avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate trasor

Activitate trasor



Valentin Flueraru a scris:

Bună ziua,

Dacă la momentul emiterii comenzii privind achiziția bunului în discuție s-a emis factură fiscală, factură pe care nu o veți plăti de vreme ce nu s-a livrat bunul, este normal să emită o factură storno de aceeași valoare pentru a șterge din contabilitate obligația dvs. de plată.


De ce este nevoie de CNP-ul meu de vreme ce la emiterea facturii nu a fost nevoie? Stornarea facturii nu se poate face fără prezența mea ? Mulțumesc
Au folosit datele pe care le aveau în calculator de la comenzi anterioare

magiccom a scris:

ce date au folosit cand au folosit cand au facturat in urma cu 2 ani

Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane și am solicitat montarea unui pervaz/streașină la tâmplăria termopan. Băiatul de la showroom a făcut o comandă pentru acea streașină din aluminiu că nu aveau la firmă, dar după ce am așteptat vreo lună am renunțat întrucât am hotărât să punem rulouri și acea streașină nu își mai avea rostul. La acel moment nu am plătit nimic .Anul trecut am fost sunat de același băiat de la firmă să-mi spună că am o restanță de 300 lei la ei (atât costa piesa din aluminiu). I-am spus că nu am nicio restanță pentru că nu am cumpărat nimic, nu a venit nimeni să îmi monteze streașina. A părut că înțelege despre ce e vorba dar că să mă duc totuși la el să rezolvăm. Neavând ce să rezolv, nu m-am mai dus. Zilele trecute am fost sunat iar cu aceeași problemă. De data asta m-am dus la el să văd ce și cum. Mi-a zis că a verificat și că într-adevăr nu a fost nimeni la mine la montaj și că nu am mai achiziționat acel pervaz, dar că trebuie să îmi facă o factură cu minus că așa se face . El zice că mi-a făcut o factură atunci deși eu nu am plătit nimic, factură de care eu nu știu nimic. L-am întrebat de ce mi-a făcut factură dacă nu am plătit și mi-a zis că așa se face că plata o făceam la echipa care venea să o monteze. Adică deși nu am plătit nimic, el mi-a făcut o factură ....
Problema este că nu știu dacă să am încredere în acea factură cu minus, pentru ce să-i dau datele mele (CNP) personale dacă nu am cumpărat nimic până la urmă ?
Nu cumva cu acea factură pe minus mă leg la cap fără să mă doară ?
Care este procedura în cazul ăsta ?
Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane și am solicitat montarea unui pervaz/streașină la tâmplăria termopan. Băiatul de la showroom a făcut o comandă pentru acea streașină din aluminiu că nu aveau la firmă, dar după ce am așteptat vreo lună am renunțat întrucât am hotărât să punem rulouri și acea streașină nu își mai avea rostul. La acel moment nu am plătit nimic .Anul trecut am fost sunat de același băiat de la firmă să-mi spună că am o restanță de 300 lei la ei (atât costa piesa din aluminiu). I-am spus că nu am nicio restanță pentru că nu am cumpărat nimic, nu a venit nimeni să îmi monteze streașina. A părut că înțelege despre ce e vorba dar că să mă duc totuși la el să rezolvăm. Neavând ce să rezolv, nu m-am mai dus. Zilele trecute am fost sunat iar cu aceeași problemă. De data asta m-am dus la el să văd ce și cum. Mi-a zis că a verificat și că într-adevăr nu a fost nimeni la mine la montaj și că nu am mai achiziționat acel pervaz, dar că trebuie să îmi facă o factură cu minus că așa se face . El zice că mi-a făcut o factură atunci deși eu nu am plătit nimic, factură de care eu nu știu nimic. L-am întrebat de ce mi-a făcut factură dacă nu am plătit și mi-a zis că așa se face că plata o făceam la echipa care venea să o monteze.
Problema este că eu nu am încredere în acea factură cu minus , pentru ce să-i dau datele mele personale dacă nu am cumpărat nimic până la urmă ?
Care este procedura în cazul ăsta ?
Bună ziua, legea nr. 193/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost recent promulgată de Președinte și urmează să apară în Monitorul oficial. Eu personal am așteptat 3 luni de zile până când am scos certificatul de urbanism și autorizația de construire/demolare, acum după ce am terminat ce am avut de făcut trebuie să închid autorizația și vreau să știu dacă s-a modificat ceva și cu această procedură sau a rămas la fel. Mulțumesc
Vă mulțumesc mult pentru informațiile date. Numai bine vă doresc



