avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cu o companie IT pentru crearea unui portal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cu o companie IT pentru crearea unui portal de joburi: sunt somată să plătesc servicii pe care nu le-au prestat, ce mă sfătuiți să fac în această situație?

Buna ziua,

In noiembrie 2017 am incheiat un contract de prestari servicii cu o companie IT din Bucuresti pentru crearea unui portal de joburi. Pretul contractului este de 4000 euro, am platit 2000 euro la semnarea contractului si urma sa platim restul de 2000 euro la livrarea proiectului, adica 15 februarie 2018. Pe 08 februarie i-am inrebat in ce stare mai este website-ul nostru si ne-a zis ca il vor livra la timp doar ca au fost niste probleme si ca mai au ceva de fixat la conturile de candidat si angajator. Le-am spus sa nu se grabeasca, dar sa faca treaba buna ca ambele parti sa fie multumite.
In contract era mentionat ca website-ul sa fie creat doar in Laravel si Bootstrap, sa nu cumva sa folosesca Wordpress pentru ca e o platforma invechita care creaza numai probleme in cazul update-urilor. Managerul a fost deacord cu asta chiar spunandu-mi ca are foarte mari probleme cu magazinele online facute in Wordpress.
Pe data de 02 martie 2018 i-am intrebat din nou in ce stadiu mai este proiectul si mi-a raspuns ca totul este ok, ca nu este la birou si ca imi va trimite o schita luni, 05 martie 2018.Luni aproape de pranz le-am cerut sa imi arate ce au lucrat pana acum si in sfarsit mi-au trimis un print screen si acum incepe ``nenorocirea``. Imaginea era identica cu a unei teme din Wordpress despre care i-am spus ca as vrea sa se inspire cu privire la forma butoanelor. Acea tema costa aproximativ 30 dolari. Aseara am schimbat parola la server ca sa nu mai aiba acces pentru ca mi-am dat seama ca am fost inselata.
La scurt timp dupa semnarea contractului mi-a cerut codul de acces pe server pentru a lucra direct pe server si a fi la curent cu tot ce lucreaza ei. Nimic nu a fost asa. Mi-au raspuns doar daca i-am intrebat ceva.
Astazi el ma ameninta ca ma da in judecata pentru ca nu fac plata. Dar ce sa platesc? Eu nu am nimic concret, nimic nu functioneaza, ce mi-a aratat el nu seamana nici pe departe cu schita pe care am facut-o impreuna la Bucuresti, nu a vrut sa foloseasca logo-ul pe care i l-am trimis, nu a folosit programele pe care i le-am cerut si nu e functional, nu mai zic ca a depasit cu mult termenul de livrare.
Eu i-am spus ca as plati imediat dar sa fie totul asa cum am discutat si cum am mentionat in contract.

Am toate dovezile in sustinerea celor pe care le-am relatat mai sus.Mentionez ca eu sunt persoana fizica in contract, nu reprezint o companie.

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 07:25, 13 Martie 2018
Sa le trimiteti o notificare prin care sa precizati toate nemultumirile dvs referitoare la proiectul respectiv ,sa pastrati toata corespondenta avuta pe acest subiect,eventual sa discutati cu un av pt ca in functie de clauzele prevazute in contract sa va sfatuiasca corespunzator.
multumesc mult!
Buna seara,

Tema dumneavoastra a plecat de la faptul ca ati semnat un contract care probabil v-a fost propus de compania IT si al carui continut v-a dezavantajat. In aceste conditii v-as recomanda sa discutati pe marginea contractului u un avocat, eventual specializat sau cu experienta in IT pentru a gasi o solutie optima. Nu va grabiti, ati facut-o deja o data.
eu nu m-am grabit, contractul este in regula, doar ca aceasta companie nu l-a respectat, dati-mi o adresa de email sa vi-l trimit impreuna cu celelalte dovezi
Se pare ca functia mesagerie nu va gaseste userul pentru a va trimite emailul dar il aveti aici pe al meu, multumesc

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
George, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare. am o problema destul de stresanta cu un client din ... Dragus Dragus Salutare. Am o problema destul de stresanta cu un client din Germania. Clientul este roman dar are o firma de transport in Germania căreia i-am prestat ... (vezi toată discuția)
Furnizor refuza livrarea echipamentelor comandate pe motiv ca nu le mai poate da la pretul acela me_shuv me_shuv Buna ziua, Sunt adminsitrator SRL in domeniul IT. Am comandat in urma cu o luna niste echipamente IT de server de la un retailer local. Mi s-a acceptat ... (vezi toată discuția)
Un drept de proprietate intelectualã poate fi deþinut de cãtre 2 sau mai multe entitãþi? Adrian1483 Adrian1483 Doua entitati - societati comerciale, sau o societate si o persoana fizica, sau alte tipuri de entitati cu personalitate juridica - pot detine ambele acelasi ... (vezi toată discuția)