Bine. Nu scrie OBLIGAT. Dar v-ati oprit unde v-a convenit cu cititul.
Buna ziua. Am si eu o intrebare si totodata o nelamurire. este legal ca administratorul blocului sa incaseze intretinerea inainte de afisarea listelor si daca exista diferente intre incasare si liste sa faca regularizare? eu chiar nu mai inteleg nimic....asa mi-au raspuns cei de la asociatie ...ce daca nu e pusa lista noi incasam si pe urma facem regularizarea....adica niciodata ca nu am vazut asa ceva in liste . Va multumesc.
Deci
]daca nu e pusa lista noi incasam si pe urma facem regularizarea
daca asta nu este o obligativitate a utilizatorului sa isi plateasca intretinerea inainte de a fi afisata lista, atunci ce este?
Dvs, spuneti
Proprietarii sunt obligati prin lege sa plateasca sumele repartizate pe listele lunare de plata si atat.
Utilizatorul spune ca el nu vede lista inainte sa plateasca, asa ca legal el nu e obligat sa plateasca intretinerea fara sa vada lista. Dar totusi e obligat sa o plateasca conform legii, ceea ce nu va contrazic.
Apoi tot dvs. spuneti
Cine vrea, ciune are motive, sigur ca poate sa plateasca in avans. Poate dar nu-l obliga nimeni.
Din textul utilizatorului se poate intelege ca nu depinde de el plata in avans. Poate el nu vrea sa plateasca in avans si vrea sa vada intai lista pe ce da banii.
Legea il obliga sa plateasca in avans, ca poate acel administrator poate pune lista dupa 2 luni sau 3 si se trezeste omu ca are si ceva penalitati.
Ce nu ati inteles dvs. din mesajul utilizatorului, este ca administratorul de blocul in care sta ii pune pe oameni sa plateasca intretinerea inaintea afisarii listelor iar omul vrea sa stie daca este legal, avand in vedere ca ce se intampla nu este prima data cand se intampla. Din text eu inteleg ca acest lucru se intampla de ceva vreme, incasarea intretinerii inaintea afisarii listelor.
Daca este o persoana care doreste sa plateasca in avans, pe o luna.. doua.. trei nu vad care sa fie problema. Dar in aceea asociatie, inteleg ca toata lumea plateste asa.
Eu unul nu as plati in avans nimic fara sa vad negru pe alb cat am de plata, cu riscul penalitatilor.
Nu toti administratorii de asociatii sunt ok. Nu am sa spun marea majoritate, dar am sa spun ca sunt suficiente cazuri in care administratorii au furat si sunt suficiente cazuri mediatizate.
Repet... Utilizatorul intreaba daca este legal ca administratorul sa incaseze intretinerea locatarilor inainte ca listele de plata sa fie afisate, ca apoi sa faca regularizari pe care nu le vede pe listele de intretinere, dupa cum zice in text.
Teoretic, dupa cum spunea si doamna Elga, ar fi trebuit sa se regaseasca pe liste diferenta platita.