Buna seara .. as dori sa stiu .. daca sotul are o executare silita prin care i s-a pus poprire pe conturile bancare,executorul are dreptul de a bloca si conturile mele chiar daca eu nu am semnat in acel contract? sau imi poate bloca banii primiti pe numele meu prin transfer rapid gen moneygram,western?
veniturile obtinute in perioada mentionata de dvs sunt doar cele din indemnizatia pentru primul copil .. este venit impozabil si eligibil de la 1 iulie sau nu?
Daca anul in care au fost obtinute venituri anterior nasterii copilului este compus din venituri obtinute din indemnizatia pentru primul copil nascut in 2013,iar perioada de 12 luni fiind 18 aprilie 2014-18 aprilie 2015, este considerat eligibil pt a obtine indemnizatia pentru al 2 lea copil nascut in 2016?
In perioada 30 aprilie 2013 - 30 aprilie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului. la 1 mai 2015 am fost reangajat la firma la care lucram. la 1 iunie 2015 mi-a fost intrerupt din nou contractul de munca pana la 1-10-2015 pe motiv ca am avut un contract de munca in strainatate. Avand in vedere ca odata cu intreruperea contractului situatia a fost publicata in Revisal cu toate cheltuielile declarate facandu-se incheiere de an . iar de la data de 1-10-2015 pana la 28-04-2016 am doar 7 luni lucrate din cele 12 obligatorii pot beneficia de indemnizatie de crestere sau trebuie sa depun dosarul abia dupa intrarea noii legi in vigoare daca conform celei vechi nu sunt eligibil? pot depune dosarul si acum si atunci sau e destul doar o singura depunere dupa data de 1 iulie? .. mentionez ca de la anps mi-au spus ca daca depun cererea atunci plata indemnizatiei va incepe cu acea data de 1 iulie.
domnule avocat .. daca nu ne incadram acum la aceste drepturi si copilul e nascut la 28-04-2016 ... pot sa mai depun odata dosarul dupa data de 1-07? dupa intrarea legii in vigoare? multumesc
Mnetionez ca aici in tara a fost pus sa semneze o declaratie precum ca pleaca pentru 3 luni din tara,daca dupa perioada mentionata nu se intoarce ii va fi desfacut contractul de munca ... nu s-a mai tinut cont de acest aspect,i-au desfacut contractul exact din ziua in care a plecat adica 01.06.2015 si i-au facut altul nou incepand cu data de 01.10.2015 care au ramas la ei ambele exemplare .. normal nu trebuia sa i se dea noul contract sa il semneze? cine a semnat acel contract? ce solutie am la aceasta situatie?
Daca sotul in 2015 a plecat in strainatate in perioada 01-06 si 01.10 si poate dovedi printr-o fisa de remuneratii primita din Belgia care mentioneaza ca ne foloseste cand facem declaratia de impozit poate beneficia de indemnizatie de crestere copil? are 7 luni de munca la locul actual plus cele acumulate in strainatate ... pot fi cumulate perioadele?