avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Activitate Cryss68

Activitate Cryss68

Buna ziua,

Am obtinut de la instanta restituirea unei parti din taxa judiciara de timbru (platisem mai mult decat trebuia).
Am incheirea de sedinta, dar nu spune de unde trebuie sa o recuperez. Mentionez ca taxa eu am platit-o la CEC.
Va rog, daca stie cineva sa-mi spuna unde trebuie sa ma adresez, ii multumesc anticipat.

Incheierea de sedinta trebuie legalizata sau nu?
Pe ce criterii se alege codul civil dupa care se judeca un proces sau pe care iti intemeiezi actiunea?

Ce impact poate sa aiba in cadrul procesului cand se pune temeiul de drept dupa codul vechi si trebuia pus dupa codul nou?

Codul nou a avut cumva modificari in 2013?
Corespondentele din Noul cod civil (1357 - 1371) se refera la fapta ilicita. In vechiul cod civil art 998 si 999 se refera la prejudiciu cauzat in general. Exista alte articole corespondente in NC?
Multumesc frumos pentru raspuns freelis. Mai deranjez cu o intrebare care sunt articolele corespondente ale art. 998 si 999 din vechiul cod in noul cod?
Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil?

Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil?

Care este continutul articolelor 998 si 999 din Vechiul Cod civil?
Multumesc mult Radu9 pentru raspuns. Am teama de a nu-mi creste pagubele si mai mult; asta este si motivul pentru care am ales sa ma consult putin pe forum.

Cum scrisesem mai sus, pe fond parata a ales sa ceara cheltuieli de judecata pe cale separata, lucru cuprins in Hotararea instantei de fond. In apel probabil s-a razgandit si habar nu am cand a solicitat cheltuielile de judecata .... multumesc pentru sfat, am sa verific. Nu imi este clar, la termenul cand se depun concluzii dezbaterile sunt inchise?

Cand sa iau legatura cu partea adversa? Dupa primirea Hotararii? In hotarare instanta nu da un termen in care partea care a pierdut procesul sa achite cheltuielile de judecata?

Multumesc mult, anticipat!
In cazul in care nu mai putem utiliza nici o cale de atac care este termenul legal pana la care se pot plati cheltuielile de judecata. Paratul care a castigat procesul va lua legatura cu noi sau va merge la executor ca sa ne mai creasca pagubele.
Avem un credit ipotecar, credeti ca poate fi poprit contul aferent ratei si sa ajungem, doamne fereste, sa nu ne putem plati rata? Sa ajungem, doamne fereste, in executare silita cu banca? Rog raspunsuri urgente ca nu mai stim ce sa facem.
12000 lei. As dori daca se poate sa-mi raspundeti la intrebarile postate pentru ca sunt ffff nedumerita. Faptul ca nu am stiut de cuantumul cheltuielilor ca sa pot uza de dreptul de a le contesta poate fi folosit cumva?
Pe fond partea adversa si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Noi am pierdut procesul. Am facut apel, am pierdut si ne-am trezit ca instanta ne obliga sa platim cheltuieli de judecata, o suma exagerat de mare. Sentinta este definitiva. Nu am vazut nici o chitanta, nu ne-a fost comunicata aceasta solicitare ca sa o putem contesta.

1. In primul rand, avea dreptul sa depuna chitante in apel daca pe fond si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata?
2. Este in regula ca nu am avut cunostinta de aceste cheltuieli si nu am avut posibilitatea de a le contesta?
3. Este legala in aceste conditii decizia instantei de a ne pune la plata?
4. Daca decizia este definitiva (la tribunal) mai exista vre-o cale de atac, cel putin pentru aceste cheltuieli nejustificat de mari?

Astept raspuns urgent. Multumesc tuturor anticipat.