center si anume: de ce colegilor angajati prin contract direct pe banca li se platesc aceste zile lucrate conform legii, inclusiv libere in timpul saptamanii pentru zilele lucrate in weekend iar angajatilor prin contract firma recrutare nu li se platesc zilele de weekend doar se dau zile libere in cursul saptamanii.

Am intrebat firma de recrutare si mi-a comunicat ca nu au primit grafic ca asi fi lucrat in wekend-uri.

Ce am putea face va rog? cum am putea justifica zilele lucrate? De nu suntem platiti si noi la fel ca cei de pe banca daca legea este aceeasi asa cum ni se spune?
Sa intelegem ca se falsifica actele, pontajul?
Va multumesc.
Va multumesc frumos pentru ajutor.
Daca scrie FIRMA ESTE RADIATA! ce ar trebuii sa faca? inregistreaza datorii la stat, trebuie sa se adreseze la Registrul Comertului, va rog daca stiti?
Doreste sa vina in Romania si nu doreste sa aiba probleme.
Răspuns la discuția ref.mostenire apartament
Am facut succesiunea dupa ambii parinti decedati si ma costat 2700 ron.

Va multumesc pentru raspunsuri, numai bine.
Buna ziua,
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri si anume: care sunt pasii ce trebuiesc urmati in astfel de situatie: am un prieten de familie de nationalitate turca in anul 2000, datorita umnor probleme de sanatate ale unui membru din familie a hotarat sa se intoarca in Turcia iar firma a ramas deschisa.
Acum doreste sa revina in Romania si doreste sa stie ce si unde sa mearga pentru a vedea daca firma respectiva inregistreaza datorii, cum o poate prelua ... ce ar fi indicat sa faca.

Va multumesc mult.
Stefi
Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri: cat se sta acasa in concediu pt crestere al copilului 1 an si 1 an fara plata sau 2 ani cu 600 plus 200 ron? si daca la al doilea copil cum este in cazul meu trebuie sa muncesc 12 luni ca la primul sau nu si mai exista varianta care am auzit-o ca s ar da 75% din indemnizatia primului copil eu nu am gasit nimic pe net care sa ma lamureasca, va multumesc frumos
:love2:
Răspuns la discuția cartea de munca
Eu va inteleg, dar mie mi-au zis ca nu mai au voie sa publice nimik, asa ca am facut cale intoarsa, nici ei nu stiu de noul Cod al Muncii???
Răspuns la discuția cartea de munca
Buna ziua,

Eu am fost ieri la Monitorul Oficial pt ca din 2005 caut cartea de munca si nu stie cine a pierdut-o, ITM-ul sau Inspectorul de Munca de la firma respectiva si mi-au zis ca nu se mai publica nici o pierdere de acte:Acte care nu se mai publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a:
[ link extern ]


In noul COD al MUNCII scrie asa:
"(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a."

Codul Muncii 2011. Legea 40 din 2011. Textul integral publicat in Monitorul Oficial
[ link extern ]

SE DECLARA PIERDUTA SAU NU CA NU MAI STIU NICI ORGANELE DE STAT, NICI NOI CETATENII CE SA FACEM ???
Multumesc

O zi buna.

Răspuns la discuția cartea de munca
Eu am fost ieri la Monitorul Oficial pt ca din 2005 caut cartea de munca si nu stie cine a pierdut-o, ITM-ul sau Inspectorul de Munca de la firma respectiva si mi-au zis ca nu se mai publica nici o disparitie de acte, scrie si pe site-ul lor,
[ link extern ]
Răspuns la discuția cartea de munca
Pai, mie mi-au zis ca nu se mai declara pierderea actelor, scrie si la ei pe site, am vazut acum ? Concluzia?
Discuție cartea de munca
Buna ziua, atatia ani umblu pe la ITM sa aflu ceva de cartea mea de munca care este pierduta cred de catre inspetorul care le tinea sau de catre cei de la itm ca acum aflu ca nici macar nu se mai anunta pierderea in monitorul oficial, dar cei de la firma nu ma cred, va rog stiti vreun comunicat sau lege unde sa scrie asa ceva, am fost la Monitorul Oficial si acelasi lucru mi-au zis ca nu se mai declara pierdute actele in Monitor, va rog mult.multumesc.

Scuzeeeeeeee, am gasit - Acte care nu se mai publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a:

[ link extern ]