Adrian ALBU a scris:

Deschiderea succesiunii o poate cere oricare dintre copii. Cel care a locuit în casă și s-a folosit de bun a dovedit prin acest fapt că a acceptat moștenirea. Ceilalți copii aveau posibilitatea să accepte în mod expres moștenirea printr-o declarație la notariat, declarație care trebuia făcută în termen de 1 an de la deces. Dacă unul dintre eu nu a făcut o asemenea declarație de acceptare și li se contestă calitatea de moștenitor de către cel care a acceptat moștenirea, va trebui ca în instanța de judecată să dovedească că a acceptat tacit succesiunea, prin acte care valorează acceptare. De exemplu: însușirea sau înstrăinarea unor bunuri mai valoroase ce au aparținut defunctului, plata impozitelor la casă etc.
Mergeți la un notariat cu certificatul de deces, singur sau împreună cu ceilalți frați, și solicitați deschiderea sucesiunii.


Certificatul de deces este la cel care stă în casa părintească, cum pot deschide succesiunea fără el ? Mulțumesc
Bună ziua, după decesul ultimului părinte au trecut vreo 4 ani dar noi copiii moștenitori nu am găsit timpul necesar să deschidem succesiunea. Întrebarea mea este care dintre noi poate deschide succesiunea ?
Trebuie să spun că unul dintre copiii moștenitori locuiește în casa părintească și folosește pământul care face obiectul succesiunii , are vreo importanță ?
Există prevederi legale în sensul ăsta? Mulțumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Independent cum e facut un gard, el trebuie sa aiba o fundatie ca sa nu cada la primele vanturi, zapezi si ploi. Fundatia se face la adancimea de inghet, adica minim 80 cm in sol. Grosimea este minim de 15-20 de cm in cazul stalpilor metalici si al sapaturii mecanizate cu instrumente speciale.
Gardul trebuie facut pe terenul dv. ca asa prevede legea. Nimeni nu poate construi pe terenul altuia decat cu acordul acestuia.

In privinta sugestiilor, nu conteaza cine ce va sugereaza, decizia este complet a dv. Eu nu stiu daca v-am sugerat ceva, eu va intreb, ca inca nu pricep, care anume este deranjul ca sa va pot sugera ceva. Nici pana acum nu am inteles exact, concret.


După cum am mai spus, garajul și cocina de porci , printre altele, sunt lipite de peretele casei mele iar asta nu mai poate continua !!
Ce nu ați înțeles doamnă ?


GermanAlex a scris:

Atentie ca veti avea o problema mare. Cum veti face gardul?! Practic va trebui sa il construiti intrand pe proprietatea lui si asta s-ar putea sa va aduca la un nou proces. 20 cm sunt grosimea unui zid de izolare termica din polistiren mai gros - si nu e deloc gros. Casa mea e toata izolata cu 20 cm. Discutati cu el omeneste si faceti izolarea spatelui. Asa nici nu mai conteaza daca reazema ceva.



Ideea dumneavoastră de a izola peretele cu 20 cm este foarte interesantă, problema e că el are cocina porcilor lipită de peretele casei mele iar în cazul ăsta izolația aceea nu mai înseamnă nimic. În plus el nu vrea să recunoască cei 20 cm din spatele casei, spunând că "eu cu ce mai rămân? " de parcă ar avea vreo importanță pentru mine. .Vom ajunge probabil în instanță ...