avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Daca anul in care au fost obtinute venituri anterior nasterii copilului este compus din venituri obtinute din indemnizatia pentru primul copil nascut in 2013,iar perioada de 12 luni fiind 18 aprilie 2014-18 aprilie 2015, este considerat eligibil pt a obtine indemnizatia pentru al 2 lea copil nascut in 2016?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 30 Iunie 2016
Perioada in care ati fost in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) este eligibila pentru a beneficia de CCC2.
OUG 111/2010
Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
.....

(5)Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
g)au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
...

In speta, in calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC se ia in considerare si perioada in care ati beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea primului copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie geo32 geo32 Buna ziua,avem o problema si va rugam sa ne ajutati:un coleg de serviciu are un copil de 1an si 8 luni,sotia minora in momentul nasterii copilululi a ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent anabobric anabobric Buna ziua. Am nevoie de ajutor intr-o problema. Am terminat liceul in 2015, iar cand eram in clasa a XII-a, in februarie 2015 am nascut. Am absolvit liceul si ... (vezi toată discuția)