avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate fotbalistul

Activitate fotbalistul

Răspuns la discuția Furt identitate
Internetul nu este ceva privat. Internetul este si va fi public.
Daca veti citi acele texte lungi cand faceti un cont pe undeva, veti vedea ca va dati acordul ca datele, informatii dvs., pot fi folosite in orice scop considera "firma" ca e bine.
Daca firma considera ca e bine sa isi faca share la date intre ea si google, pe motiv ca asa va va aduce o experienta mai buna, nu aveti ce face decat sa va inchideti contul sau sa nu va faceti unul.
Daca dati pe google cautare dupa numele vreunui prieten/prietena, aveti sanse foarte mari sa dati peste poze sau informatii despre acea persoana.
Oricine poate lua o poza de pe google si o poate folosi cum vrea pentru ca este public.
Asa ca eu, daca imi fac cont pe FB si imi pun o poza, poza aia devine publica prin intermediul FB.
Răspuns la discuția Liste Intretinere
Ori eu sunt beat ori dvs ignorati ceea ce cititi sau nu cunoasteti limba romana.
Daca dvs. cititi postarea initiala si nu intelegeti ca acolo in acea asociatie proprietarii platesc inaintea afisarii listelor eu renunt.
Si da,eu sunt unul din cei carora administratorul a venit sa imi ceara in avans plata intretinerii. A batut din usa in usa ca sa stranga bani sa plateasca caldura. Si am dat desi nu eram obligat si nici nu locuiam acolo. Am mers pe buna credinta ca sa ne rezolvam fiecare problemele. El le-a rezolvat pe ale lui eu abia dupa doua luni.
Strangea bani in loc sa recupereze datoriile de la datornici.
Asa ar fi normal fara scrisori fara primarie dar cand nu ai alta cale ce faci? Stai ca prostu?
Catre presedinte se adreseaza pt ca daca se ajunge la primarie el e cel care primeste amenda. Asa ca e singura persoana care are "interes" sa fie bine.
Da. Ar avea dar cat ar costa?
Ar fi mai ieftin cu o asigurare facultativa care acopera aceste cazuri.
Buna ziua.
In primul rand cand va apucati de renovat mergeti si anuntati administratia asa cum va indrumat dl adriantot. Interesativa care este programul de liniste la dvs in asociatie. Teoretic ar trebui afisat.
Discutati cu vecinii cei mai apropiati de apartamentul dvs. Spuneti-le ca veti respecta programul de liniste si ca daca va lasa in pace si nu va sicaneaza veti termina mai repede iar disconfortul lor va scadea.
Apoi puteti pune un afis la scara in care va cereti scuze dar in perioada x-y va renovati si veti respecta programul de liniste dupa cum ati discutat cu presedintele/administratorul.
In plus renovarea si mentinerea apartamentelor personale in stare buna este "obligatorie" si se face pe cheltuiala proprietarilor. Daca nu ma insel este chiar in legea asociatiilor.
Cat despre amenda mergeti si contestati. Eventual, daca stiti ca nu ati incalcat orele de liniste, luati o hartie de la asociatie care sa ateste care sunt acele ore de liniste.
Eu am facut asa cum v-am descris mai sus si cu toate astea tot am avut vecini la usa dar fara politie.
Le trimiteti cu posta cu confirmare de primire cu termen de raspuns
Asa nu mai are nici o scuza ca nu stie de ele.
Daca situatia o impune si sunt probleme care considerati ca sunt foarte importante, realiste si fondate va puteti adresa primariei.
Incercati intai sa discutati cu persoana respectiva.
Asigurarea obligatorie nu acopera aceasta situatie.
Va trebuie asigurare care sa includa, tevi sparte, inundatii de la vecini, etc.
Daca nu aveti asigurarea obligatorie sunteti pasibil de amenda.
Răspuns la discuția detectoare gaz obligatorii
Acel contor de gaz de care spuneti dvs. se monteaza in afara apartamentului doar daca aveti centrala.
Exista repartitoare de gaz, ca cele de la apa, care se monteaza in fiecare apartament, pe coloana comuna.
Nu desfac firu in patru si nu zic ca nu aveti dreptate.
Dar din tot dialogul de aici, dvs. ca toti administratorii ati tinu partea administratorului acelei asociatiie.
Lucrurile sunt simple.
Respectiva persoana i se cere sa plateasca in avans intretinerea, de catre administrator, care ulterior va face regularizarile. Ceea ce nu este gresit.
Ce se intampla gresit acolo este faptul ca acea persoana sustine ca se face in mod constant plata intretinerii in avans de catre proprietari. "Platiti acum si voi face dupa aia listele si regularizarile."
Regularizari pe care aceeasi persoana sustine ca nu apar pe lista.
Ori administratorul de acolo estimeaza atat de perfect cotele de intretinere pt proprietari, ori este altceva.
Bine. Nu scrie OBLIGAT. Dar v-ati oprit unde v-a convenit cu cititul.

