Buna ziua!
Se va face o succesiune dupa mama unde vor veni ca mostenitori tata si copii. Apoi, dupa moartea tatalui se va face iar succesiune unde vin ca mostenitori cea de-a doua sotie a tatalui si copii.
In Hotararea judecatoreasca se face distinctie privind dreptul fiecaruia dintre mostenitori? Adica dvs.si fratele aveti in comun casa si constructiile sau se distinge cat are fiecare din aceasta suprafata? Ca in baza celor doua Hotarari(cea prin care vi se atribuie casa si terneul si cea prin care vi se aproba modificarea suprafetei) se poate face intabularea si modificarea suprafetei. Este greu sa va dau o solutie 100 % exacta fara sa citesc actele. Dar cel mai bine ar fi sa mergeti la un topograf autorizat sa studieze actele si sa va dea o solutie.
Va doresc mult succes!
Conform art.79 din Codul muncii:
Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Dar puteti cere incetarea contractului individual de munca prin conventia partilor conform art.55 lit.b din Codul muncii si astfel nu mai trebuie termen de preaviz.
Adica, dvs.faceti o cerere prin care solicitati incetarea contractului de munca incepand cu data de..... si patronul o aproba.
Familiile care beneficiaza de alocatie familiala complementara au obligatia ca, pentru copiii de varsta scolara, sa prezinte , din 3 in 3 luni, dovada frecventarii cursurilor.
Plata alocatiei familiale complementare inceteaza in luna urmatoare celei in care se constata urmatoarele situatii:
- beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de ordonanta
- plata a fost suspendata si in termen de 3 luni de la suspendare nu a mai fost adusa dovada frecventarii scolii.
Plata alocatiei complementare poate fi suspendata:
- in cazul neprezentarii adeverintei privind frecventarea cursurilor la termenele stabilite
- pe perioada incredintarii copilului unei institutii de asistenta sociala sau unui asistent maternal profesionist
Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 350 lei;
- pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 650 lei.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.001 lei si 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acorda deducerea personala.
(3) Persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.
(4) In cazul in care o persoana este intretinuta de mai multi contribuabili, suma reprezentand deducerea personala se atribuie unui singur contribuabil, conform intelegerii intre parti.
(5) Copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, ai contribuabilului sunt considerati intretinuti.
(6) Suma reprezentand deducerea personala se acorda pentru persoanele aflate in intretinerea contribuabilului, pentru acea perioada impozabila din anul fiscal in care acestea au fost intretinute. Perioada se rotunjeste la luni intregi in favoarea contribuabilului.
(7) Nu sunt considerate persoane aflate in intretinere:
a) persoanele fizice care detin terenuri agricole si silvice in suprafata de peste 10.000 mp in zonele colinare si de ses si de peste 20.000 mp in zonele montane;
b) persoanele fizice care obtin venituri din cultivarea si din valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor in sere, in solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, din cultivarea si din valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole, indiferent de suprafata.
(8) Deducerea personala determinata potrivit prezentului articol nu se acorda personalului trimis in misiune permanenta in strainatate, potrivit legii.
Aveti dreptate!!!
A fost nepoliticos din partea mea.
Imi cer scuze.
Oricum nu stiu cum faceti dvs.sa lucrati cate 8 ore la fiecare angajator.As vrea sa am si eu atata putere.
Stima!!!
Cererea de emitere a autorizatiei de construire va fi insotita de unele documente (insirate in Certificatul de Urbanism) printre care si Avizele de scoatere a terenului din circuitul agricol, respectiv avizul de la ANIF, aviyzul tip decizie de la OCPI si avizul de la DADR.
Unde va este logica?
In ceea ce priveste timpul de munca, Codul muncii nu distinge ca este vorba de un singur contract.
Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.-Acest articol se refera la toate contractele de munca pe care le are omul, nu la unul singur.
Mai ganditi-va!
Cu stima...
Este posibil sa includeti un cod CAEN - ca activitate principala si alte coduri CAEN - ca activitati secundare.
Si costul e acelasi.
Bafta!!