Bună ziua,
Dacă la momentul emiterii comenzii privind achiziția bunului în discuție s-a emis factură fiscală, factură pe care nu o veți plăti de vreme ce nu s-a livrat bunul, este normal să emită o factură storno de aceeași valoare pentru a șterge din contabilitate obligația dvs. de plată.
ce date au folosit cand au folosit cand au facturat in urma cu 2 ani
Deschiderea succesiunii o poate cere oricare dintre copii. Cel care a locuit în casă și s-a folosit de bun a dovedit prin acest fapt că a acceptat moștenirea. Ceilalți copii aveau posibilitatea să accepte în mod expres moștenirea printr-o declarație la notariat, declarație care trebuia făcută în termen de 1 an de la deces. Dacă unul dintre eu nu a făcut o asemenea declarație de acceptare și li se contestă calitatea de moștenitor de către cel care a acceptat moștenirea, va trebui ca în instanța de judecată să dovedească că a acceptat tacit succesiunea, prin acte care valorează acceptare. De exemplu: însușirea sau înstrăinarea unor bunuri mai valoroase ce au aparținut defunctului, plata impozitelor la casă etc.
Mergeți la un notariat cu certificatul de deces, singur sau împreună cu ceilalți frați, și solicitați deschiderea sucesiunii.
Independent cum e facut un gard, el trebuie sa aiba o fundatie ca sa nu cada la primele vanturi, zapezi si ploi. Fundatia se face la adancimea de inghet, adica minim 80 cm in sol. Grosimea este minim de 15-20 de cm in cazul stalpilor metalici si al sapaturii mecanizate cu instrumente speciale.
Gardul trebuie facut pe terenul dv. ca asa prevede legea. Nimeni nu poate construi pe terenul altuia decat cu acordul acestuia.
In privinta sugestiilor, nu conteaza cine ce va sugereaza, decizia este complet a dv. Eu nu stiu daca v-am sugerat ceva, eu va intreb, ca inca nu pricep, care anume este deranjul ca sa va pot sugera ceva. Nici pana acum nu am inteles exact, concret.
Atentie ca veti avea o problema mare. Cum veti face gardul?! Practic va trebui sa il construiti intrand pe proprietatea lui si asta s-ar putea sa va aduca la un nou proces. 20 cm sunt grosimea unui zid de izolare termica din polistiren mai gros - si nu e deloc gros. Casa mea e toata izolata cu 20 cm. Discutati cu el omeneste si faceti izolarea spatelui. Asa nici nu mai conteaza daca reazema ceva.