Buna ziua. Am si eu o intrebare si totodata o nelamurire. este legal ca administratorul blocului sa incaseze intretinerea inainte de afisarea listelor si daca exista diferente intre incasare si liste sa faca regularizare? eu chiar nu mai inteleg nimic....asa mi-au raspuns cei de la asociatie ...ce daca nu e pusa lista noi incasam si pe urma facem regularizarea....adica niciodata ca nu am vazut asa ceva in liste . Va multumesc.

Deci
]daca nu e pusa lista noi incasam si pe urma facem regularizarea
daca asta nu este o obligativitate a utilizatorului sa isi plateasca intretinerea inainte de a fi afisata lista, atunci ce este?

Dvs, spuneti

Proprietarii sunt obligati prin lege sa plateasca sumele repartizate pe listele lunare de plata si atat.

Utilizatorul spune ca el nu vede lista inainte sa plateasca, asa ca legal el nu e obligat sa plateasca intretinerea fara sa vada lista. Dar totusi e obligat sa o plateasca conform legii, ceea ce nu va contrazic.

Apoi tot dvs. spuneti
Cine vrea, ciune are motive, sigur ca poate sa plateasca in avans. Poate dar nu-l obliga nimeni.

Din textul utilizatorului se poate intelege ca nu depinde de el plata in avans. Poate el nu vrea sa plateasca in avans si vrea sa vada intai lista pe ce da banii.
Legea il obliga sa plateasca in avans, ca poate acel administrator poate pune lista dupa 2 luni sau 3 si se trezeste omu ca are si ceva penalitati.

Ce nu ati inteles dvs. din mesajul utilizatorului, este ca administratorul de blocul in care sta ii pune pe oameni sa plateasca intretinerea inaintea afisarii listelor iar omul vrea sa stie daca este legal, avand in vedere ca ce se intampla nu este prima data cand se intampla. Din text eu inteleg ca acest lucru se intampla de ceva vreme, incasarea intretinerii inaintea afisarii listelor.
Daca este o persoana care doreste sa plateasca in avans, pe o luna.. doua.. trei nu vad care sa fie problema. Dar in aceea asociatie, inteleg ca toata lumea plateste asa.
Eu unul nu as plati in avans nimic fara sa vad negru pe alb cat am de plata, cu riscul penalitatilor.
Nu toti administratorii de asociatii sunt ok. Nu am sa spun marea majoritate, dar am sa spun ca sunt suficiente cazuri in care administratorii au furat si sunt suficiente cazuri mediatizate.
Repet... Utilizatorul intreaba daca este legal ca administratorul sa incaseze intretinerea locatarilor inainte ca listele de plata sa fie afisate, ca apoi sa faca regularizari pe care nu le vede pe listele de intretinere, dupa cum zice in text.
Teoretic, dupa cum spunea si doamna Elga, ar fi trebuit sa se regaseasca pe liste diferenta platita.