avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate oaneaiulia

Activitate oaneaiulia

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sărind peste partea legală că nu aveți dreptul să o duceți la un centru pt persoane vârstnice, cred că cei care comentează că angajezi pe cineva nu s-au lovit de această problemă. Nu există personal care sa vrea sa stea 24 din 24 cu o persoana. Cei mai mulți doresc un program de maxim 8-10 ore și un minim pe economie și dacă se mai poate și cu carte de munca este perfect. Nimeni nu poate achita sume de aprox . 5000-6000 Ron numai pt mentenanță 24/24, la care se adaugă utilități, mâncare, medicamente, consultații la domiciliu. Nu va mai dați cu părerea în necunoștință de cauza. La un moment dat un bolnav cu demență, senilitate își poate face rău singur, nu mai recunoaște persoane.etc.
Întrebarile mele ar fi: 1. De care parte a mașinii s-a lovit biciclistul?
2. Nu aveți camera in mașină? Sau camera in zona....că de obicei parcarea subterană ar trebui să aibă
Tot la Galați? Te lupți cu morile de vânt! Agenții fac ce le trece prin cap. Spre exemplu , am dat de 2 ori 13/15 pt că prima data a fost înainte de a-i da in judecata și "chipurile " procesul i-a anulat valabilitatea. Multe non-sensuri la Galați.
Daca prima data i-a luat permisul pt 90 de zile nu i-a dat decât dovada fara drept de circulație. La al doilea PV ar însemna că d-l conducerea fara permis. Am avut o situație asemanatoare, am atacat în instanță. Au anulat un PV am dat 13/15. Dar PV -urile erau date la aceeași dată și aceeași oră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ai toate sansele. Eu am obtinut anularea pentru aceeasi situatie, peste 100 km/h in localitate. Fa contestatie. O sa vad daca gasesc contestatia sa iti dau articolul.
Nu am adresa, am doar tarla si parcela si toti au avut suprafete mari care au fost dezmembrate. Unul dintre ele este cvartal....deci nu prea am sanse de reusita la ghicit.
O sa incerc sa varianta aceasta multumesc. Dar cum rezolv cu stanga si dreapta unde nu am decat numele?

Si la cea de-a doua intrebare? ...........daca terenurile sunt goale de jur imprejur (vecine mie) si la o distanta de aproximativ 50-100 m se afla un service auto si o casa(nu sunt vecinii mei)....

Unde ma incadrez conform legii:
(1) Acordul vecinilor, prevăzut la pct. 2.5.6. al secţiunii I „Piese scrise“ a cap.A. „Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C.“, prevăzut în anexa nr. 1 la Lege, este necesar în următoarele situaţii:
a) pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate – şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora;
b) pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente;
c) în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

multumesc
Datele pt aflarea proprietarilor dupa nume sunt confidentiale. Ele devin disponibile doar pt institutii publice si persoane abilitate prin lege ( executori,lichidatori).
Pentru aflarea proprietarilor dupa tarla si parcela mi se comunicat ca nu sta nimeni sa caute.
Buna ziua,
Am obtinut certificatul de urbanism al unui teren si mi se cere acordul vecinilor. Toate terenurile de jur imprejur sunt libere de constructie si nu exista nici macar garduri. Am incercat sa aflu proprietarii dar nici Primaria(taxe si impozite), nici OCPI , nici registrul agricol nu imi da nici o informatie deoarece nu sunt persoana autorizata si datele sunt confidentiale.
UTR-ul zonei confirma ca am voie sa desfasor acea activitate.
1. unde ma adresez totusi sa gasesc proprietarii avand in vedere ca nu am decat nr. de tarla si parcela la unii si la altii nu am decat nume?
2. se incadreaza situatia la ord.839/2009 art.27?
Multumesc anticipat!
Buna ziua, Va prezint succint povestea.
Mi-au fost intocmite 2 procese verbale, mi-a fost retinut permisul de conducere initial pentru 30 de zile , cu drept de circulatie 15 zile, iar dupa accea in aceeasi data mi s-a intocmit procesul verbal prin care mi-a fost anulata dovada cu drept de circulatie si mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.
Astfel in aceeasi zi am inceput perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce timp de 90 zile.
Mentionez ca am sustinut examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie si am fost declarat ADMIS (fiind si martor la corectarea examenului).
Am introdus contestatie impotriva celor 2 procese verbale. In perioada urmatoare am solicitat certificat de grefa si cu acesta mi-a fost restituit permisul de conducere.( am 17 zile de la stat fara permis de la data retinerii pana la data procesului)
Mi- a fost anulat primul procesul verbal si am ramas numai cu cel de al doilea cu 90 de zile. Am depus permisul si mi s-a zis ca nu mai este valabil nici examenul dat si nici zilele cat am stat fara permis si ca acum voi sta 120 de zile fara permis ca nu mai pot sustine inca o data examenul.
Stie cineva daca au dreptate?
P.S. Am sunat in alt judet si la ei se ia in considerare examenul.

Multumesc