Doncean a scris:
gandind ca sunt unicul mostenitor si ca nu ma incurca nimeni.
Daca ati fi deschis usa unui avocat la vremea cand trebuia (cand ati pus prima caramida ori macar atunci cand ati pus-o pe ultima sau cel tarziu atunci cand ati avut o suspiciune ...etc) v-ar fi povestit ca
nu-i deloc sanatoasa gandirea asta. (mi-am tocit generatii de unghii pe tastatura tot scriind pe forumul acesta ca nu-i suficient sa fiu fiul/fiica parintelui meu pentru a fi si mostenitorul lui, dar nu prea se lipeste de nimeni).
Ce puteti socoti dvs. acum (nu ca v-ar mai incalzi cu ceva, dar o spun cu titlu de:
aviz amatorilor!! ) este cat v-a COSTAT in realitate ECONOMIA pe care ati facut-o in trecut (fie ca a fost economie la un onorariu de avocat, fie ca a fost economie la un act de dezmembrare + ce alte solutii ar mai fi putut fi scornite inainte de prima caramida sau dupa ea).
Din pricina asta ma cam zgarie pe creier intrebarile de genul: care e solutia cea mai IEFTINA pentru ... ? Intai se cuvin a fi cautate solutii
LE (de cele mai multe ori sunt mai multe solutii posibile in acesta materie) si abia apoi aleasa solutia cea mai potrivita cost-beneficiu. Altminteri, solutia cea mai ieftina poate sa fie si cea mai PROASTA.
Spre pilda, pentru intrebarea dnei
@alexa76 sunt posibile mai multe raspunsuri, DAR ...(si
va rog sa ma scuzati domana pentru expresiile sugubete, dar sugestive):
- daca s-ar face o vanzare ar insemna sa ne ferim de dracu si sa dam de tac'su (bunul n-ar mai in masa succesorala a mamei, dar ar intra in comunitatea de bunuri a sotilor ...cei tineri - alexa si sotul - cu consecinte in cazul unui eventual divort)
- daca s-ar face o donatie, ar putea fi supusa reductiunii in anumite conditii (
chiar daca mama nu mai e la varsta la care amorul se poate manifesta ca la pisici cu umblat pe garduri, asta nu exclude posibilitatea de a mai avea un sot ...
si daca sotul acesta se va mai intampla sa fie si supravietuitor
...+ daca = o gramada de conditii de pus la socoteala)
- daca s-ar face azi un testament ...e degaba, pentru ca se poate face un altul maine si acesta din urma il revoca pe primul.
- daca ...
Si in capatul acestui sir de "daca" eu vad un partaj (dupa dezbaterea succesiunii tatalui). Asa vad eu in dimineata asta. Mai pe seara s-ar putea sa-mi ...tune o alta idee. NU EXISTA RETETE. Exista solutii aplicabile cazului concret (care se potrivesc fix ca nuca'n perete daca incercam sa le transpunem in alt caz, fara sa tinem seama de particularitatile acestuia din urma.)