avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Furnizor refuza livrarea echipamentelor comandate pe ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Furnizor refuza livrarea echipamentelor comandate pe motiv ca nu le mai poate da la pretul acela

Buna ziua,

Sunt adminsitrator SRL in domeniul IT. Am comandat in urma cu o luna niste echipamente IT de server de la un retailer local. Mi s-a acceptat comanda si mi s-a cerut plata unui avans de 30% din valoarea comenzii cu factura. Am facut plata de pe SRL a avansului la acea data. Dupa 3 saptamani am fost sunat ca nu mai pot livra comanda acum ci doar peste o luna jumatate pe motiv ca furnizorul are probleme de productie si nu ii poate livra.

Dupa o saptamana (la data aproximativa la care trebuiau sa imi livreze initial) firma respectiva scoate la vanzare pe stoc exact aceleasi echipamente dar la un pret cu 50% mai scump. Pentru ca acele produse sunt limitate ca si stoc pe piata la toti retailerii pretul a crescut.

Acum dupa mai mult de 30 zile firma de la care am comandat tot are stocurile respective dar refuza sa livreze comanda mea pe motiv ca nu poate da la preturile alea. Daca vreau imi returneaza avansul.

Eu insa nu doresc avansul returnat ci vreau echipamentele. Pe zi ce trece mi se cauzeaza o dauna pentru neutilizarea lor.

Cum ma sfatuiti sa procedez?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: me_shuv , utilizator 11:08, 19 Februarie 2018
Ati incheiat un contract cu furnizorul?
Am doar factura de avans. Nu am un contract efectiv. Companiile de genu de produse IT&C refuze constant incheierea unui contrat pe motiv ca factura tine loc de contract.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
me_shuv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)
Ii proaspat infiintat rickyluca rickyluca Buna ziua, sunt titularul unui ii nou infiintat, cu caen 4791- comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si a internetului. Acum ma confrunt cu o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura storno carmadara carmadara [i][i]In 11.2014 se contacteaza un furnizor in vederea cumpararii unor produse. Se emite factura de catre furnizor, se inregistreaza si se plateste de catre ... (vezi toată discuția)