avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate uunicodes

Activitate uunicodes

Cine reglementeaza colaborarea intre o companie din Romania si America sau Canada? Intentionez sa ofer servicii catre companii din America si/sau Canada, dar nu stiu in baza caror legi se intocmeste contractul si in cazul unor facturi neplatite, catre ce stat ma adresez. Din experienta voastra, aveti o optiune care sa imi permita sa prestez servicii pentru companiile respective?
Buna ziua,

Corporatiile prezente in Romania au nevoie de diferite profile de angajati (programatori, contabili, etc).
Activitatea pe care urmeaza sa o desfasor va fi urmatoarea:

Voi incheia cu diverse companii un contract de prestari servicii, in care eu ma voi obliga sa identific pe piata libera a muncii profile care sa corespunda cu cerintele postului de ei deschis.
Dupa identificare si analiza profilului il voi propune catre compania contractata si daca profilul va fi angajat, eu voi percepe o suma pentru serviciul prestat.

Important:
Profilul nu va fi angajat pe firma mea.

Nu am primit inca un raspuns clar de la registrul comertului, ITM, etc.

Conform spuselor unui avocat, nu am nevoie de acreditari considerand ca activitatea se va limita doar in a presta un serviciu de identificare si analiza a unui profil.

Dar vreau sa va intreb si pe voi deoarece ITM si registrul comertului presupun necesitatea unei acreditari, fara sa imi ofere un articol din lege.

Va multumesc anticipat,
Andrei
Buna seara,

Am infiintat de curant o firma pe care vreau sa o declar "fara activitate" deoarece momentan nu desfasoara nici un fel de activitati.

Pentru a incepe sa am activitate pe firma, trebuie mai intai sa cumpar un teren.
Acest teren vreau sa il achizitionez pe firma, de unde vine si intrebarea.

Dupa ce semnez actul de vanzare cumparare, trebuie sa il declar undeva?
Trebuie sa fac vreo factura pentru cumpararea acestui teren?

Multumesc anticipat.
Buna seara,

Vreau sa imi deschid o afacere, prin fondurile europene, pentru cresterea pasarilor.

Avand in vedere ca nu dispun de o suma foarte mare de bani, vreau sa ma asigur ca terenul pe care vreau sa il cumpar este in parametrii legali pentru constructia unei hali.
Am gasit acest teren (4500 mp) si m-am adresat unui arhitect. Acesta pentru a putea sa imi spuna in mod cert ca terenul este adegvat constructiei are nevoie de:

Certificat de urbanism
PUG/PUZ
Carte Funciara
Act de proprietate

Terenul este exravilan si departe de oras, stiu ca trebuie sa fie intravilan procedura care nu este o problema, dar faptul ca proprietarul nu dispune de actele cerute de arhitec (PUG/PUZ) pentru a verifica cu certitudine daca se poate construi o hala pe teren, ma blocheaza.

Majoritatea proprietarilor de terenuri gasiti pana acum nu au aceasta documentatie si obtinerea lor inseamna bani si mult timp de asteptat.

Avand in vedere ca nu imi permit sa cumpar direct o hala, asa cum nici sa ma risc sa cumpar un teren pe care sa nu il pot folosi, vreau sa va cer ajutor.

Puteati va rog sa ma sfatuiti cum sa imi aleg terenul si cum sa procedez pentru a face o achizitie potrivita si nu daunatoare bugetului disponibil?

Procedura pentru eliberarea unui PUG/PUZ implica costuri destul de mari si mult timp.
Puteti va rog sa imi spuneti daca sunt si alte modalitati pentru a verifica (informativ) ce constructii s-ar putea face pe un teren?

Nu as vrea sa cumpar un teren si sa demarez eliberarea unui PUG/PUZ in paralel cu inceperea unui proiect pentru obtinerea fondurilor, ca apoi sa aflu ca nu pot folosi terenul si ca am irosit bani/timp fara sa obtin nimic.

Va multumesc anticipat.