avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate zozu

Activitate zozu

Buna ziua!
Acum cativa ani , parintii mei au facut un credit ipotecar la banca (un apartament) , nu au reusit sa plateasca ratele intregi lunar, si au primit poprire pe salariu o treime, de aproximativ doi ani , amandoi parintii sunt pensionari. De cateva luni au inceput se primeasac adresa precum ca se organizeaza licitatie publica pentru vanzarea apartamentului, si apoi alta adrsa prin care se spune ca se suspenda executarea silita imobiliara in conformitate cu art. 691 alin. 2C pr. civ.. (ce inseamna mai exact?). Pensiile lor, de doua luni au venit cu poprire mai mica, respectiv cu 200 lei mai putin. Intrebarea este: de ce au veit propririle mai mici si cum pot evita aceste licitatii, respectiv de cate ori se va organiza licitatie.
Discuție Poprire salariu
Buna ziua!

Am poprire pe salariu de vreo 2 ani si seful meu vrea sa-mi mareasca salariul, asta ar insemna sa imi creasca si poprirea. Intrebarea mea este daca e vreo problema daca nu imi creste poprirea si ramane la aceeasi valoare?
nu avem incheiat nici un act de separatie de bunuri, adica pot sta linistita , nu o sa am probleme cu executorul?Multumesc!
Va multumesc mult pentru raspuns. Asa este, este vorba de un credit care a ajuns in executare silita respectiv poprire pe salariu, in momentul de fata suma datorata este de aprox. 5000 euro. Dar daca se va trece pe numele sotului, banuiesc ca nu ar fi o problema, nu? Multumesc!
Buna ziua! Am o ruda din partea sotului, respectiv unchi si matusa si vor sa ne lase apartamentul mie si sotului, ei neavand copii. Trebuie sa facem un contract de vanzare-cumparare in acest sens. Eu am o problema. De aproximativ 2 ani de zile am poprire de salariu, se vireaza o treime din salariu in fiecare luna. O sa am probleme daca fac acest contract?
Discuție AUTOTURISM
Buna ziua!

Am poprire pe salariu de 2 ani si mai am de platit, as vrea sa trec masina personala pe numele meu (este inscrisa pe numele vechiului proprietar). O sa am probleme daca fac acest lucru, adica exista sanse ca masina sa fie confiscata datorita popririi? Multumesc!
Buna ziua! Vreau sa stiu daca mai pot lua un credit in conditiile in care am poprire pe salariu. Exista vreo banca care acorda refinantare pentru a inchide poprirea? Multumesc!
Buna ziua!

Ca urmare a intrarii in vigoare de la 1 august a legii insolventei persoanelor fizice, as dori sa stiu daca se incadreaza si persoanele care au poprire pe salariu.
Va multumesc!
Discuție Poprire salariu
Buna ziua! Am o poprire pe salariu inca de anul trecut. Am avut un card de credit emis de credit europe bank si mai am de achitat o suma de bani la ei, imi cer sa aduc o adresa de deblocare partiala a conturilor de la executor, pentru a putea plati datoria catre ei. Ca presupune aceasta?
Discuție Poprire salariu
Buna ziua! De un an si jumatate mi se opreste pe fiecare luna o treime din salariul net, ca urmare a unei popriri. Va intreb , daca mi se mareste salariul net, este obligatoriu sa mi se opreasca o treime din acest nou salariu, sau mi se poate opri aceeasi suma ca pana acum? Va multumesc!