avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate candeaalexandru

Activitate candeaalexandru

Am vazut ca aproape 700 de vizualizari au fost pe acest subiect si cred ca e corect sa va informez d-voastra avocati care mi-ati raspuns si celor ce vor mai vizualiza acest subiect. Deci ceea ce sa intamplat defapt a fost ca Tribunalul Bucuresti a hotarat sa duc copii inapoi la mama in Italia (fiind acuzat de rapire internationala de minori) avand un termen de 15 zile de la comunicare. Mama copiilor a cerut in instanta executarea silita a sentintei si a fost respinsa (nu cunosc motivul pentru care a fost respinsa,doar avocata a inteles acest motiv). Am asteptat 6 luni si nu se intampla nimic, si atunci avocata mi-a sugerat sa cerem tutela autoritara a copiilor. Atunci a venit si mama copiilor sa ii duca si ia fost respinsa cererea pentru executare silita , dar fiind pe rol cererea de tutela a copiilor in plus si o ordonanta prezidentiala nu a putut sa duca copii. Azi dupa multe luni de judecata tin sa va anunt ca Curtea de Apel Targu Mures a hotarat ca copii sa ramana la mine si o obliga pe mama copiilor la pensie alimentara (de care nu am nevoie). Incepusem sa-mi pierd speranta si sa cred ca nu mai exista justitie in romania dar se pare ca m-am inselat,azi sunt cel mai fericit tatic din lume
Răspuns la discuția Abandon familial ???
se divorteaza in Germania daca copii sunt acolo,un stat membru poate divorta cetateni europeni dar totul ramane un proces de fond (CJUE a statuat prin Hotararea A- art.47 masurile in materia raspunderi parintesti poate fi luata de catre un tribunal din stat membru cu conditia ca masurile sa fie de natura provizorie),totodata e greu sa acepte tribunalul sa faca divortul daca copii sunt in Romania cat despre rapire nu se pune problema atat cat mama este informata de copii. pe de alta parte doamna " vrea sa fie singura" pe atat posibil sa nu-i pese ca copii sunt in Romania. un divort implica si asistenta sociala si in strainatate e posibil sa va ia copii acolo
Răspuns la discuția Abandon familial ???
florin intra cu copii in tara inainte sa incepi un divort si divortati in romania cu calm. cat despre doamna nu cred ca mai sunt sperante sa ramaneti inpreuna daca ea are pe cineva ( sunt multe famili care au divortat din cauza "de prea mult bine" in strainatate). intra cu copii in tara e un sfat serios si nu o acuza de nimic doar divorteaza,abandonul il va face ea mai tarziu fii sigur.

Stimata doamna "de curand" ati divortat si acum "vreti" sa duceti copilul cu d-voastra copilul in strainatate pentru ca "nu va descurcati" ca "tatal refuza sa participe",tatal are program de vizita cu copilul?Incercati sa lasati copilul la tata "sa poata participa" si el la cresterea lui si daca "nu se descurca" "participati" d-voastra din strainatate la cresterea copilului. Oricum in aceasta situatie este implicat copilul,pe care nu-l vreti sa-l pierdeti si ar trebui sa va ganditi daca vreti sa-l indepartati de (tot de) tata.Nu pot sa va dau decat un sfat de tata (nu juridic),incercati sa-l lasati sa-si creasca si el copilul si nu uitati ca sa ajuns in aceasta situatie si datorita d-voastra,iar copilul e singurul care sufera cel mai mult (ca nu este cu tatal, nu i se ofera ceea ce isi doreste si multe altele).
statul Italian este competent,dar acea hotarare trebuie sa fie recunoscuta si de catre un tribunal roman. In Italia am cerut in Apel ca decizia finala in ceea ce priveste copii sa fie luata de catre un tribunal roman,deoarece toata familia suntem cetateni romani copii fiind inregistrati cu domiciliul in Romania.Acum eu ma intreb copii nu ar trebui sa fie tutelati de catre Romania?Problema cea mai mare pt mine este ca in Italia copii vor fi dati in adoptie (asa o familie de romani au pierdut copii acolo si au dat copii in adoptie unei sore a responsabilei de la asistenta sociala),deoarece acolo adoptia unui copil este bine platita. As dorii sa angajez un avocat dar nu-mi permit. Va multumesc pentru sfaturi.
Răspuns la discuția vacanta de vara
MULTUMESC
Discuție vacanta de vara
buna ziua,asteptam o comunicare din partea tribunalului Bucuresti si as vrea sa stiu daca in perioada de vacanta mai poate fi trimisa acea comunicare?
nu stiu care sunt motivele de a renunta la partenerul d-voastra,dar trebuie sa stiti ca pt a creste un copil (oricare ar fi acel venit al partenerului) este foarte greu in plus trebuie sa mai si lucrati (am citit motivul d-voastra ca partenerul nu se implica decat in weekend) asa cum lucreaza acum.Ganditi-va odata ce-l indepartati nu-l mai aveti nici in weekend sa nu mai spun cand copilul trebuie dus la un control,pt un vacin ce o sa faceti? in plus ceea ce este mai important este copilul care are nevoie de un tata (d-voastra ii luati acest drept inainte sa se nasca).Credeti-ma eu cresc doi copii fara mama,nu este usor. copii au nevoie de ambii parinti
Răspuns la discuția Mama iresponsabila, sau nu
parerea mea,ca inainte de razboi (in care doar copii sunt victime) sa cereti copiilor o parere despre decizia mamei si sa faceti ce e mai bine pentru copii.
Copii acum sunt in romania,iar in ceea ce priveste rezidenta o au in ambele tari.Rezidenta din Italia o au la o adresa "expirata",dar ei erau domiciliati intr-un institut de stat.Procesul este finalizat la Tribunalul Bucuresti cu drept de recurs la Curtea de apel,recurs care intentionez sa-l fac cand o sa am comunicarea de la Tribunalul Bucuresti (dosar 520/3/2016)