avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate George

Activitate George

Se pare ca functia mesagerie nu va gaseste userul pentru a va trimite emailul dar il aveti aici pe al meu, multumesc

Răspuns la discuția Despre infractiuni informatice
care este obiectul dosarului? ne puteti da mai multe detalii, inclusiv despre decizia Curtii de Apel?

in momentul de fata, practica instantelor romane este neunitara in domeniul criminalitatii informatice, atat din punct de vedere al incadrarilor juridice, care difera de la un caz la altul pentru celesi tipuri de fapte ca si ca mod de individualizare a sanctiunilor sau de administrare a probatoriilor.
da, puteti.
atat timp cat nu folositi situl pentru realizarea de venituri, inregistrarea fiscala nu este neesara si in consecinta nici crearea unei forme specifice (societate comerciala, asociatie/fundatie daca este cazul sau autorizare ca persoana fizica - pfa).
trebuie sa redactati insa termenii de utilizare ale sitului si sa va inregistrati ca prelucrator de dae cu caracter personal.
e greu sa va dam o solutie general valabila.

ar trebui vazut contractul si definite punctele neclare prin interpretarea altor clauze.
ar fi trebuit definit in contract.....

de principiu, momentul indeplinirii obligatiei de livrare a unui proiect web ar trebui sa fie cel la care beneficiarul confirma prin acceptare functionalitatea acestuia.

probabil insa ca prin intermediul cauzelor contractuale ar putea fi definita si finalizarea.

de regula e bine sa intrebati inainte de semnarea unui contract .
s-a vorbit de o serie de infraciuni a caror aplicabilitate nu o vad posibila, nici calomnia (deja lamurita ca neincriminata dar si avad cu totul alt obiect) si nici santajul nu au ce cauta in aceasta situatie, afara doar daca s-au obtinut, in mod legal, probe care sa-l confirme (pe santaj).

din punctul meu de vedere situatiei ii sunt aplicabile doua domenii respectiv cele al

- datelor cu caracter personal
- pornografiei

in ambele domenii se regasesc reglementari prohibitive si sanctiuni contraventionale sau privative de libertate pentru autorii faptelor.

problema majora nu o reprezinta neaparat incadrarea ci modalitatea prin care fie cei vatamati, fie organele de cercetare inteleg sa conserve si sa administreze dovezile, stiuta fiind volatilitatea acestora in mediul online.

legat de termenii si conditiile de utilizare, desi aparent webmasterul nu are o responsabilitate directa pentru continut, el nici nu este obligat sa il inlature la cererea oricarei persoane.

@giv

nu stiu sigur daca insulta sau calomnia mai sunt incriminate, dar daca ar fi, faptele asa cum au fost prezentate, se apropie mai mult de insulta.

printre altele, de dragul discutiei si fara aplicabilitate aici, la calomnie era prevazuta si proba veritatii, cum considerati ca s-ar putea realiza?
daca in mesajul initial prin care solicitati acceptul inserati un link catre site, in baza de date a acestuia se poate retine actiunea destinatarului care, accesand linkul si-a manifestat acordul.

aceasta sectiune a bazei de date va fi utila atunci cand se vor formula eventuale acuzatii pentru spam impotriva dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
practica instantelor este diferita in aceste cazuri dar in ultima perioada se remarca o tendinta de mentinre a inculpatilor in stare de arest preventiv pentru o perioada intinsa de timp sau chiar pana la solutionare.

va pot pune la dispozitie decizii ale instantelor in care s-a inlocuit masura arestarii preventive.

ce probe sunt amintite in rechizitoriu?
multumim, le asteptam cu interes